Skal du bruge din telefon under opladning?

Hjem/Lære/ Skal du bruge din telefon under opladning?

Skal du bruge din telefon under opladning?

Af Habiba Rehman 21. april 2019 2 minutter læst

Vi hører ofte folk advare os om ikke at bruge vores mobiltelefoner, mens de har ansvaret. Imidlertid gider de fleste mennesker i disse dage ikke at være opmærksomme på denne advarsel, og årsagen bag dette er vores overdrevne brug af elektroniske gadgets, hvilket har gjort os så meget afhængige af dem. Vi er så sædvanlige at bruge disse enheder, at vi ikke engang kan forestille os en eneste dag uden dem. Faktisk vil det i dag ikke være forkert at sige, at folk ikke ønsker at forlade deres bærbare enheder såsom bærbare computere og mobiltelefoner selv i et sekund.

Det lyder meget sjovt, men det er en kendsgerning, at nogle mennesker er så afhængige af at bruge deres mobiltelefoner, at de endda tager dem med på toilettet. Dette er præcis, hvorfor folk ikke engang gider at se på ulemperne ved at bruge mobiltelefoner, mens de oplader. Derfor vil vi i denne artikel forsøge at lære årsagerne til at undgå at bruge dine telefoner, mens de oplades, og forsøge at konkludere, om du virkelig skal tage sig af disse skader eller ej.

Nogle af de fornuftige mennesker, for det meste vores ældre, forbyder os at bruge vores mobiltelefoner, mens de er tilsluttet. Men vi som ung generation undlader at forstå årsagerne bag dette. Nogle af grundene til, at du ikke skal bruge dine telefoner, mens de oplades, er angivet nedenfor:

  1. Du oplader dine telefoner, fordi du vil have, at dit batteri understøtter din enhed. Men når du fortsætter med at bruge den, mens den er opladet, forbruges energien til denne brug, og på grund af dette tager dit batteri længere tid at oplade.
  2. Når et batteri er designet, er der en bestemt tid til, at det bliver fuldt opladet, men når du fortsætter med at bruge det, mens det oplades, tager det mere end den angivne tid at oplade det fuldstændigt, og på grund af dette begynder dit batteri at svulme op op og i sidste ende slides det ud.
  1. Brug af din telefon, mens den oplades, tilføjer også den spredte varmeenergi, der skyldes opladning af batterierne. Derfor stiger temperaturen på dine enheder hurtigt, og der er en god chance for, at din enhed begynder at fungere, når du har oplevet en stigning i temperaturen.
  2. Det reducerer også batteriets opladningskapacitet, hvilket betyder, at hvis du er vant til at bruge din telefon, mens den er opladet, begynder batteritiden gradvist at blive forværret.
  3. Når du bruger din telefon under opladning, lægger denne aktivitet også en ekstra byrde på din oplader, og dermed bliver den til sidst ødelagt.
  4. I værste fald kan din enhed på grund af alle ovennævnte grunde endda eksplodere, ikke kun medføre et økonomisk tab, men det kan også udgøre en alvorlig trussel mod dit liv.

Efter at have læst alle grundene til at undgå telefonbrug, mens den oplades, er vi i god position til at svare på, om du skal bruge dine telefoner, mens du oplader eller ej. Nå, hvis du passer godt på dine enheder såsom korrekt temperaturkontrol ved hjælp af mærkebatterier og opladere; kontinuerlig overvågning af varmeafledning og batteriprocent osv., så vil du sandsynligvis ikke støde på uheld. Men som vi altid siger, at forebyggelse er bedre end helbredelse, bør du derfor ikke risikere dit liv lige over en lille smule enhed. Du skal vente på, at den bliver opkrævet, og derefter bruge den, så længe du vil. Når alt kommer til alt er det bedre sent end aldrig.