Fix: Defekt hardware beskadiget side

Blue Screen of Death, også kendt som BSOD, er helt sikkert et mareridt for alle. Hver og en af ​​os har set en blå skærm af død i løbet af vores brug af Windows. Selvom BSOD er ​​den samme ting, dvs. du ser en blå skærm og genstarter, kommer disse BSOD'er med en bred vifte af fejlmeddelelser, der kan hjælpe os med at komme til roden af ​​fejlen. En af disse fejlmeddelelser, som du vil se på Blue Screen of Death, er den defekte hardware beskadigede side. Denne fejlmeddelelse vises i nederste højre hjørne af skærmen. Ligesom enhver anden BSOD kan det naturligvis ske når som helst eller under en bestemt aktivitet, og det genstarter din computer. En BSOD med en defekt hardwarekorruptet sidefejl gør dog ikke andet end en ubelejlig Blue Screen of Death.

Der kan være mange grunde til denne BSOD med en defekt hardware beskadiget sidemeddelelse. Hvis problemet opstod lige efter en opdatering eller opgradering til Windows 10, er det højst sandsynligt, at problemet skyldes enten Microsofts ende, som de løser i en kommende opdatering eller på grund af inkompatible drivere. De fleste af BSOD'erne er faktisk forårsaget af inkompatible drivere, og hvis du for nylig har opgraderet til Windows 10, er chancerne for at have en inkompatibel driver også virkelig store. Denne specifikke BSOD med en defekt hardware beskadiget sidemeddelelse skyldes normalt enten en defekt driver eller en defekt RAM.

Da der er mange ting, der kan forårsage dette problem, er der flere metoder nævnt nedenfor for at løse denne fejl. Så gå gennem hver metode, indtil problemet er løst.

Tips

 • Problemet kan være forårsaget af en defekt hardware. Så hvis du for nylig har installeret en ny hardware på dit system, anbefales det, at du fjerner den hardware og kontrollerer, om BSOD opstår eller ej.
 • Da problemet kan være forårsaget af defekte drivere, er der en chance for, at din computer kan blive inficeret. Dette er meget usandsynligt, men er ikke helt udelukket. Så det tilrådes, at du udfører en fuld scanning af systemet, inden du følger nedenstående metoder. Hvis du ikke har et antivirusprogram installeret på din maskine, vil vi anbefale Malwarebytes. Det er en meget populær og meget god anti-malware-software, som mange har tillid til. Du kan få det ved at klikke her og downloade en gratis version.

Metode 1: Opdater drivere

Den første ting, du skal gøre, er at opdatere driverne, især skærmdrivere. Dette bør være din prioritet, især hvis problemet startede efter en Windows 10-opgradering. Opdatering af dine drivere er ret let og tager kun et par minutter.

Følg trinene nedenfor for at opdatere dine drivere.

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type devmgmt.msc og tryk på Gå ind

 1. Find og dobbeltklik Vis drivere
 2. Højreklik på din Vis enhed og vælg Opdater driversoftware ...

 1. Vælg Søg automatisk efter opdateret driversoftware

 1. Vent til pc'en søger efter en opdateret version af din enhedsdriver. Hvis den finder en, kan du opdatere driveren uden problemer. Hvis det ikke sker, skal du gå videre til næste trin
 2. Luk Opdater driversoftware vindue
 3. Du skulle være tilbage ved din Enhedshåndtering Dobbeltklik på din Vis enhed
 4. Vælg Chauffør fanen

 1. Hold dette vindue åbent, eller skriv ned driverversion
 2. Åbn en webbrowser og gå til producentens websted for din Displaydriver. Søg i din Display Device driver, og kontroller, om de har en ny driverversion tilgængelig til din enhed. Hvis de gør det, skal du downloade den nyere version
 3. Gå tilbage til Enhedshåndtering vindue
 4. Højreklik på din Vis enhed og vælg Opdater driversoftware ...

 1. Klik på Gennemse min computer for driversoftware

 1. Klik på Gennemse

 1. Naviger til det sted, hvor du downloadede den seneste driverversion, og vælg den. Klik på Åben
 2. Klik på Næste og følg eventuelle yderligere instruktioner på skærmen.

Når du er færdig, skal du genstarte computeren og kontrollere, om BSOD vises igen.

Hvis dette ikke fungerer, skal du afinstallere dine drivere og stole på, at Windows håndterer det. Windows installerer dybest set automatisk de mest egnede drivere, hvis de ikke finder nogen installerede drivere til din enhed. Da Windows har sine egne generiske drivere, er det ikke en dårlig ide at afinstallere dine drivere og lade Windows håndtere driverne.

Følg nedenstående trin og se om dette fungerer

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type devmgmt.msc og tryk på Gå ind

 1. Find og dobbeltklik Vis drivere
 2. Højreklik på din Vis enhed og vælg Afinstaller

 1. Bekræft eventuelle yderligere meddelelser

Når driveren er afinstalleret, skal du genstarte pc'en. Windows installerer automatisk en generisk driver ved genstart. Kontroller, om problemet fortsætter efter disse trin. Hvis der ikke er nogen BSOD'er, betyder det, at problemet var med dine drivere. Du kan enten beholde de generiske eller prøve at installere en ældre version af driveren, der leveres af din producent (da den seneste version forårsagede BSOD).

Metode 2: Sluk for hurtig opstart

Deaktivering af hurtig opstart fungerer også for mange brugere. Denne mulighed gør grundlæggende din computers opstart meget hurtigt sammenlignet med normal opstart. Dette kan skabe problemer, fordi hurtig opstart muligvis ikke giver dine drivere eller programmer nok tid til at indlæse korrekt.

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type powercfg.cpl og tryk på Gå ind

 1. Klik på Vælg hvad tænd / sluk-knappen gør

 1. Klik på Skift indstillinger, der i øjeblikket ikke er tilgængelige

 1. Fjern markeringen af ​​den mulighed, der siger Slå hurtig opstart til (anbefales). Det skal være under nedlukningsindstillingerne
 2. Klik på Gem ændringer

Genstart din pc og kontroller, om fejlen stadig er der eller ikke.

Metode 3: Kontroller RAM

Mange brugere har løst dette problem ved at kontrollere RAM og tage eller udskifte det defekte RAM. I de fleste tilfælde var der en defekt RAM. Så det rådes også til at kontrollere din RAM.

Den første ting, du skal gøre, er at tage RAM'en ud, rense RAM'en, sørg for, at der ikke er støv i slidserne og sætte RAM'en tilbage. Sørg for, at RAM er tilsluttet korrekt. Når det er gjort, skal du tænde systemet og kontrollere, om problemet fortsætter. Hvis problemet er løst, så overvej dig selv heldig, da det var en simpel fejlfindingsproces. Men hvis problemet stadig er der, så vær forberedt på at bruge lidt tid på at kontrollere RAM-forholdene ved hjælp af memtest.

Windows Memory Diagnostic

Da Memtest er et tredjepartsværktøj, og du måske tøver med at bruge det, kan du bruge Windows eget indbyggede hukommelsesdiagnosticeringsværktøj til at kontrollere hukommelsen. Selvom det ikke ses som det mest nøjagtige værktøj, når det kommer til hukommelsestest, men det giver en slags diagnostik til din RAM. Så det er værd at prøve, især hvis du ikke vil springe lige til Memtest, eller hvis du ikke har meget tid.

Følg nedenstående trin for at starte Windows Memory Diagnostic-værktøjet

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type mdsched og tryk på Gå ind

 1. Klik på Genstart nu og se efter problemer (anbefales)

Bemærk: Hvis det giver nogen fejl, eller hvis det ikke virker, skal du følge nedenstående trin

 1. Trykke Windows-nøgle enkelt gang
 2. Type Hukommelsesdiagnosticeringsværktøj i Start søgning

 1. Højreklik Windows Memory Diagnostic fra søgeresultaterne og klik Kør som administrator
 2. Klik på Genstart nu og se efter problemer (anbefales)

Windows genstarter automatisk, og testen begynder. Du vil være i stand til at se testen og dens resultater på skærmen. Når testen er afsluttet, genstarter computeren automatisk, og du vil se testresultaterne, når du logger på Windows igen. Du vil være i stand til at afgøre, om dit behov for at ændre dit RAM eller ikke ud fra testresultaterne.

Memtest

Memtest er dybest set et program, der bruges til at teste betingelserne for dit RAM. Det tager meget tid, men det er ret nyttigt at bestemme tilstanden på din RAM. Gå til Din computer har et hukommelsesproblem, og følg trinene i metode 1 for at kontrollere dit RAM.

Manuel test

Da Memtest tager meget tid, har du også en anden mulighed, hvis du ikke er tålmodig nok, og du har et ekstra RAM. Du kan erstatte din RAM med en ny eller en anden RAM (fra en anden computer) og kontrollere, om dit system stadig giver fejlen. Sørg for, at RAM'en fungerer, og at den er kompatibel med dit system. Hvis udskiftning af din RAM fungerer fint og ikke giver BSOD, er din RAM sandsynligvis årsagen til problemet. Du kan dog stadig bruge Memtest bare for at sikre dig.

Når du er færdig med at teste, skal du udskifte RAM-en med en nyere eller en anden, der fungerer (hvis problemet skyldes RAM-enheden).

Hvad skal jeg gøre nu

 • Hvis problemet startede lige efter en Windows-opdatering, skal du vende tilbage til den ældre build og kontrollere, om det løser problemet. Du har mulighed for at vende tilbage til den ældre build i 10 dage. Du kan vende tilbage fra dine indstillinger -> Indstillinger for opdatering og gendannelse.
 • Hvis intet fungerede, og du er sikker på, at det ikke er et hardwareproblem, er det også en mulighed at udføre en systemgendannelse. Husk, at du kun vil kunne foretage en systemgendannelse, hvis du har gendannelsespunkt. Det er bedst at udføre en systemgendannelse til et punkt, før problemet startede. Bemærk: En systemgendannelse sletter alle de data og ændringer, du har foretaget efter det punkt, du gendanner til. Så gør det på egen risiko.
 • Hvis problemet sker ved en bestemt opgave, kan det måske hjælpe dig med at foretage fejlfinding af problemet. For eksempel, hvis problemet opstår under eller efter du spiller spil, er den mest sandsynlige årsag til problemet varme- eller GPU-problemer. I så fald skal du sørge for, at dit system ikke er for varmt. Kontroller disse artikler: Computeren genstarter tilfældigt artiklen og artiklen med lav CPU-temperatur for at få vejledning i, hvordan du kontrollerer din pc for problemer med overophedning.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found