Sådan afspilles videoer ved hjælp af VLC på Chromebook

Hvis du har boet med en Chromebook i et stykke tid, ved du, at afspilning af videofiler i forskellige formater med undertekster ikke er en ligetil opgave. Så latterligt som det lyder, understøtter den oprindelige videoafspiller i Chrome OS slet ikke tilføjelse af undertekstfiler. Det understøtter også kun et begrænset antal lyd- og videokodecs, så chancerne er, at det muligvis ikke kan køre mange af dine downloadede film. At se videoer på en Chromebook er et rod, men med et par apps og tweaks kan det gøres. Her er de forskellige problemer med video i Chrome OS og hvordan man løser dem.

Føj undertekster til videoer

Da Chrome OS ikke understøtter tilføjelse af undertekster til sin oprindelige videoafspiller, bliver vi nødt til at downloade en anden applikation fra Chrome Webshop, kaldet Subtitle Videoplayer. Når du har installeret det fra butikken, kan du finde det i din App-skuffe, som du kan få adgang til ved at trykke på den dedikerede 'Søg' -knap på Chromebook-tastaturer eller den cirkulære knap i starten af ​​din navigationslinje.

Åbn videoafspilleren, som har et kontrolpanel i bunden.

For at åbne din ønskede video skal du klikke på det første ikon (pil opad) i kontrolpanelet. Det fører dig til din filer-app og beder dig om at vælge en fil, der skal åbnes. Find din videofil, og klik på 'Åbn'. Din video skal derefter indlæses og klar til afspilning.

Nu til underteksterne. På højre side af kontrolpanelet vil du se muligheden 'CC'. Når du holder markøren over den, vil du se et pop op-vindue med yderligere muligheder.

Du kan enten vælge at importere en undertekstfil, som du allerede har downloadet, eller automatisk downloade en fil fra internettet.

For at importere en lokalt gemt undertekstfil skal du klikke på pilen opad i indstillingsmenuen og åbne den ønskede fil fra pop op-appen Filer.

Hvis du vil downloade underteksten til din mediefil automatisk, skal du trykke på sky-knappen med downloadpilen. Undertekst Videplayer vil derefter se efter undertekster til din mediefil og downloade dem automatisk. Det importerer også filen til afspilleren, så du har dine undertekster i medieafspilleren uden besvær. Jeg har brugt denne funktion i lang tid, og den fungerer som en charme,

Afspil AVI-filer

AVI-filer har altid været et problem for Chromebook-brugere. Den indfødte videoafspiller i Chrome OS kan ikke afspille dem ordentligt, og Undertekst-videoafspiller understøtter slet ikke dem. Heldigvis er der andre videoafspillere, der kommer til undsætning. For at afspille AVI-filer kan du downloade H 265 / HEVC Video Player fra Chrome Webshop.

I nederste venstre hjørne af afspilleren finder du knappen 'Åbn'.

Når du klikker på det, åbnes appen Filer, hvor du bliver bedt om at vælge en fil, men AVI-filer vises som standard ikke under de anførte filer. For at vise AVI-filer skal du gå til nederste venstre hjørne af pop op-appen Filer-appen og skifte fra 'Filmfiler' til 'Alle filer'.

Du skal derefter se din AVI-fil opført, og du kan åbne den for at afspille den problemfrit. Denne afspiller understøtter imidlertid ikke undertekster. Derfor er der ingen nem måde at afspille AVI-filer med undertekster på Chromebooks på. I betragtning af at de fleste ældre film er AVI-filer, er dette ikke et ubetydeligt problem, og det er en ret stor fejl på Chrome OS. Forhåbentlig tilføjer Google i sidste ende support til disse meget nødvendige funktioner. Indtil da, hvis du virkelig vil gøre en indsats, er der en måde at få VLC, den mest populære alt-i-en-medieafspiller, der kører på din Chromebook.

Få VLC på din Chromebook

For det første en meget tiltrængt afklaring - Der er en version af VLC tilgængelig i Chrome Webshop lige nu, men det er ikke den egentlige desktopversion af VLC. VLC android-appen er blevet portet til Chrome OS. Denne portede VLC kan dog ikke gøre noget, som andre ovenfor nævnte spillere ikke kan gøre. Det kan ikke importere undertekster og går ned ofte. Den gode nyhed er, at du kan få den ægte, fuldt drevne VLC på din Chromebook ved at installere en Linux-distro på den og køre VLC på Linux.

Først skal du installere en linux-distribution på din Chromebook. Du kan bruge denne vejledning til at følge de nemme trin til installation af Ubuntu på din Chromebook. Når du har Ubuntu i gang, skal du gå til din Chrome OS-terminal ved at trykke på Ctrl + Alt + T inde i Chrome. Indtast kommandoen 'shell' på terminalen og tryk på Enter.

Kopier derefter indsæt disse kommandoer på terminalen

sudo apt-get opdatering

sudo apt-get install vlc

VLC downloades og installeres på dit system, og du kan få adgang til det fra Ubuntu-appkataloget.

Du kan nu bruge VLC til alle dine specielle behov, når det kommer til afspilning. VLC er langt den bedste medieafspiller, når det kommer til kompatibilitet og funktionalitet. Derfor er der ingen grund til at bekymre sig om mediefiler, når du har det kørt på din Chromebook.

Mens de fleste mennesker finder det nok at få Subtitle Videoplayer eller H 265 / HEVC-afspiller, kan VLC på Linux stadig køres for dem, der har brug for en mere kraftfuld løsning. At se video på Chromebooks er dog langt fra sorteret, og Google har arbejdet kridt ud til Chrome OS. Så længe Chrome OS ikke har en alt-i-en-simpel løsning til medieafspilning, kan den ikke konkurrere med lignende Windows og Mac OS.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found