Sådan opsættes militærtid i Windows 8/10

24-timers urformat eller militærtiden, som det almindeligvis omtales, er en nyttig metode til at fortælle tid - uden behov for AM- eller PM-suffiks. Standardtidsformatet i Windows 8 og Windows 10 er dog 12-timersformatet med AM- og PM-suffiks. Hvis du foretrækker militærtiden, kan du nemt ændre tiden fra 12-timers til 24-timers militært tidsformat ved at følge nedenstående trin.

For at ændre tidsformatet til militærtid skal du få adgang til Område indstillinger i Windows 8 og Windows 10. Der er to nemme måder at få adgang til disse indstillinger. Følgende er begge måder at få adgang til de samme regionindstillinger.

Metode 1: Gennem notifikationsområde

Klik på tid og dato i meddelelsesområdet på din proceslinje i nederste højre hjørne af din Windows. Klik på i vinduet Dato og klokkeslæt Skift dato og klokkeslæt.

I Indstillinger for dato og klokkeslæt klik på vinduet Skift kalenderindstillinger ELLER Skift dato- og tidsformater under Formater.Et regionvindue vises.

Skift indstillinger for både kort tid og lang tid. Vælg et hvilket som helst format med stort ”H” i starten fra rullemenuen.

Bemærk: Du vil se en forhåndsvisning af dit valgte tidsformat i afsnittet Eksempler i nederste del af vinduet.

Klik på ansøge og klik derefter på Okay. Klik på Okay i vinduet Indstillinger for dato og tid. Klik på Okay i vinduet Dato og klokkeslæt.

Metode 2: Gennem kontrolpanel

Gå til Kontrolpanel i Windows 8 eller Windows 10. Hold Windows-nøgle og Tryk på X. VælgeKontrolpanel.

Klik på i kategorivisning Ur, sprog og region. Og klik derefter på Område.

Dette er det samme regionvindue som beskrevet i metode 1 ovenfor. Skift indstillinger for både kort tid og lang tid. Vælg et hvilket som helst format med stort ”H” i starten fra rullemenuen

Tjek forhåndsvisning i sektionen Eksempler og ansøge og så Okay.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found