Hvad er igfxEM.exe

Nogle brugere har nået os med spørgsmål om gyldigheden af igfxEM.exe behandle. Deres mistanke om igfxEM.exe vises normalt efter at have set, at den eksekverbare forhindrer dem i at få adgang til bestemte filer på C-drevet eller at udføre bestemte 3. applikationsopdateringer.

Hvad er igfxem.exe?

Den ægteigfxem.exe processen tilhører Intel-grafikpakken. Igfxem.exe er en del af Intel (R) fælles brugergrænseflade og omtales somGrafisk eksekverbart hovedmodul.

Denne særlige proces bruges ofte af drivere til Nvidia og AMD-grafikkort. Hvad denne eksekverbare gør, er at aktivere skærmopløsningsindstillingerne og forblive gemt, selv når skærmen er slukket eller frakoblet kablet.

Selvom dette måske ikke virker som en big deal, er de fleste bærbare computere og notebooks afhængige af denne service og planlægger den til at køre ved opstart.

Potentiel sikkerhedstrussel?

Selvom det ikke er lykkedes os at identificere nogen bestemt malware, der bruger igfxEM behandles som camouflage, målretter de fleste malware-forfattere specifikt eksekverbar med forbedrede privilegier for at undgå at blive opdaget af sikkerhedsscannere.

En måde at skelne den ægte proces fra en malware i forklædning er at se dens placering. For at gøre dette skal du åbne Jobliste (Ctrl + Skift + Esc), gå til fanen processer og findigfxem.exebehandle. Højreklik derefter på det og klik på Åbn filplacering.

Hvis den afslørede placering er anderledes endC: \ Windows \ System32 \ igfxem.exe,du har sandsynligvis at gøre med en ondsindet eksekverbar. Hvis det er tilfældet, anbefaler vi at scanne dit system med en kraftig anti-malware-scanner som Malwarebytes eller Safety Scanner. Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør dette, skal du følge vores dybdegående vejledning (her) om scanning og fjernelse af malware fra dit system med Malwarebytes.

Bør jeg deaktivere igfxem.exe?

Hvis du har konstateret, atigfxem.exe eksekverbar er legitim, er det tid til at beslutte, hvad de skal gøre med den legitime eksekverbare. Selvom nogle bærbare computere og notebooks stadig stoler på igfxem.exe, processen er på ingen måde afgørende for, at din computer fungerer. På desktops kan denne proces betragtes som ubrugelig og kan fjernes uden konsekvenser.

Hvis du kæmper med et problem forårsaget af igfxEM.exe proces, se om de følgende to rettelser hjælper. Hvis du leder efter en måde til permanent at deaktivereigfxEM.exe proces, skal du følge den sidste vejledning.

Rettelse af “kan ikke finde igfxEM.exe” -fejl ved opstart

Hvis du ser“Kan ikke finde igfxEM.exe” fejl ved hver opstart efter en Windows 10-opdatering, er det meget sandsynligt, at den eksekverbare er blevet ændret, når de nye opdateringsfiler er blevet installeret.

I dette tilfælde er løsningen at geninstallere de nødvendige Intel-drivere fra det officielle downloadcenter (her). Hvis installationssættet nægter at genanvende de nyeste drivere, skal du prøve midlertidigt at deaktivere realtidsbeskyttelsen af ​​din eksterne antivirussuite (hvis du har en).

Rettelse af fejlen "manglende filrettigheder"

Hvis du finder ud af, atigfxem.exe proces forhindrer dig i at udføre en Steam / Origin-opdatering med “manglende filrettigheder”Fejl, kan du hurtigt løse problemet ved at lukke processen via Jobliste. For at gøre dette skal du åbne Jobliste (Ctrl + Skift + Esc)og findigfxem.exei Processer fanen. Når det er lykkedes dig at finde processen, skal du højreklikke på den og vælge Afslut opgave for midlertidigt at deaktivere det.

Husk, at selvom dette øjeblikkeligt løser problemet og tillader opdateringerne at gå igennem, er detigfxem.exeprocessen åbnes automatisk ved næste systemstart, eller når du åbnerIntel (R) fælles brugergrænseflade.

Hvis du vil have en mere permanent løsning, skal du følge nedenstående trin for at deaktivereigfxem.exebehandle på ubestemt tid.

Deaktivering af igfxem.exe-processen fra msconfig

Hvis du har et alvorligt nag igfxem.exe, du kan let forhindre, at processen kaldes uden frygt for uforudsete konsekvenser. Du kan gøre dette let ved at stoppe processen via msconfig og forhindre, at det nogensinde åbner igen. For at gøre dette skal du følge nedenstående trin:

  1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb kommando. Skriv “msconfig”Og ramte Gå ind at åbne System konfigurationmenu.

  2. I System konfigurationmenu, gå til Tjenester fanen og find igfxEM-modul.
  3. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for igfxEM modul og hit ansøge for at gemme dine ændringer.

Nu, denigfxem.exeprocessen skal forhindres i at køre på dit system igen. Hvis du beslutter dig for at bruge det igen i fremtiden, skal du konvertere trinnene ovenfor for at planlægge det tilbage på dit system.