Sådan bruges md5sum i et Windows Command Prompt-miljø

Beskedfordøjelsesteknologi giver dig mulighed for at sikre dig, at filer, du downloader, er korrekte indtil den sidste bit. Datakorruption, transmissionsfejl, browserproblemer og malwareinfektioner kan ændre filer. 128-bit MD5-algoritmen beregner et hash-nummer baseret på den nøjagtige indstilling af bits i en fil. Den organisation, der tilbyder en fil til download, giver et hash-nummer, der kontrolleres i forhold til den pågældende fil.

Windows-maskiner understøtter ikke denne funktionalitet, så der skal installeres et ekstra stykke software. File Checksum Integrity Verifier er et officielt værktøj fra Microsoft, men det er ironisk nok ikke understøttet og fungerer muligvis ikke med alle installationer. Heldigvis er der en faktisk port til md5sum-hjælpeprogrammet tilgængelig for administratorer af * NIX-systemer til Microsoft Windows

Kører md5

Peg din browser til //www.fourmilab.ch/md5/, som er den officielle side for Command Line Message Digest Utility. Download md5.zip-filen. Åbn File Explorer ved at holde nede Windows-nøgle og trykke på E. Dobbeltklik på md5-ikonet, og vælg “Uddrag til mappe… ”Giv derefter mappen navnet md5. Dobbeltklik på den nye mappe.

Åbn et kommandopromptvindue ved at holde Windows-tasten nede, trykke på R og derefter skrive cmd. Tryk på enter, og naviger derefter til det sted, hvor du oprettede den nye mappe, ved at skrive:

cd “\ My Documents \ Download \ md5”

Afhængigt af din browser kan du muligvis bruge en anden downloadsti. Når du er der, skal du skrive md5 og derefter stien til den fil, du vil inspicere. Hvis du vil kontrollere en fil kaldet updates.zip, der var i programfiler-biblioteket, kan du for eksempel udstede denne kommando:

md5 "C: \ Program Files \ updates.zip"

Programmet returnerer en række tegn, som du kan kontrollere mod kontrolsummen på filens originale downloadside. Husk at du kan trække filer og slippe dem på kommandoprompten for at udfylde stien for dig.