Sådan løses applikationsfejl 0xc0150004 på Windows?

Flere Windows-brugere har stødt på et underligt problem, hvor de pludselig ikke er i stand til at køre nogen form for installationsprogrammer, der normalt bruges til at installere eller afinstallere applikationer. Den fejlkode, der kommer op, er 0xc0150004.Som det viser sig, er problemet ikke eksklusivt for en bestemt Windows-version, da det findes på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hvad forårsager 0xc0150004 applikationsfejl?

Vi undersøgte dette særlige problem ved at undersøge forskellige brugerrapporter og ved at teste de forskellige reparationsstrategier, som berørte brugere har brugt til at omgå denne fejlkode. Som det viser sig, kan flere scenarier føre til, at 0xc0150004 vises. Her er en liste over potentielle synder, der kan være ansvarlige for den irriterende installationsfejl:

 • Overbeskyttende AV-suite - Ifølge flere berørte brugere kan dette problem meget vel opstå på grund af en overbeskyttende sikkerhedspakke, der begrænser installationskomponenterne. Hvis dette scenarie er anvendeligt, skal du være i stand til at løse problemet ved midlertidigt at deaktivere realtidsbeskyttelsen (mens softwaren installeres) eller ved at slippe af med sikkerhedspakken helt.
 • 3. parts interferens - En anden potentiel synder er en anden tredjepartsproces (tilhører en filhåndtering), der ikke let kan identificeres. I dette tilfælde er en sikker måde at opdage proces- / tjenestesvaret på at starte computeren i ren tilstand og systematisk genaktivere hver deaktiveret proces for at se, hvilken der forårsager problemet.
 • Systemfilkorruption - Korruption i systemfiler er sandsynligvis den mest almindelige årsag, der udløser 0xc0150004 fejlkoden. Hvis korruption er konventionel, skal en scanning med et par indbyggede hjælpeprogrammer (SFC og DISM) være nok. I de mest alvorlige tilfælde skal du muligvis nulstille hver OS-komponent med en procedure som en ren installation eller en reparationsinstallation.

Metode 1: Fjernelse af tredjeparts AV-interferens (hvis relevant)

Som flere berørte brugere har rapporteret, kan dette problem meget vel være forårsaget af en overbeskyttende AV-pakke, der på en eller anden måde forstyrrer standard-OS-installationskomponenten. Specifikationerne for dette problem forklares ikke af nogen tredjepartsudvikler (så meget som vi er opmærksomme på), men det er klart, at problemet ender med at påvirke mange Windows 10-brugere.

Hvis du bruger en tredjeparts sikkerhedssuite, og dette scenarie synes anvendeligt, vil du være i stand til at bekræfte eller svække dine mistanke enten ved at deaktivere realtidsbeskyttelsen af ​​din AV-suite eller ved at afinstallere den helt.

Lad os først starte med at se, om deaktivering af realtidsbeskyttelse er nok. Men husk, at denne procedure vil være forskellig, afhængigt af hvilken type AV-suite fra tredjepart, du bruger. I de fleste tilfælde skal du være i stand til at gøre det direkte fra proceslinjens ikon for antivirusprogrammet.

Når realtidsbeskyttelsen er deaktiveret, skal du åbne en anden opsætning og se, om du kan installere appen uden at støde på den samme 0xc0150004 fejl.

Hvis problemet fortsætter, kan du fjerne din 3. parts AV fra synderlisten ved at foretage en fuldstændig afinstallation og sikre, at du ikke efterlader nogen resterende filer, der stadig kan forårsage denne adfærd.

For at gøre dette skal du følge denne artikel (her) for trinvis vejledning i afinstallation af tredjepartspakken og fjernelse af alle potentielle restfiler. Hvis du gør dette, og du opdager, at problemet ikke længere opstår, behøver du ikke nødvendigvis vælge en anden tredjepartspakke - Windows Defender starter og bliver automatisk standardsikkerhedsprogrammet.

Men på den anden side, hvis det samme problem stadig opstår, kan du sikkert geninstallere tredjeparts sikkerhedssuite igen og gå over til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Udfør en ren opstartsprocedure

Inden du afviser muligheden for interferens fra tredjepart, skal du sikre dig, at intet andet installeret program udløser 0xc0150004 fejl ved effektivt at deaktivere enhver tredjeparts service og proces, der kan forstyrre OS-installationskomponenten.

Nogle berørte brugere har formået at gøre dette ved at opnå en ren starttilstand. Dette vil tvinge din computer til kun at starte med Windows-processer og -tjenester. Hvis du starter din computer i en ren starttilstand, og problemet ikke længere opstår, når du prøver at åbne en eksekverbar opsætning, er det klart, at problemet tidligere var forårsaget af en eller anden form for interferens fra tredjepart. I dette tilfælde bliver det et spørgsmål om at finde den proces / tjeneste, der forårsager problemet.

Her er en hurtig guide til udførelse af den rene startprocedure for at identificere det tredjepartsprogram, der forårsager 0xc0150004 fejl:

 1. Åbn en Kør-dialogboks ved at trykke på Windows-tast + R. Skriv derefter “Msconfig” og tryk på Gå ind at åbne op for System konfiguration menu. Når du er inde i UAC (brugerkontokontrol) hurtig, klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Når du er inde i systemkonfigurationsvinduet, skal du klikke på fanen Tjenester øverst i menuen og derefter sikre dig, at feltet tilknyttet 'Skjul alle Microsoft-tjenester‘Er markeret. Når du har gjort dette, fjernes alle Windows-tjenester fra listen, så du deaktiverer ikke kritisk systemproces ved en fejltagelse.
 3. Når alle kritiske tjenester er udelukket fra listen, skal du klikke på Slå alt fra knap for effektivt at forhindre, at tredjeparts-tjenester bliver kaldt til handling ved næste maskinstart.
 4. Når du er færdig med dette, skal du vælge Start-fanen og klik på Åbn Jobliste fra den nyligt viste menu.
 5. Når du er inde på fanen Startup i Task Manager, skal du systematisk vælge hver opstartstjeneste og derefter klikke på Deaktiver knappen nederst på skærmen. Denne procedure sikrer, at ingen opstartstjenester bliver kaldt til handling ved den næste opstartssekvens.
 6. Når du har gjort dette, opnås den rene boot effektivt. For at drage fordel af det skal du bare genstarte din computer.
 7. Ved næste systemstart starter din computer direkte i ren starttilstand. Brug denne mulighed for at gentage den handling, der tidligere forårsagede 0xc0150004 fejl.

  Bemærk: Hvis det samme problem stadig opstår, skal du gå direkte til metode 3.

 8. Hvis fejlkoden ikke længere vises, når du prøver at åbne en applikationsopsætning, skal du systematisk genaktivere de tidligere deaktiverede tjenester og processer og foretage regelmæssige genstart. Til sidst vil du være i stand til at finde ud af, hvilken vare der er ansvarlig for nedbruddet. Når du har fundet det, skal du lade det være deaktiveret for at forhindre, at problemet nogensinde opstår igen (eller afinstallere det ansvarlige program).

Hvis denne metode ikke var anvendelig, eller du har fulgt den uden succes, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 3: Udførelse af DISM- og SFC-scanninger

I de fleste tilfælde vil dette særlige problem opstå på grund af et alvorligt tilfælde af korruption i systemfiler. Hvis dette er sandt, er det muligt, at en kritisk proces, der anvendes under installationen af ​​nye apps, er blevet ødelagt og stopper ethvert forsøg på at installere ny software.

Som flere berørte brugere har bekræftet, skal du i dette tilfælde være i stand til at løse de fleste konventionelle tilfælde af korruption af systemfiler ved at køre et par indbyggede værktøjer designet til at håndtere logiske fejl og systemfilkorruption - SFC (systemfilkorruption) og DISM (Deployment Image Servicing and Management).

Selvom begge værktøjer er nyttige i situationer, hvor systemkorruption er involveret, har de to forskellige tilgange, når det kommer til reparationsdelen. DISM er bedre til at rette OS-komponenter, mens SFC er mere effektiv med logiske drevfejl.

Husk, at DISM kræver en stabil internetforbindelse, fordi den er afhængig af WU til at downloade sunde kopier, der vil blive brugt til at erstatte beskadigede forekomster, mens SFC er et 100% lokalt værktøj, der kun bruger en lokalt cachelagret kopi til at erstatte beskadigede forekomster.

Men fordi begge værktøjer er effektive med systemkorruption, opfordrer vi dig til at køre begge for at sikre, at du maksimerer dine chancer for at løse 0xc0150004 fejl. Her er hvad du skal gøre:

 1. Åbn en Kør-dialogboks ved at trykke på Windows-tast + R. Skriv derefter 'Cmd' inde i tekstfeltet, og tryk på Ctrl + Skift + Enter for at åbne en kommandoprompt med administratoradgang. Når du ser UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Når du er inde i det forhøjede CMD-vindue, skal du skrive følgende kommando i rækkefølge og trykke på Gå ind efter hver kommando for at starte en DISM-scanning:
  Dism.exe / online / oprydningsbillede / scanhealth Dism.exe / online / oprydningsbillede / gendan sundhed

  Bemærk: Da DISM bruger Windows Update til at downloade sunde kopier af de filer, der skal udskiftes, skal du sikre dig, at du bruger en stabil internetforbindelse, før du starter denne procedure. Den første kommando (scanhealth) analyserer din samling af systemfiler, mens den anden (gendan sundhed) vil udløse reparationsprocessen.

 3. Når DISM-scanningen er afsluttet, skal du genstarte din computer og vente på, at den næste start er afsluttet. Når den næste opstartssekvens er afsluttet, skal du følge trin 1 igen for at åbne en anden forhøjet kommandoprompt. Når du er inde igen, skal du skrive følgende kommando og trykke på Gå ind igen for at starte en anden SFC-scanning:
  sfc / scannow

  Bemærk: Husk, at det overhovedet ikke anbefales at afbryde SFC-scanningen, efter at proceduren er startet. Hvis du gør dette, udsætter du i det væsentlige dit system for andre tilfælde af logiske fejl, der kan skabe yderligere problemer.

 4. Genstart computeren igen og se om problemet er løst ved næste systemstart.

Hvis 0xc0150004-fejlen stadig forekommer, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 4: Udførelse af en reparationsinstallation / ren installation

Hvis du har fulgt alle ovenstående instruktioner uden reel succes, er der stor chance for, at du støder på 0xc0150004 fejl opstår på grund af et underliggende problem, der ikke kan løses med konventionelle slutbrugermetoder. Hvis dette scenarie er anvendeligt, er den eneste bæredygtige løsning at nulstille hver softwarekomponent.

Flere berørte brugere, der har befundet sig i en lignende situation, har rapporteret, at de endelig var i stand til at løse problemet enten efter at have lavet en ren installation eller en reparation på stedet (reparationsinstallation).

Begge værktøjer vil i sidste ende hjælpe dig med at opnå det samme, men de har forskellige tilgange:

EN reparationsinstallation er en længere og mere kedelig procedure, men den største fordel er, at du opbevarer alle dine data inklusive spil, applikationer, personlige medier og endda nogle brugerindstillinger.

EN ren installationpå den anden side er enkel og effektiv, men den største ulempe er, at du mister personlige data, hvis du ikke tager sikkerhedskopi af dem på forhånd.