Sådan finder du ud af dine trådløse Windows-drivere og adaptere

Trådløs teknologi har gjort enheder mere bærbare gennem årtierne. Uden afbrydelser af kablet kan vi nu tage vores internet hvor som helst i telefonen eller på en computer. For at sikre fremskridt inden for computerteknologi fremstilles de forskellige komponenter af forskellige specialiserede virksomheder; fra processoren til de trådløse adapterkort. Computerproducenter samler dog disse komponenter på stedet i et system. For at fungere korrekt med andre komponenter skal enhederne have instruktionskoder om, hvordan de fungerer. Disse kaldes drivere, og de er tilgængelige online fra computerproducentens websted eller enhedsproducentens websted.

Drivere er specifikke for et operativsystem, således at driverne til en trådløs adapter fungerer i Windows XP og ikke i Windows 7 eller 10 eller omvendt. Driverne fungerer muligvis i et 64 bit operativsystem og ikke på et 32 ​​bit operativsystem. Hvis din trådløse driver ikke fungerer, mangler driverne sandsynligvis, eller de forkerte drivere er installeret.

Få dine trådløse drivere

Så hvordan kan man fortælle de trådløse drivere, der er nødvendige på deres computer? En måde at identificere din enhed på er at gå til enhedsadministratoren (Tryk på Windows-tast + R> Skriv devmgmt.msc og tryk enter) og se enhedsnavne og download derefter driverne til dem. Den trådløse adapterenhed skal være under afsnittet 'Netværkskort'. Dette fungerer, når du har brug for at opdatere dine drivere. Men hvis dine drivere til trådløse enheder overhovedet ikke er installeret, vises din trådløse adapter ikke under denne kategori. I stedet vil det blive opført under 'Andre' kategori som 'Netværksadapter' uden navn, som billedet nedenfor illustrerer.

I sådan en situation, hvordan kan man vide, hvilken trådløs adapterdriver der er brug for? Det er ret indlysende, at enhedsnavnet vil blive skrevet i netværksadapteren inde i din pc. Men adskillelse af din pc for at få disse oplysninger kan være for meget for et simpelt problem, selv for en teknisk person. Det er også sandsynligt, at WLAN-enhedsnavnet muligvis vises under en pind på din pc eller i batterirummet. Dette er en enkel måde at finde de drivere, du har brug for.

Enhedshåndtering er værdiløs til din specifikke forespørgsel, som er at bestemme producenten og enhedsnavnet. Der er værktøjer i windows, der kan give dig disse oplysninger, f.eks. DxDiag.exe (tryk på Windows-tasten + R og skriv dxdiag og tryk derefter på enter), hvilket er mere begrænset til processoren og visningsinfo; ikke nyttigt til netværksoplysninger. En almindelig begrundelse ville være at finde nogen med en lignende bærbar computer og gå gennem hans enhedsadministrator. Dette kan ikke fungere hele tiden, da computerproducenter kan bruge op til 3 forskellige enheder til den samme computermodel.

Denne artikel viser dig, hvordan du kan fortælle de trådløse drivere, du har brug for til din pc.

Metode 1: Brug MsInfo32.exe-værktøjet til at identificere din enhed

MsInfo32.exe fortæller dig detaljeret information om systemet og hver enhed og protokol, inklusive producent i de fleste tilfælde.

 1. Tryk på Windows-tasten + R for at åbne Kør
 2. Skriv MsInfo32.exe, og tryk på Enter for at åbne systeminformationsvinduet

 3. Udvid komponentsektionen i systeminformationsvinduet ved at klikke på +
 4. Under komponentafsnittet skal du klikke på 'problem-enheder'. Dette er hvor enheder med manglende drivere vises.

 5. Dit trådløse adapternavn og producent vises her
 6. Brug dit enhedsnavn og producentoplysninger, gå online og søg efter dine drivere, download dem og installer dem.

Metode 2: Brug WinAudit (tredjepartsapplikationer) til at finde din enhedsinfo

Dette er et ligetil værktøj at bruge. Det kan tage 2 minutter at indlæse, men du kan stoppe det, så snart det nødvendige afsnit er indlæst.

 1. Download WinAudit-værktøjet herfra og kopier det til den pågældende computer
 2. Kør WinAudit
 3. Vent et par minutter, og indtil WinAudit er færdig med at læse dine systemoplysninger.
 4. Gå til afsnittet 'Netværk TCP / IP' i venstre panel, åbn 'Underafsnit for netværkskort og klik på din trådløse / WLAN-enhed (den vil sandsynligvis indeholde navnet' Trådløs 'eller' WLAN 'i den)

 5. Brug dit enhedsnavn og producentoplysninger, gå online og søg efter dine drivere, download dem og installer dem.

Metode 3: Brug enhedens 'hardware-id'er' til at finde den trådløse enhed online

Hver enhed er mærket med et ID (en række numre og tegn), der kan bruges til at identificere det fra resten. Du kan bruge dette ID til at finde dit trådløse adapterenheds navn online og bruge navnet og producent-id til at downloade drivere.

 1. Tryk på Windows-tast + R for at åbne Kør
 2. Skriv 'devmgmt.msc' og tryk enter for at åbne enhedsadministrator

 3. Hvis den ikke er installeret, vil din trådløse enhed være under afsnittet "Andre" med opført som "Netværksadapter." Hvis den ikke blev installeret korrekt, vil den være under "Netværkskort", men med et gult udråbstegn.
 4. Højreklik på adapteren, og vælg 'Egenskaber'
 5. Gå til fanen Detaljer
 6. Vælg 'Hardware-id'er' under rullemenuen for ejendom

 7. Højreklik og kopier den øverste streng af tegn, du ser i vinduet. Disse vil identificere den model af det trådløse kort, du har på din pc

 8. Åbn en browser, og foretag en Google-søgning efter de tegn, du lige har kopieret (hvis du ikke har forbindelse til internettet på nogen måde, skal du finde en pc, der er forbundet til internettet til dette formål).

 9. Brug de oplysninger, du finder, til producentens websted og download driverne til din netværksadapter og installer dem.

Der er andre apps og tjenester, der kan identificere dit kort og de nødvendige drivere. Desværre har du brug for en internetforbindelse på pc'en med driverproblemet. Hvis du har en Ethernet-forbindelse (LAN) på den nævnte pc, kan du besøge producentens websted og bruge deres driveridentifikationstjeneste.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found