Hvor god er Intel Core i7 til spil?

Hjem/Udtalelser/ Hvor god er Intel Core i7 til spil?

Hvor god er Intel Core i7 til spil?

Diskuterer det mest relevante navn i spilhistorien

Af Bill Wilson 10. marts 2020 7 minutter læst

I dag vil vi diskutere Intel og deres legendariske Core-serier, især i7, der er blevet så populære, at det næsten er umuligt at diskutere computere og ikke nævne det.

Intel annoncerede deres Intel Core-serie i 2008 og førende denne spærring af CPU'er var Intel Core i7. Denne CPU havde det hele og kæmpede for alt, hvad Intel og AMD havde at tilbyde i det kommende årti. Det var det bedste ved spil, det bedste ved professionel arbejdsbelastning som videoredigering og 3D-modellering, og det var en port til entusiastens ydeevne til en overkommelig pris. Det tjente Intel også mange penge.

Hvor god er Intel Core i7 til spil

For det lange svar og en dybere forståelse af, hvordan Intel har holdt kronen for den bedste spilydelse, bliver du nødt til at læse denne artikel grundigt.

En kort historieundervisning

Intel havde indtil 2008 en god række af dual og quad-core CPU'er kaldet Core 2 Duo og Core 2 Quad. Hvis du havde en pc i det foregående årti, er det meget sandsynligt, at det enten var disse eller AMD Phenom X4 / X3'er, der var sammenlignelige og handlede om slag i ydeevne. Eller du nød stadig din Pentium 4, og hvis du var ligesom mig fast med Pentium 3s på skolens computerlaboratorier (yikes!).

Hyper-threaded æra

Intel havde lavet nyere Pentium 4 CPU'er med Hyper-Threading; en magisk teknologi, der fik single-core Pentium 4 CPU til at fungere som en dual-core CPU, men ikke op til par i hastighed med en Core 2 Duo med dedikerede 2 kerner. Også i løbet af denne tid blev DDR3 RAM annonceret, og dette krævede nyere CPU-arkitekturer til at indarbejde de nyere hukommelsessæt. Både Intel Core 2 og AMD Phenoms arbejdede med DDR3 med nyere bundkort, men de var oprindelige DDR2-arkitekturer. Intel besluttede på dette tidspunkt grundlæggende at bringe en stor komfur ud og tog ingredienser fra deres nuværende opstillinger og besluttede at tilberede en smuk ny arkitektur.

De tog Hyper-Threading fra Pentium, quad-core i Core 2 quad og den nye DDR3-hukommelsescontroller. Således er den Intel Core i7 var født.

Nehalem mikroarkitektur

1. generations Core-CPU'er var baseret på Nehalem-mikroarkitekturen. Dette blev designet på 45 nm litografi, hvor de sidste Core 2-quads også blev designet, mens de fleste af dem primært var på den meget større 65 nm-proces. Nogle Nehalem-CPU'er blev også krympet ned til 32 nm, hvilket hjalp med til at passe endnu flere transistorer og CPU-kerner inden for den samme matricestørrelse. Intel måtte dog give Core-serien et nyt stik. Den legendariske LGA 775 havde kørt så længe, ​​den havde DDR, DDR2 og DDR3 RAM-understøttelse og havde kørt i næsten 4 år og med mange chipsæt. Så for at tilfredsstille behovene hos de nye CPU'er var LGA 1156 på skrivebordet og LGA 1366 til HEDT. Kombineret med en mindre krympning af knudepunkter hjalp 4 kerner med 8 tråde, hurtigere hukommelse, hurtigere bushastigheder og forbedret single-threaded ydeevne betydeligt. Selvom de fleste spil var afhængige af ydeevne med en tråd, betyder det ikke, at i7 kun var marginalt bedre. Det havde betydeligt bedre ydeevne i spil og tunge arbejdsgange med flere tråde. Alt dette til en pris svarende til Core 2 Quad gjorde i7 så tiltalende for alle.

Intels innovationer

Den første generation Core i7s hjalp også med at indlede en æra med rigtige quad-kerner på den mobile platform. Bærbare computere havde lidt ydeevne, fordi det var næsten umuligt at få en quad-core med lavt strømforbrug. Vi havde Core 2 Quads på mobile arbejdsstationer, men de var utroligt varme og strømhungrige. AMD havde ikke et ordentligt svar på 1. generations Core-CPU'er, da de stadig havde travlt med at designe en ny arkitektur. Deres nuværende CPU'er var stadig en god mulighed for forbrugere i modsætning til Core i3, i5 og i7s. De var imidlertid ikke klar til, hvad der skulle komme i form af Sandy Bridge mikroarkitektur - et stort slag, der gjorde det vanskeligt for AMD at komme sig i næsten 7 år.

Sandbro

Intels 2. generations mikroarkitektur blev krympet ned til 32 nm på tværs af hele sortimentet. Sandy bridge var en stor opdatering og udnyttede 32 nm-knuden fuldt ud. De introducerede en bedre iGPU, fuld understøttelse af DDR3 op til 1600 MHz, forbedret IPC (op til 15% ur til ur). Imidlertid var det vigtigste, der dræbte AMD i lang tid, Sandy Bridge's utrolige overclocking-kapacitet. Du kunne let overclocke i5 2500K eller i7 2600K til næsten 4,9 GHz i luften, og processoren var stadig relativt køligere end AMDs berygtede FX-CPU'er (hovedsagelig FX 8150). Med betydeligt bedre IPC, utrolig overclockbarhed og det faktum, at spil før og altid til en vis grad til i dag havde været single thread-ydeevneafhængige applikationer. Og da Intel havde overhånden med hensyn til hastighed, fortsatte de med at vinde præstationsbenchmarks.

Ivy Bridge

Sandy Bridge blev krympet til 22 nm og omfattede mange nye funktioner, herunder native USB 3.0-understøttelse og PCIe 3.0-support, og blev frigivet i 2012 ved navn Ivy Bridge, som blev ledet af i7 3770K på samme LGA 1155-stik.

Haswell

Intel forbedrede arkitekturen og udgav Haswell i 2013 med føringen af ​​i7 4770K. På dette stadium var i7-mærket indlejret i forbrugernes sind. Folk elskede denne CPU-opstilling, og det er stadig en meget dygtig arkitektur.

E-serien

Intel brugte også dette mærke på HEDT-platformen (High-End Desktop) i form af Sandy Bridge-E, Ivy Bridge-E, Haswell-E, Skylake-X, Kaby Lake-X, Cascade Lake med CPU'er ved navn i7. Nogle af disse spænder fra 4 til 8 kerner, alle hypertrådede.

Forvirring og betydning af i7

Dette førte til sidst til, at navnet på i7 mistede sin værdi noget og satte forbrugeren i forvirring. For at vide, hvad i7 er bedst for dig, er du nødt til at undersøge noget. Men en ting er sikkert, i7-mærket står stadig for ydeevne og hastighed, og det er en garanti, som Intel har holdt. Du kan i det mindste være sikker på, at en i7 ikke vil være en lur.

Så hvis jeg siger, at i7 har mistet sin betydning, hvordan så? For at forklare det ordentligt bliver jeg nødt til at forklare mere her, som i sidste ende vil føre til at rydde op i misforståelser. Jeg vil også vejlede dig i fremtiden om, hvordan du læser specifikationer og identificerer, hvad Core i7 er bedst for dig.

Core i7-mærket var altid toppen af ​​linjen CPU til desktops. På bærbare computere skal de på grund af deres tynde natur være udstyret med dele med lav effekt. Helt fra 1. til 7. generation kan du forudsige med en vis sikkerhed, at CPU'en vil have 2 kerner med 4 tråde, uanset om det er en Core i3, i5 eller i7. Så det betyder ikke noget, hvad du køber.

Processor-SKU'er med Q i dem til f.eks. Core i7 2670QM, indikerer at dette er en quad-core CPU til den mobile platform.

Tommelfingerregel

En god tommelfingerregel ville være, at i7 på skrivebordet er en quad-core Hyper-threaded CPU med 4 fysiske kerner og 8 tråde. Dette fungerer kun fra Core i7 860 og familie til Core i7 7700 og familie. Hver generation, der tilbyder ca. 5 til 15%, springer i performance-ur til ur. I7 8700 / 8700K har 6 kerner og 12 tråde, mens i7 9700 / 9700K har 8 kerner og 8 tråde og er også den eneste i7 i historien uden Hyper-Threading.

For at afslutte tingene er her nogle benchmarks, der sammenligner de øverste desktop i7'er fra hver generation for at give dig en idé. Hvis du spurgte mig, hvilke af disse jeg skulle købe, ville jeg anbefale at købe så nyere af en arkitektur som muligt. Kun 4 kerner bliver forældede, da spil begynder at udnytte flere kerner og grafik-API som Vulkan og DirectX 12-skala applikationsbelastninger på tværs af flere tråde.

Benchmarks - Sandheden er i tallene

På dette tidspunkt har du en idé om, hvad en "i7" er. Det er bare et mærke. Så for at hjælpe dig med at træffe en bedre beslutning, når du foretager et nyt køb, har jeg besluttet at henvise til min favorit og en af ​​de mest pålidelige YouTube-kanaler Hardware-Unboxed for at hjælpe med at vise dig forskellen i ydeevne mellem i7 2600K hele vejen til 8700K. Inden du går ind på at se disse benchmarks, vil jeg påpege nogle meget vigtige faktorer for at du kan træffe en klar vurdering:

  • Spil har altid været tidligere bundet af GPU. Uanset hvor god en CPU du har, gjorde det ikke svagt, hvis du ikke parrede den med en stærk GPU. Således nu, ved høje indstillinger og med ekstremt kraftige GPU'er, rammer de fleste spil grænsen for, hvor meget de kan bruge CPU'en, mens GPU-brugen rammer 100%. Når det er sagt, har bedre IPC, nyere og hurtigere hukommelse, hurtigere urhastigheder og forbedringer i arkitekturdesign forbedret spilydelse.
  • Spil, der bevæger sig fremad, bliver bedre til at bruge CPU'en og sprede deres arbejdsbelastning på tværs af flere tråde og kerner. Derfor er i7 8700K nu en 6-kerne-del, og i7 9700K er en 8-kerne-del snarere end at være 4 kerner med 8 tråde op til i7 7700K. Fysiske kerner er de ultimative definere for ydeevne.
  • Alle disse tests blev udført på GTX 1080 Ti på det tidspunkt, som endnu den dag i dag er en af ​​de hurtigste GPU'er, du kan købe.
  • Hvis du ikke er ligeglad med andet end spil, og du kun har brug for en god CPU til spil, så foreslår jeg stærkt, at du skaffer dig en 8. generation i5. Du vil se i benchmarks, at i5 7600K lider, fordi den kun har 4 kerner uden Hyper-threading. Dette betyder, at da nyere spil bliver gode til at bruge CPU'en, bliver quad-kerner nu intet andet end et absolut minimum. Du kan se flere videoer fra Hardware Unboxed, LinusTechTips, Gamers Nexus eller Digital Foundry, da disse er nogle af de mest velrenommerede og pålidelige kilder til benchmarking hardware.
  • Årsagen til, at vi har flere kerner på 8700K og 9700K, er fordi Intel endelig indså, at spil har brug for flere kerner, og at AMD var begyndt at udfylde dette tomrum med introduktionen af ​​Ryzen. Også spilkonsoller som PS4 og Xbox One har x86-chips med 8 kerner i sig, hvilket næsten er identisk med arkitekturen på normale computere. Tendensen for fremtiden er, at vi får stammende spil, hvis de ikke har gode CPU'er med god IPC, klokkehastigheder og kerner til at skalere deres aktiver til.
  • Assessinhvad CPU er det rigtige for dig, kan være en lang og kedelig opgave, simpelthen fordi der er så mange muligheder og forskellige applikationer reagerer på forskellige behov. Nogle spil kan være lette på CPU'en, men meget krævende af GPU'en for eksempel The Witcher 3; omvendt, Assassin's Creed-spil har næsten altid været en smerte for CPU'en.

Når du øger opløsning og grafiske indstillinger, rammer du grænsen for GPU. Så det kan se ud som om der ikke er nogen god grund til at gå fra en 2600K til 8700K. Imidlertid har 8700K ikke kun masser af plads til ydelse til overs, men det er også i stand til at lade GPU'en udnytte sit maksimale potentiale. 2600K på dette tidspunkt rammer dybest set sin absolutte grænse og lader ikke GPU'en udføre. Udtalelsen mod i5 7600K kan også ses her. I5 8400, der ikke kan overclockes med 6 kerner, har masser af ydeevne, mens 4-core i5 7600K er fastgjort til 100%.

Vores anbefalinger

#EksempelNavnKerne / trådeKerneurFor entusiasterdetaljer
1Intel Core i7-8700K6 kerner / 12 tråde3,70 GHz maks. Turbofrekvens

Tjek pris

2Intel Core i7-9700K8 kerner / 8 tråde3,60 GHz op til 4,90 GHz

5.495 anmeldelser

Tjek pris

#1
Eksempel
NavnIntel Core i7-8700K
Kerne / tråde6 kerner / 12 tråde
Kerneur3,70 GHz maks. Turbofrekvens
For entusiaster
detaljer

Tjek pris

#2
Eksempel
NavnIntel Core i7-9700K
Kerne / tråde8 kerner / 8 tråde
Kerneur3,60 GHz op til 4,90 GHz
For entusiaster
detaljer

5.495 anmeldelser

Tjek pris

Sidste opdatering den 2020-12-22 kl. 22:52 / Tilknyttede links / Billeder fra Amazon Product Advertising API

Tid til quadkernerne slutter. Selv telefoner har 8 kerner nu, og applikationer er mere multi-trådede end nogensinde. For den absolutte spiller, der ikke er interesseret i noget, kan du ikke gå galt med en god i5. Problemet er, at det på grund af Intels prisudvikling har mistet fordelene i forhold til i7.

Så mine anbefalinger er i7 8700K og i7 9700K. Begge disse CPU'er bruger lignende bundkort, og ideelt set skal du parre dem med et solidt Z370-bundkort. Du kan også overveje de ikke-K-versioner af disse chips, hvis du ikke ønsker at overklokke dem. 2 færre kerner, lidt mindre ydeevne, men stadig med Hyper-Threading for at kompensere for det, bør du overveje Core i7 8700K.

Konklusion

Intel forstod den indvirkning, som i7-mærket har, og selv den dag i dag forstår de dets betydning. Enhver i7-baseret maskine vil være hurtig med hensyn til processorkraft, men hvor god er meget objektiv og har brug for nogle henvisninger. Ikke alle i7'er er lige. Der er ingen “en i7”. Bare at have i7 gør din computer ikke magisk hurtigere, men det indikerer, at den heller ikke er nogen dovendyr.