Fix: chkdsk kan ikke låse den aktuelle drevfejl

Chkdsk er et dis-check-værktøj, der leveres forudindlæst med Windows. Dette værktøj kan bruges til at kontrollere disken for eventuelle fejl, både diskfejl og fysiske fejl som dårlige sektorer kan kontrolleres og rette disse fejl. Men når du bruger chkdsk-kommandoer, kan du muligvis se en fejl som denne

Denne fejl forhindrer dig i at scanne drevet. Scanningen fungerer normalt ikke, når du skriver Y (Y for Ja) for at planlægge scanningen til næste opstart af dit system. Du vil enten se den samme fejl, eller du vil støde på en fejl “Kunne ikke overføre loggede meddelelser til hændelsesloggen med status 50” under scanningen.

Årsagen til denne fejl er nøjagtigt hvad fejlmeddelelsen siger. Drevet kan ikke låses, fordi det bruges af en anden proces. Chkdsk kan ikke udføre scanningen, mens din disk er i brug. Nogle gange kan problemet være relateret til et tredjepartsprogram, der får chkdsk til at give denne fejl. Chkdsk planlægger scanningen ved næste genstart, da det er det tidspunkt, hvor dit drev ikke bruges af andre programmer. Windows kører scanningen, før alle programmer / filer indlæses korrekt. Så problemet løses sandsynligvis ved den planlagte scanning. Hvis chkdsk giver den samme fejl ved den planlagte scanning, betyder det, at dit drev stadig er i brug. Dette vil endelig blive løst ved at køre kommandoprompten fra Advanced Startup Options. Det løser problemet, fordi dit operativsystem ikke er indlæst på det tidspunkt.

Tips

 • Sluk dine sikkerhedsapplikationer som antivirusprogrammer. Disse applikationer har normalt en deaktiveringsmulighed, der kan bruges til at deaktivere disse applikationer i en kort periode. Højreklik bare på applikationsikonet fra systembakken, og vælg deaktiveringsmuligheden. Hvis du ikke kan se deaktiveringsindstillingen, skal du dobbeltklikke på ikonet for sikkerhedsprogrammet og se efter en deaktiveringsindstilling i panelet. Når sikkerhedsprogrammet er deaktiveret, skal du prøve at køre chkdsk-kommandoerne igen.
 • Hvis du begyndte at se problemet efter en Windows Update, kan det være et problem. Der var tilfælde, hvor Windows Update introducerede en fejl, der forhindrede folk i at bruge chkdsk korrekt. Denne slags fejl er rettet i de senere opdateringer. Så sørg for, at din Windows er opdateret til den nyeste version
 • Hvis du ser fejlen "mislykkedes at overføre loggede meddelelser til hændelsesloggen med status 50", mens du forsøgte at køre chkdsk, skal du komme i kontakt med din harddiskproducent eller købe en ny harddisk. Denne fejl betyder, at din harddisk er stærkt beskadiget eller ødelagt.

Metode 1: Kør chkdsk / f / r / x

Kørsel af chkdsk / f / r / x løser normalt problemet for mange brugere. Hvis du ser fejlen ved kørsel af denne kommando, skal du springe denne metode over.

Her er trinene til kørsel af denne kommando

 1. Trykke Windows-nøgle enkelt gang
 2. Type kommandoprompt i Start søgning
 3. Højreklik Kommandoprompt fra søgeresultaterne, og vælg Kør som administrator
 4. Skriv nu chkdsk / f / r / x og tryk på Gå ind. Udskift med det drevbogstav, du vil kontrollere, og et kolon. For eksempel skal det være som denne chkdsk c: / f / r / x.

Når kommandoen kører, vil enten scanningen køre med succes, eller din vil se meddelelsen

“Chkdsk kan ikke køre, fordi lydstyrken bruges af en anden proces. Vil du planlægge, at denne lydstyrke kontrolleres, næste gang systemet genstarter? (J / N) ”

Hvis du ser denne meddelelse, skal du blot skrive Y og trykke på Enter for at planlægge scanningen. Når det er gjort, skal du genstarte, og scanningen kører ved opstart.

Metode 2: Chkdsk i fejlsikret tilstand

Hvis metode 1 ikke fungerede eller omplanlægning giver den samme fejl, eller omplanlagt scanning ikke engang starter, så prøv at køre chkdsk i sikker tilstand. Her er trinene for at komme i fejlsikret tilstand

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type msconfig og tryk på Gå ind

 1. Vælg Støvle fanen
 2. Kontrollere indstillingen Sikker opstart i Boot muligheder afsnit
 3. Vælg indstillingen Minimal under Safe Boot-indstillingen
 4. Klik på Okay

 1. Windows beder dig om at genstarte. Klik på Genstart
 2. Når Windows starter igen, skal du trykke på Windows-nøgle enkelt gang
 3. Type kommandoprompt i Start søgning
 4. Højreklik Kommandoprompt fra søgeresultaterne, og vælg Kør som administrator

 1. Skriv nu chkdsk / f / r / x og tryk på Gå ind. Udskift med det drevbogstav, du vil kontrollere, og et kolon. For eksempel skal det være som denne chkdsk c: / f / r / x.

Kontroller, om chkdsk stadig giver fejlen eller ej.

Bemærk: Du skal deaktivere indstillingen Sikker tilstand, når du er færdig med chkdsk.

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type msconfig og tryk på Gå ind

 1. Vælg Støvle fanen
 2. Fjern markeringen indstillingen Sikker opstart i afsnittet Bootindstillinger
 3. Klik på Okay

 1. Windows beder dig om at genstarte. Klik på Genstart

Metode 3: Avancerede opstartsindstillinger

Bemærk: Før du fortsætter, skal du sørge for at have et Windows-installationsmedie. Det kan enten være en CD / DVD eller et Flash-drev. Installationsmediet skal være det samme som den version, du har installeret på computeren. Hvis du ikke har en, kan du låne fra en ven. Denne metode behøver ikke, at du installerer noget. Det kræver, at du bruger installationsmediet for at komme ind i de avancerede startindstillinger

Hvis metoderne 1 og 2 ikke løste dit problem, løser problemet for dig ved at køre kommandoen chkdsk fra Avancerede startindstillinger. Her er trinene til kørsel af kommandoprompten fra menuen Avancerede startindstillinger

 1. Sluk dit system
 2. Indsæt det Windows installationsmedie Disk / Flash-drev
 3. Tænde for systemet
 4. Tryk på en vilkårlig tast, når du ser meddelelsen Tryk på en vilkårlig tast for at starte fra CD / DVD ...Bemærk: Hvis du ikke kan se denne meddelelse, skal du kontrollere startrækkefølgen fra BIOS-menuen. Genstart og gå til din BIOS-menu. Indstil opstartsrækkefølgen på en måde, så dit installationsmedie er øverst. Hvis dit installationsmedie er en CD / DVD, skal du flytte dit CD / DVD-drev til toppen. Hvis du har et Flash-drev, skal du flytte det til toppen af ​​opstartsrækkefølgen og derefter prøve igen.
 5. Du vil se en Windows-startskærm. Klik på Næste

 1. Klik på Reparer din computer link

 1. Du vil se Avancerede startindstillinger
 2. Klik på Fejlfinding

 1. Klik på Avancerede indstillinger

 1. Klik på Kommandoprompt

 1. Vælg den konto, du vil bruge til at åbne kommandoprompten. Du skal vælge kontoen med administratorrettigheder.
 2. Gå ind i adgangskode for kontoen og klik Blive ved
 3. Dette åbner Kommandoprompt
 4. Type chkdsk / f / r / x og tryk på Gå ind. Udskift med det drevbogstav, du vil kontrollere, og et kolon. For eksempel skal det være som denne chkdsk c: / f / r / x.
 5. Hvis du stadig ser den samme fejl eller en fejl, der siger, at drevet er skrivebeskyttet, skal du fortsætte
 6. Type diskpart og tryk på Gå ind
 7. Gå ind listevolumen og tryk på Gå ind
 8. Find drevbogstavet for det drev, hvor Windows er installeret.
 9. Type Afslut og tryk på Gå ind

 1. Skriv nu chkdsk / f / r / x og tryk på Gå ind. Udskift det med drevbogstavets drevbogstav, du fandt i trin 18, og et kolon. For eksempel skal det være som denne chkdsk c: / f / r / x. Normalt blander vi drevbogstaverne, hvilket resulterer i disse problemer. Problemet skal være væk, når du indtaster det rigtige drevbogstav.

Luk kommandoprompten, og klik på Fortsæt på Avancerede startmuligheder for at genstarte.

Vigtig note

Hvis du ser forskellige fejl på forskellige metoder, f.eks. du ser fejlen "mislykkedes at overføre loggede meddelelser til hændelsesloggen med status 50", når du kører chkdsk fra avancerede opstartsindstillinger, og du ser "volumen bitmapfejl", når du kører chkdsk i fejlsikret tilstand, så er der muligvis ikke et problem . Hvis du fortsat ser de samme fejl i disse situationer, behøver du ikke gøre noget. Fejlen "mislykkedes at overføre ...", du ser i Avanceret startindstilling, kan skyldes, at loggen ikke bare kan skrives til en installationsdisk.

Pointen er, at hvis du ikke ser andre store problemer, og dit system kører fint uden BSOD'er eller andre problemer, skal du have det godt. Disse fejl kan simpelthen være på grund af de forskellige situationer, du kører chkdsk i. Men hvis du bemærker nogen underlig opførsel eller korrupte filer, skal du tage din harddisk til et computerværksted og sørge for, at den ikke er beskadiget eller har problemer. Hvis din harddisk virkelig er beskadiget, mister du muligvis mange af dine personlige data.