Fix: NET :: ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM

Brugere oplever fejlmeddelelsen "NET :: ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM", når der er et problem med SSL-forbindelsen, og Google Chrome-browseren kan ikke bekræfte SSL-certifikat. SSL er en sikker metode, der krypterer data fra din computer og sender dem til serveren. Dette hjælper med at holde dataene private, når du sender og omvendt. Der er tre hovedårsager til, at SSL-advarsler vises:

 • SSL-forbindelsen mellem din computer og serveren er ikke sikret.
 • SSL certifikat er noget udløbet, er ikke korrekt konfigureret eller hører ikke til det anmodede domæne.
 • SSL-certifikatet er ikke udstedt ved en betroet organisation. Det er meget let for et websted at installere SSL-certifikater, men populære browsere genkender kun certifikaterne, hvis de er fra en betroet kilde.

Hvordan finder du ud af, om problemet er ved din afslutning?

Før du hopper direkte ind i fejlfinding, tilrådes det, at du først bestemmer, om fejlen er din ende, netværksenden eller serverens ende. Prøve åbning webstedet på en anden computer mens du er på samme netværk. Hvis problemet stadig vedvarer, skal du prøve at åbne det, mens det er aktiveret et andet netværk. Disse trin hjælper dig med at identificere, om problemet er i netværket eller serveren.

Hvis fejlen forsvinder, når du opretter forbindelse til et andet netværk, betyder det sandsynligvis, at der er et problem med dit netværk. Hvis det forbliver der, uanset hvor mange enheder du kontrollerer det igennem, og hvor mange netværk du ændrer, betyder det, at problemet er på serversiden. I dette tilfælde er der ikke meget, du kan gøre i stedet for at informere webstedet om at løse problemet.

Løsning 1: Deaktivering af antivirus- og sikkerhedstjenester

Den første og fremmest grund til, at denne fejl opstår, er interferens fra antivirussoftware installeret på din computer. Der er flere muligheder, der beskytter din computer ved også at filtrere webservices. Nogle af disse tjenester inkluderer 'Avast Web Shield' og 'Kaspersky Internet Security' osv.

I denne løsning skal du udforske dig selv og se om der er nogen indstillinger i dit antivirus, der muligvis giver internetbeskyttelse. Dybest set leder du efter noget, der overvåger din internetaktivitet.

Hvis du stadig ikke kan løse problemet, kan du deaktiver det antivirus helt. Du kan tjekke vores artikel om, hvordan du deaktiverer dit antivirus. Genstart din computer efter deaktivering, og se om du har adgang til webstederne uden problemer.

Løsning 2: Nulstilling af netværksindstillinger

Hvis dit netværk viser sig at være et problem, skal du nulstille dem ved hjælp af nedenstående metode. Det er muligt, at alle andre moduler fungerer perfekt, men på grund af defekte netværksindstillinger er du ikke i stand til at få adgang til hjemmesiden uden at sætte dig selv i fare. Bemærk, at du skal have administratorkonto for at udføre disse handlinger.

 1. Trykke Windows + S for at starte søgefeltet. Skriv “cmd”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“Kør som administrator”.
 2. Når du er i forhøjet kommandoprompt, skal du udføre følgende kommandoer en efter en.
ipconfig / flushdns ipconfig / fornyt ipconfig / registerdns nbtstat –r netsh int ip reset netsh winsock reset
 1. Når du har udført alle kommandoerne, skal du nulstille din computer og kontrollere, om dette løser problemet.

Løsning 3: Rydning af SSL-cache

Det tager tid at oprette en SSL-forbindelse. Den beder om serveren om en kopi af det digitale certifikat i slutningen, og efter kun at have verificeret og installeret det på det fortsætter det med dataoverførslen. For at redde sig selv fra at udføre den samme rutine igen og igen gemmer computeren SSL-tilstanden, så den kan hente den lokalt i stedet for at hente den fra serveren igen og igen. Det er muligt, at der er et problem ved SSL-cachen, der muligvis beder om problemet. Vi kan prøve at rydde det og se, hvor det fører os.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “inetcpl.cpl”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Vælg fanen “Indhold”Og klik på“Ryd SSL-tilstand”Til stede under underoverskriften til Certifikater.

 1. Trykke ansøge og afslut. Prøv nu at indlæse webstedet igen og se om Chrome denne gang opretter en sikker forbindelse uden problemer.

Løsning 4: Rydning af browserdata

Hvis problemet kun ligger i din browser (med hjemmesiden åbner i andre enheder), kan vi prøve at rydde dine browserdata. Din browser kan indeholde fejlfiler, der kan forårsage problemet. Når vi rydder browserdataene, nulstilles alt, og browseren opfører sig som om du besøger webstedet for første gang.

Bemærk: Efter denne løsning slettes alle dine browserdata, cache, adgangskoder osv. Sørg for, at du har sikkerhedskopieret alle dem, inden du fortsætter med denne løsning.

Vi har angivet en metode til, hvordan du rydder browserdataene i Google Chrome. Andre browsere kan have lidt forskellige metoder til at rydde dataene.

 1. Skriv “chrome: // indstillinger”I adresselinjen i Google Chrome, og tryk på Enter. Dette åbner browserens indstillinger.

 1. Naviger til bunden af ​​siden og klik på “Fremskreden”.

 1. Når menuen Avanceret er udvidet, under afsnittet “Privatliv og sikkerhed", Klik på "Slet browserdata”.

 1. En anden menu vises, der bekræfter de emner, du vil rydde sammen med datoen. Vælg "Hele tiden”, Tjek alle indstillinger og klik“Slet browserdata”.

 1. Genstart din browser, når du har afsluttet alle applikationer ved hjælp af task manager, og kontroller, om hjemmesiden er tilgængelig uden den problematiske tilstand igen.

Løsning 5: Omgå advarslen

Hvis du er helt sikker på, at webstedet kan stole på, og der ikke er noget ondsindet, kan du prøve at omgå advarslen. Bemærk, at dette kan kompromittere din computers sikkerhed, så fortsæt på egen risiko. Der er mange universiteter og institutter, der ikke har ordentlige SSL-certifikater, så i disse tilfælde er det sikkert at omgå advarslen helt.

 1. Naviger til websiden og få adgang til hjemmesiden normalt.
 2. Klik på knappen “Fremskreden”Og klik“Fortsæt til eksempel.com (usikker)”.

Chrome omdirigerer dig nu til webstedet, og du kan få adgang til det uden yderligere problemer.

Tips:

Der er også andre korte løsninger til imødegåelse af dette problem. Vi nævnte dem ikke ovenfor, da de er meget lette og ikke behøver nogen forklaring.

 • Tjek din computers dato og tid. Prøv at indstille det, mens du deaktiverer automatisk registrering af tidszone osv. Og omvendt. Selvom du har det rigtige tidspunkt, simulerer Chrome at udføre nogle kontroller ved at gå til indstillingerne og ændre det en gang og måske løse fejlen.
 • Hvis du bruger Ubuntu, kan du udføre kommandoen “sudo apt-get installer libnss3-1d”På din terminal.
 • Fjerne Chrome-udvidelser. Dette er et fungerende tip, som fungerede for mange brugere. Hvis du har flere udvidelser til stede, kan de også forårsage problemet.
 • Se efter malware. Malware vides at inficere computere og tvinge browseren til at oprette forbindelse til internettet uden ordentlige certifikater. Du kan bruge velkendt antivirussoftware såsom Malwarebytes osv.
 • Hvis du oplever fejlen på næsten alle websteder, betyder det sandsynligvis, at den er der softwarepå din computer som måske er synderen. Du kan se efter tegn på softwaren. For at gøre dette skal du klikke på fejlmeddelelsen “NET :: ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM” i Chrome. Dette udvider alle detaljer. Se nu efter udstederen. I nedenstående eksempel var softwaren "Verto Analytics skyldige".

 • Hvis du har Chromebook og også en Chrome-browser på Windows eller Mac, er det muligt, at Chromebook kopierer dårlige data tilbage. Du kan slå synkronisering fra ved at navigere til denne adresse i Chrome-browseren “chrome: // indstillinger / syncSetup”.
 • Du kan også overveje nulstilling din Chrome-browser efter sikkerhedskopiering af alle nødvendige data.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found