Fix: Sikker opstartsfejlfejl på Asus Systems

Microsoft rullede KB3133977 til Windows 7 ud for at løse et problem, der forhindrer BitLocker i at kryptere drev med succes på Windows 7-computere på grund af konstante servicekrascher i svchost.exe. Mens KB3133977 løser dette problem med succes, opretter den en ny til ASUS-computere, der kører på Windows 7, og gør dem ude af stand til at starte i deres operativsystemer. Hvis din computer kører på Windows 7 og har et ASUS-bundkort, fører download og installation af KB3133977-opdateringen til, at din computer ikke kan starte op, og du ser en Sikker opstartsovertrædelse fejlmeddelelse i din computers UEFI, når du prøver at starte den op.

ASUS-bundkort bruger Microsoft Secure Boot-teknologi til at beskytte computere mod malwareangreb og andre trusler, men denne funktion er ikke fuldt aktiveret som standard på ASUS-computere, der kører på Windows 7, da Windows 7 ikke understøtter denne teknologi. Installationen af ​​KB3133977-opdateringen får Secure Boot-funktionen til at være fuldstændig aktiveret. Når den er fuldstændig aktiveret, foretager Secure Boot en loader-kontrol, inden den tillader en computer at starte i sit operativsystem, og da teknologien ikke genkender Windows 7 som et kompatibelt operativsystem, registrerer den inkonsekvente loader-nøgler, forhindrer computeren i at starte og viser Sikker opstartsovertrædelse fejlmeddelelse efter KB3133977 opdatering.

Microsoft er opmærksom på dette problem i øjeblikket og havde følgende at sige om det:

Når du har installeret opdatering 3133977 på et Windows 7 x64-baseret system, der indeholder et ASUS-baseret hovedkort, starter systemet ikke, og det genererer en Secure Boot-fejl på ASUS BIOS-skærmen. Dette problem opstår, fordi ASUS tillod hovedkortet at aktivere Secure Boot-processen, selvom Windows 7 ikke understøtter denne funktion. ”

Windows 10 er kompatibel med Microsofts Secure Boot-teknologi, så opgradering fra Windows 7 til Windows 10 er en levedygtig løsning på dette problem. Hvis du vil slippe af med dette problem uden at skulle opgradere til Windows 10, er den eneste måde, du kan gøre det på, at:

  1. Indtast din ASUS computers UEFI BIOS (DEL eller F2). Tryk derefter på F7 for at gå til avanceret tilstand.
  2. Naviger til inden for din computers UEFI Avanceret startmenu >Støvle >Sikker boot.
  3. Find OS-type og indstil den til Andet operativsystem.

  4. Trykke F10 til Gemme de ændringer, du har foretaget, og genstart computeren.

  5. Gentage trin 12, og kontroller for at sikre, at din computer er Platform Key (PK) tilstand er skiftet til Aflæst.

  6. Forlad computerens UEFI, og lad den starte op. Computeren skal nu starte som den skal, uden at du ser nogen Sikker opstartsovertrædelse fejlmeddelelser.