Fix: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (storahci.sys) på Windows 10

Storahci.sys er navnet på en .sys (system) fil, der bruges af Microsoft AHCI-controlleren. .sys-filer kommer som en del af Windows-operativsystemet og er normalt enten kritiske systemfiler eller enhedsdrivere. Storahci.sys er en generisk controller, der følger med den version af Windows, du bruger. For at få den optimale oplevelse er det dog bedst, at du installerer AHCI-controller-driveren fra det relevante chipsæt, som du i øjeblikket bruger i dit system (Intel, nVIDIA, AMD).

Det DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (storahci.sys) problem ofte kommer med et systemnedbrud, og det kan endda bringe den berygtede BSOD med. Hovedårsagen til dette problem er enten en nylig hardwareændring, mangel på enhedsdrivere eller en kommunikationsfejl mellem din computers software og hardware. Det er almindeligt kendt at vises, når du opgraderer til Windows 10 fra tidligere versioner af Windows, men det kan også vises, når du har ændret noget af din hardware, f.eks. Dit lagerdrev.

Der er et par løsninger, der kan hjælpe dig med at løse dette problem, og vi vil detaljerede dem i denne artikel for at hjælpe dig med at løse dit problem med metoder, der hidtil har fungeret for et antal brugere.

Metode 1: Afbryd eventuelle ikke-vigtige perifere enheder til computeren, når du installerer

Siden udgivelsen af ​​Windows 10 har operativsystemet været plaget af en række mærkelige problemer, der kommer med endnu fremmede rettelser, og selvom dette er en af ​​dem, har det vist sig at fungere for et antal brugere. Denne metode gælder dog, når du installerer Windows 10, og du får den førnævnte fejl under installationen. Hvad du kan gøre er at afbryde ikke-vigtige eksterne enheder under opsætningen.

Dette inkluderer alle lagerenheder såsom ekstra SSD'er og HDD'er og CD / DVD-drev. Årsagen bag dette er, at AHCI-controlleren har tendens til at blive forvirret, når du har flere lagerplaceringer under opsætningen, hvilket kan resultere i denne fejl.

Metoden er så enkel som at frakoble de lagerenheder, du ikke har brug for, men pas på ikke at frakoble den SSD / HDD, som du installerer operativsystemet på. Når du er færdig, er den eneste lagerenhed, du skal have tilsluttet til din computer, den du installerer operativsystemet på.

For en stationær computer er dette ret let. Åbn sidepanelet på din computer. Se, hvor mange harddiske og optiske drev du har tilsluttet, og identificer den, du vil installere Windows på. Følg kablerne på de resterende, og tag dem ud af portene på bundkortet. Hvis du har en bærbar computer, kan dette dog kræve at tage den fra hinanden, og hvis du ikke er helt sikker på, hvad du laver, skal du finde nogen, der er og få dem til at gøre dette for dig. Nogle bærbare computere har et separat dæksel, der holder lagerenhederne - dette kan ofte tages af med et par skruer, og det giver dig adgang til lagerenhederne. Andre skal dog adskilles helt, og dette bør ikke forsøges af nogen, der ikke ved hvad de laver. Igen, når du har adgang til lagerenhederne, skal du afbryde dem, som du ikke har brug for, for at undgå at forvirre AHCI-driveren. Du kan derefter begynde at installere Windows 10 på den valgte SSD / HDD.

Metode 2: Kontroller AHCI-controllerdriveren, og installer en passende

Da, som vi nævnte tidligere, dette ofte er et driverproblem, og du kan prøve at rette det ved at opdatere den relevante AHCI-controller-driver. Valget er enten en Intel- eller en AMD-driver, og hvilken du installerer, afhænger af hvilket chipsæt du bruger. Metoden til at kontrollere dette er ret let:

Hold Windows-nøgle og Tryk på R. Type msinfo32 og klik Okay. Og se på Processor Mark.

Dette skal give dig en idé om den processor, du har, og de drivere, du skal søge.

Intel

Hvis du har en Intel-processor og et chipset, skal du have Intels AHCI-driver eller mere specifikt Intel Rapid Storage Technology-driveren. Du kan få dette fra Intels websted, hvor du kan downloade den korrekte version til dit operativsystem. Når du har downloadet det, er installationsprocessen ret ligetil. Du skal genstarte dit system bagefter, og det hele skal fungere godt.

AMD

For dem, der har et AMD-chipsæt, kan den passende AHCI-driver findes på AMDs websted, hvor du finder en automatisk scanner. Download og installer det, og det fortæller dig, hvilke drivere dit specifikke system har brug for, samt download og installer dem for dig, hvilket sparer dig meget tid i processen.

Metode 3: Kør Windows-opdateringer

Windows Update er ikke længere kun en metode til opdatering af operativsystemet, men det kontrollerer også hele dit system for manglende drivere, og det downloades og installeres for dig. Dette er blevet et meget nyttigt værktøj for alle, der hellere vil undgå besværet med at søge efter og installere hver driver alene. Hvis du kan starte Windows 10 på trods af problemet, skal du på en eller anden måde køre Windows Updates.

Klik på Start -> typeWindows opdateringog vælgSøg efter opdateringer.Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du installere dem og derefter genstarte pc'en og teste.

Metode 4: Udfør en ren installation af Windows 10

Hvis alt andet fejler, er det, du har tilbage, at udføre en ren installation af Windows 10. Selvom dette måske lyder hårdt og besværligt for dig, kan du følge vores guide til, hvordan du udfører en ren installation af Windows 10.

Mens du gør dette, behøver du ikke at du kan springe vejledningerne om at indtaste produktnøglen over, for når du opgraderer til Windows 10 fra en Windows 8 eller 7, binder de 10 sig selv med hardware og dit Microsoft ID. Så snart du logger ind, aktiveres den selv. Mens du gør dette, skal du dog sørge for, at du ikke tilslutter eksterne enheder eller perifert udstyr. Når du har geninstalleret Windows, skal du køre Windows-opdateringer, så kun de vigtige drivere opdateres. Kør dit system i en dag eller to, og begynd derefter at tilføje perifert udstyr og enheder en efter en for at revurdere.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found