Sådan rettes Windows Update-fejl 0x80070522

0x80070522 er en hex-kode, der oversættes som, “Klienten har ikke et påkrævet privilegium. ” Det betyder generelt, at Windows Update ikke har tilladelse til at få adgang til mapperne eller systemkomponenterne til at installere, downloade eller anvende opdateringer.

Windows 10 udfører alt automatisk og med mindst mulig input fra brugeren. Denne samme opsætning kan dog stadig nogle gange forårsage betydelig hovedpine for den gennemsnitlige bruger på grund af den måde, operativsystemet aktivt fraråder eller endda forbyder, at nogle grundlæggende ændringer foretages i den måde, det fungerer på. For eksempel har Windows 10 som standard opdateringer, der ikke kan deaktiveres via appen Indstillinger, hvilket efterlader gennemsnitsbrugere, der er fuldstændig tilfældige nedlukninger, genstart og ikke-planlagte installationsmaratoner.

I tilfælde af en mislykket opdatering ligger årsagen i tilladelseskonflikten mellem forskellige systemapps. Fejlkoden 0x80070522 peger i sig selv på et problem med "adgang nægtet".

Følg nedenstående trin for at løse dette problem.

Brug den officielle Update Assistant-app

Sørg for, at du er logget ind som administrator med administratorrettigheder, hvis du er logget ind som gæst eller som en bruger, der ikke er en administratorkonto, skal du logge ud og logge ind som administrator. Når du er færdig, skal du besøge det officielle Microsoft-websted ved at klikke her og downloade den officielle opdateringsassistent ved at klikke på den blå “Få jubilæumsopdateringen nu”-Knappen. Opdateringsassistenten downloades, og når den er færdig, kør den downloadede fil for at starte den. Du vil blive mødt af et vindue, der fortæller dig om fordelene ved assistenten og præsenterer dig med knappen "Opdater nu". Klik på den, og assistenten begynder at kontrollere dit system for kompatibilitet.

Der er tre kategorier - CPU, hukommelse og diskplads - og assistenten placerer et flueben ud for den kategori, dit system passerer. Hvis du har alle tre afkrydsningsfelter, skal du klikke på “Næste” og opdateringen begynder at downloade. Når opdateringen er færdig, vil der være et vindue med en meddelelse og en nedtællingstimer til automatisk genstart. Luk alle andre programmer, og klik på “Genstart nu”-Knappen.

Computeren genstarter flere gange og viser dig endelig en skærm med bruger login-skærmen. Når du har valgt den administrative konto, bliver du mødt af en skærm, der taler om flere nye muligheder for beskyttelse af personlige oplysninger. Hvis du ønsker at ændre dem, skal du klikke på "Tilpas". Ellers skal du klikke på “Brug Express-indstillinger”.

I afsnittet Privatliv skal du sørge for at rulle helt ned og deaktivere de indstillinger, du ikke vil have aktive. Når du er klar, skal du klikke på “Næste”. Nu har du valget mellem at skifte mellem tre tilslutningsmuligheder, som du alle kan slukke sikkert.

Endelig har du tre browsersikkerhedsindstillinger, som du kan lade være aktive. Når du er færdig, skal du klikke på “Næste”. Alle tre sæt valg kan ændres senere via Windows 10-indstillingsappen. Efter et stykke tid starter din Windows 10 op, og jubilæumsopdateringen installeres endelig på din pc.