Fix: Programmet kan ikke starte, fordi d3dx9_27.dll mangler

Nogle brugere har rapporteret at have modtaget "Programmet kan ikke starte, fordi d3dx9_27.dll mangler”Fejl ved åbning af forskellige applikationer. Det meste af tiden rapporteres problemet at forekomme på Windows 10 og Windows 8.

Det meste af tiden skyldes dette problem et problem med Microsoft DirectX. Mens d3dx9_27.dll er bare en lille del af de mange filer i DirectX, det vides at forårsage en hel del fejlmeddelelser (især med ret gamle applikationer og spil).

Udover det "Programmet kan ikke starte, fordi d3dx9_27.dll mangler”Fejl, brugere har rapporteret problemer medd3dx9_27.dll fil pakket i forskellige fejlmeddelelser. Her er en liste med de mest populære begivenheder:

 • “Filen d3dx9_27.dll mangler”

 • “Kan ikke finde d3dx9_27.dll”
 • “Det dynamiske linkbibliotek d3dx9_27.dll kunne ikke findes i den angivne sti [PATH]”
 • “Fejl ved initialisering af applikationen, fordi filen d3dx9_27.dll ikke blev fundet”
 • “Programmet kunne ikke starte, fordi d3dx9_27.dll ikke blev fundet. Geninstallation af programmet kan løse dette problem ”
 • “D3DX9_27.DLL mangler. Udskift D3DX9_27.DLL og prøv igen ”

For det meste opstår disse fejl lige efter, at brugeren forsøger at åbne et videospil eller et andet stykke software, der bruger en form for grafisk funktion.

Det d3dx9_27.dll er en del af DirectX 9-pakken. Typisk bør enhver software, der har brug for denne fil, inkludere den i installationspakken, men i virkeligheden gør ikke alle udviklere dette. Endnu mere,d3dx9_27.dller en del af en valgfri opdatering af DirectX 9-pakken.

I årenes løb er DirectX 9 regelmæssigt opdateret med performance tweaks og opdateringer for at sikre den bedste kompatibilitet med de nyeste spil. Da DirectX 9 ikke er en del af de nyeste Windows-operativsystemer, har nogle brugere ikke denne fil installeret på deres pc. Dette er endnu hyppigere på Windows 10, fordi DirectX 9 erstattes med DirectX 12 - en nyere version, der ikke indeholder mange filer, der blev inkluderet i DirectX 9 (inklusived3dx9_27.dll).

Fejl relateret tild3dx9_27.dllrapporteres typisk i forhold til forældede eller ret gamle applikationer, der ikke er designet til at køre på DirectX 10 og derover. Hvis du modtagerProgrammet kan ikke starte, fordi d3dx9_27.dll mangler”-Fejl (eller en lignende), når man åbner et spil eller en anden applikation, kan nedenstående metoder måske hjælpe. Nedenfor har du en samling af metoder, som andre brugere har brugt til at få tidligere fejl forbundet medd3dx9_27.dllfil. Følg hver potentielle løsning i rækkefølge, indtil du finder en metode, der løser problemet i din særlige situation.

Metode 1: Installer den manglende d3dx9_27.dll via DirectX End-User Runtime Web Installer

Da den nyere DirectX-version ikke indeholder de fleste biblioteker til DirectX 9 og tidligere (som inkluderer d3dx9_27.dllfil), skal du selv installere den manglende redist-pakke for at løse problemet.

Der er flere forskellige måder, du kan gøre dette på, men den mest enkle tilgang er at bruge DirectX Slutbruger Runtime Web Installer.Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Besøg dette link (her) og downloadDirectX Slutbruger Runtime Web Installerved at klikke på Hent knap.

 2. Fjern derefter markeringen fra Microsofts anbefaling og tryk på Næste DirectX Slutbruger Runtime Web Installer knap.
 3. Vent, indtil installationsprogrammet dxwebsetup.exe er fuldstændigt downloadet, og åbn det.
 4. Accepter licensaftalen, og følg vejledningen på skærmen for at give DirectX-webinstallatøren mulighed for at downloade og installere de manglende biblioteker.

  Bemærk: Fjern markeringen i det felt, der er knyttet til Installer Bing Bar hvis du ikke ønsker yderligere Microsoft bloatware.

 5. Når de manglende DirectX-komponenter er installeret, skal du lukke opsætningen og genstarte computeren. Ved næste opstart skal du åbne det program, der tidligere viste “d3dx9_27.dll mangler ”fejl. Det skal nu åbnes normalt uden at vise “Programmet kan ikke starte, fordi d3dx9_27.dll mangler”Besked eller en lignende.

Hvis du får en besked om, at du allerede har den nyeste version af DirectX, skal du gå ned til Metode 2.

Metode 2: Installer d3dx9_27.dll via DirectX-slutbrugerkørsel (juni 2010)

Nogle brugere har rapporteret følgende Metode 1 resulterede i en besked om, at deres DirectX-version allerede var den seneste. Viser sig, at dette problem regelmæssigt forekommer på Windows 10 og Windows 8.1-computere, og det sker, fordi installationsprogrammet ser, at operativsystemet bruger DirectX 12 (eller DirectX 11) uden at kontrollere de valgfri DirectX-filer (som er vores interesse).

Heldigvis kan du nemt gå rundt om denne mindre ubelejlige ved at downloade DirectX-slutbrugerkørselstiden (juni 2010) i stedet. Dette vil indeholde de fleste valgfrie DirectX-filer, der regelmæssigt er nødvendige, inklusived3dx9_27.dllfil.

Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Besøg dette link (her), rul ned og klik på Hent knap tilknyttet DirectX-slutbrugerkørsel (juni 2010).

 2. Fjern markeringen i de felter, der er knyttet til Microsofts anbefalinger, og klik på Nej tak og fortsæt DirectX End-User Runtime Web Installer knap.

 3. Vent, indtil DirectX-fordelingspakken er downloadet til din computer. Når det er klar, skal du åbne installationsprogrammet og klikke på Ja og vælg en levedygtig placering, hvor du ønsker at udtrække arkivet.

 4. Når udtrækningen er afsluttet, skal du åbne den mappe, hvor du udpakkede DirectX-filerne, og dobbeltklikke på DXSetup.exe.
 5. Følg derefter vejledningen på skærmen for at installere de manglende valgfrie komponenter på din computer. Når installationen er afsluttet, skal du lukke DirectX-opsætningen og genstarte computeren for at afslutte installationen.

 6. Ved næste opstart skal du åbne programmet, der tidligere viste “d3dx9_27.dll mangler ”fejl, og se om problemet er løst. Du skal være i stand til at åbne applikationen uden fejlmeddelelsen nu.