Fix: PS3 Media Server Windows-problemer

PS3 Media Server er en DLNA-kompatibel UPnP-medieserver. Den blev oprindeligt udviklet til at understøtte PlayStation, men er blevet udvidet, så den kan understøtte forskellige andre konsoller (Xbox 360, Philips, Samsung-tv osv.). Det er udviklet på Java-programmeringssprog og er i stand til at omkode og streame mange forskellige medieformater.

PS3 Media Server skal tilsluttes via netværket til en enhed for at få adgang til den og levere alle funktionerne. Der er mange tilfælde, hvor du ikke har adgang til den enhed, du vil oprette forbindelse til. Vi har listet en række forskellige løsninger for at målrette dette problem. Start med den første og arbejd dig ned.

Løsning 1: Kontrol af tilladelser og valg af enhed ved hjælp af Mac-adresse

Det er ikke nødvendigt for din computer at aktivere fildeling og printerdeling og netværksopdagelse som standard. Der er nogle tilfælde, hvor disse muligheder er slået fra, især hvis du har mærket netværket som offentligt. Vi vil først kontrollere, om de nødvendige indstillinger er aktiveret. Derefter bruger vi enhedens Mac-adresse til at identificere og oprette forbindelse.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “kontrolpanel”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du vælge “Netværk og internet”Fra de anførte kategorier, og klik derefter på“Netværks-og delingscenter”.

 1. Klik på “Skift avancerede delingsindstillinger”Til stede i venstre side af vinduet.

 1. Se, hvilken type netværk der er din aktuelle profil. Sørg for, at begge disse indstillinger er slået til: “Slå netværksopdagelse til”Og“Tænd fil- og printerdeling”. De er som standard deaktiveret i gæsteprofiler eller offentlige profiler.

 1. Efter at have foretaget de nødvendige ændringer i alle profiler, skal du udvide “Alle netværk”Og klik“Vælg indstillinger for mediestreaming…”.
 1. Hvis mediestreaming er deaktiveret, vil du se en mulighed som denne. Klik på "Tænd mediestreaming”. Bemærk, at du muligvis har brug for administratorrettigheder for at fuldføre denne handling.

 1. Sørg for, at indstillingen “Alle netværk”Er aktiveret foran“Vis enheder på:”.

 1. Et antal forskellige ukendte enheder vises. Bemærk og sammenligne det Mac-adresse på den enhed, du vil oprette forbindelse til. Når du har bestemt den rigtige enhed,tillad den enhed til mediedeling.
 2. Genstart computeren, når du har foretaget de nødvendige ændringer, og kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 2: Deaktivering af firewall

En anden løsning, der fungerede for mange mennesker, var at deaktivere Firewall-applikationer (inklusive Windows Firewall, Windows Defender og andre Antivirus-applikationer). Firewall er kendt for at yde sikkerhed til din computer over ethvert netværk (offentligt, privat osv.). Vi kan prøve at deaktivere firewallen midlertidigt og se, om du kan oprette en vellykket forbindelse. Deaktiver også alle dine antivirusprogrammer på din computer.

 1. Sluk for alle firewall- / antivirusprogrammer. Du tjekker vores artikel om, hvordan du deaktiverer Windows Firewall.
 2. Når alle applikationer er lukket, kan du prøve at finde den enhed, du vil oprette forbindelse til. Du kan også prøve at bruge den første metode og se, om der er ukendte enheder på netværket. Match Mac-adressen på den ukendte enhed, og prøv at oprette forbindelse til den.

Bemærk: Sørg for at aktivere Firewall igen, hvis metoden ikke fungerer.

 Løsning 3: Genstart Windows Media Network Sharing Service

Den vigtigste tjeneste, der er ansvarlig for deling af medier på tværs af to enheder, er "Windows Media Network Sharing Service". Det startes automatisk, når du aktiverer medieserveren på din computer. Hvis begge ovenstående metoder ikke ser ud til at gøre tricket, kan du prøve at genstarte tjenesten og se om det giver noget held. Bemærk, at du muligvis kræver en administratorkonto for at følge denne løsning.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “tjenester.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i fanen tjenester, skal du finde tjenesten “Windows Media Network Sharing”. Højreklik på den og vælg “Ejendomme”.
 3. Sørg for, at starttypen er "Automatisk (forsinket start)”. Klik på Stop og derefter Start til genstart servicen.

 1. Efter genstart af tjenesten skal du kontrollere, om du kan oprette forbindelse korrekt uden problemer.

Løsning 4: Kørsel af applikationer som administrator

Det er en velkendt kendsgerning, at Windows har en sikkerhedsmekanisme, hvorigennem det ikke tillader alle applikationer at have netværksadgang på din computer. Kun applikationer med administratorrettigheder har muligvis adgang til alt, hvad de har brug for for at udføre deres grundlæggende funktioner. Vi sørger for, at alle involverede moduler kører med administrative rettigheder og ser, om dette gør nogen forskel. Bemærk, at for at køre disse applikationer i forhøjet tilstand skal du selv være logget ind med en administratorkonto.

 1. Sørg først for, at du har den nyeste version af Java installeret på din computer. Som vi forklarede tidligere, er PS3 Media Server kodet på Java-sprog, og det er nødvendigt, at du har det installeret på din computer.

Naviger til følgende bibliotek (dette er standardmappen, hvor du har installeret java. Du kan navigere til enhver anden placering, hvis du har ændret destinationsinstallationsmappen).

C: \ Program Files \ Java \ jre7 \ bin

Filen, der findes, vil være forskellig for systemer, der kører 64-bit version af Windows:

C: \ Program Files (x86) \ Java \ jre1.8.0_161 \ bin

Højreklik på “javaw.exe”Og klik Ejendomme. Klik nu på Fanen Kompatibilitet og marker afkrydsningsfeltet “Kør som administrator”.

 1. Udfør nu de samme trin (tildeling af administratorrettigheder) til følgende eksekverbare filer relateret til PS3 Media Server. Naviger til følgende bibliotek og giv administrator adgang til “pms.exe”.

C: \ Program Files (x86) \ PS3 Media Server

Eller

C: \ Program Files \ PS3 Media Server

 1. Udfør de samme trin for at “indpakning.exe" placeret i:

C: \ Program Files (x86) \ PS3 Media Server \ win32 \ service

Eller

C: \ Program Files \ PS3 Media Server \ win32 \ service

 1. Efter at have foretaget de nødvendige ændringer, skal du genstarte din computer og kontrollere, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 5: Valg af den korrekte netværksgrænseflade

PS3 Media Server vælger en enkelt netværksgrænseflade på din computer, hvorigennem den kan fungere. Du kan dog stå over for problemer, hvis den vælger en grænseflade, der ikke engang er tilsluttet eller ikke er aktiv på din computer. Vi sørger for, at den valgte grænseflade fungerer, og ændrer dens indstillinger, hvis den ikke er det. Denne metode er kendt for at fungere for Windows 8.1, men du kan teste den på dit operativsystem.

 1. Start PS3 Media Server, og klik på “Logfilerfanen. Du skal søge efter strengen “Oprettet stikkontakt:”I din log. Hvis loggen er lang og viser sig at være besværlig, kan du kopiere den (Ctrl + C), indsætte den i Notesblok (Ctrl + V) og let søge efter strengen.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “kontrolpanel”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du vælge “Netværk og internet”Fra de anførte kategorier, og klik derefter på“Netværks-og delingscenter”.
 3. Se nu den aktive forbindelse på din computer med adgangstypen “Internet”. Klik på netværket foran “Forbindelser”Og vælg“detaljer”Fra det lille vindue, der dukker op.

 1. Bemærk IPv4-adressen i netværksoplysningerne. For at PS3 Media Server skal fungere, er den IP-adresse, som du udpakkede i trin 1 på medieserveren skulle gernesvarer til den fysiske netværksgrænseflade, som din pc bruger til at oprette forbindelse til det lokale netværk, er dine DLNA-klientenheder normalt på. Hvis IP-adressen ikke stemmer overens, skal du følge nedenstående trin.

 1. Åbn vinduet PS3 Media Service igen, og åbn fanen Generel konfiguration. Under overskriften “Netværksindstillinger (avanceret)”, Klik på rullemenuen“Tving netværk til interface”Og vælg netværksgrænsefladen, som din computer bruger.
 2. Indtast IP-adressen i feltet “Tving serverens IP til”.
 3. Klik på Gemme og afslut applikationen. Start det nu igen, og kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 6: Bekræftelse af, at begge enheder er på samme netværk

For at kunne bruge PS3 Media Server skal du sørge for, at begge enheder er på det samme netværk, og fildeling faktisk er aktiveret. Din router skal have Universal Plug and Play (UPnP) aktiveret, ellers kører applikationen ikke som forventet, og du kan ikke se din PS3.

Hvis begge enheder bruger den samme router, er de stort set på det samme netværk. Netværksindstillingerne skal dog være aktiveret på en sådan måde, at de tillader opfølgning af trafik. Du skal indstille netværket på din computer til de korrekte indstillinger for at sikre, at der ikke er nogen konflikter.

En anden løsning, du kan prøve, er at sikre, at begge enheder er forbundet til routeren via en trådløs forbindelse. Der har været mange tilfælde, hvor routeren er forbundet til en kabelforbindelse til computeren, men PS3 har adgang til den ved hjælp af trådløse signaler. I dette tilfælde kan du bruge en trådløs USB-dongle til at aktivere trådløse signaler på din pc og oprette forbindelse trådløst til routeren.

For at opsummere skal du sørge for, at begge enheder er sluttet til samme netværk med alle nødvendige konfigurationsindstillinger. Du kan også prøve at kontrollere routerindstillingerne og se, om der gives adgang til alle typer enheder. Når du har foretaget de nødvendige ændringer, skal du genstarte din computer og se om dette løser noget.