Fix: Dette tema kan ikke anvendes på skrivebordet Windows 10

Brugernes evne til at tilpasse udseendet på deres Windows UI var en af ​​de største funktioner fra starten, og brugerne har altid ønsket at holde deres skrivebord frisk og unik. Men nogle gange når brugere forsøger at ændre temaet på deres computere, vises denne fejl langs "Dette tema kan ikke anvendes på skrivebordet”Tekst.

Fejlen er ikke så alvorlig, men det kan være irriterende at se, at du ikke kan ændre temaet på din pc. Vi har samlet flere arbejdsmetoder, der kan bringe denne funktionalitet tilbage, så sørg for at følge nedenstående metoder!

Hvad forårsager fejlen "Dette tema kan ikke anvendes på skrivebordet"?

Blandt de mange årsager til dette specifikke problem fremstår nogle af dem som de mest almindelige. Fejlens natur er ikke problematisk, og den kan være forårsaget af de tåbeligste problemer. Her er listen:

 • Synkronisering af temaer på tværs af flere konti. Dette blev bemærket som problematisk, og det skulle slukkes i Windows 10-indstillinger.
 • Temaer eller Desktop Window Manager tjenester kører muligvis ikke korrekt, og du skal sørge for at tænde dem og indstille deres opstartstype til Automatisk.
 • Det Fjern baggrundsbilleder (hvis tilgængelig) mulighed tilgængelig i Kontrolpanel's Nem adgangscenter har også vist sig at være ret problematisk, når det drejer sig om dette problem, og det bør deaktiveres.

Løsning 1: Slå af temasynkronisering på tværs af dine konti

Denne løsning kan betyde forskellen i verden, og den har hjulpet mange brugere, der lider af det samme problem. Teknisk er det let at udføre det, og det er de mest sandsynlige metoder, der bruges til at løse dette problem. Du vil ikke synkronisere temaer på tværs af flere konti på en eller flere computere.

 1. Brug Windows Key + I-tastekombinationen til at åbne Indstillinger på din Windows 10-pc. Alternativt kan du søge efter "Indstillinger" ved hjælp af søgefeltet på proceslinjen, eller du kan klikke på tandhjulsikonet lige over Start-menu-knappen, når det åbnes
 2. Find og åbn “Konti”Underpost i appen Indstillinger ved at klikke på den en gang.
 1. Naviger til fanen Synkroniser dine indstillinger, og kontroller under afsnittet Individuelle synkroniseringsindstillinger for posten kaldet “Tema”.
 2. Skub skyderen ved at klikke på den eller ved at trække den for at deaktivere temasynkronisering, og klik på knappen Anvend lige nedenfor.
 1. Genstart computeren med det samme, og prøv at køre med at ændre temaet på din computer for at se, om fejlen “Dette tema ikke kan anvendes på skrivebordet” kommer op!

Løsning 2: Sørg for, at temaer og Desktop Window Manager-tjenester kører

Ændring og anvendelse af temaer er tæt knyttet til disse tjenester, og de skal absolut køre, hvis du vil være fri for disse fejl. Tematjenesterne og Desktop Window Manager (DWM) skal startes, og deres opstartstype skal indstilles til Automatisk.

 1. Åbn værktøjet Kør ved hjælp af Windows-tasten + R-tastekombinationen på dit tastatur (tryk på disse taster på samme tid. Skriv “services.msc”I det nyåbnede felt uden anførselstegn og klik på OK for at åbne Services-værktøjet.
 1. Den alternative måde er at åbne Kontrolpanel ved at finde det i Start-menuen. Du kan også søge efter det ved hjælp af Start-menuens søgeknap.
 2. Når kontrolpanelets vindue åbnes, skal du ændre “Vis af”Valgmulighed øverst til højre i vinduet til“Store ikoner”Og rul ned, indtil du finder posten Administrative værktøjer. Klik på den, og find genvejen Tjenester i bunden. Klik på den for også at åbne den.
 1. Find Temaer eller den Desktop Window Manager service på listen, skal du højreklikke på den og vælge Egenskaber i den genvejsmenu, der vises.
 2. Hvis tjenesten startes (du kan kontrollere det lige ved siden af ​​servicestatusmeddelelsen), skal du stoppe den indtil videre ved at klikke på Stop-knappen midt i vinduet. Hvis den stoppes, skal du lade den stoppe, indtil vi fortsætter.
 3. Sørg for, at indstillingen under menuen Starttype i tjenestens egenskabsvindue er indstillet til Automatisk inden du fortsætter med andre trin. Bekræft eventuelle dialogbokse, der kan vises, når du ændrer opstartstypen. Klik på Start-knappen i midten af ​​vinduet, inden du afslutter. Sørg for at gentage den samme proces for begge de tjenester, vi nævnte.

Du får muligvis følgende fejlmeddelelse, når du klikker på Start:

“Windows kunne ikke starte tjenesten på lokal computer. Fejl 1079: Den konto, der er angivet for denne tjeneste, adskiller sig fra den konto, der er angivet for andre tjenester, der kører i samme proces. ”

Hvis dette sker, skal du følge instruktionerne nedenfor for at rette det.

 1. Følg trin 1-3 fra ovenstående instruktioner for at åbne tjenestens egenskabsvindue. Naviger til fanen Log på, og klik på knappen Gennemse ...

 1. Under "Indtast objektnavnet for at vælge"Indtastningsfelt, skriv din kontos navn, klik på Tjek navne og vent på, at navnet bliver tilgængeligt.
 2. Klik på OK, når du er færdig, og indtast adgangskoden i Adgangskode boks, når du bliver bedt om det, hvis du har oprettet en adgangskode. Det skal nu starte uden problemer!

Løsning 3: Fjern markeringen af ​​"Fjern baggrundsbilleder (hvis tilgængelig)" Mulighed i Nem adgangscenter

Denne irriterende mulighed forhindrer dig muligvis i at ændre dit tema. Indstillingen kan være nyttig til nogle anvendelser, men det forhindrer dig i at kunne ændre dit tema til intet andet end en solid farve. Deaktiver denne indstilling for at rette problemet "Dette tema kan ikke anvendes på skrivebordet".

 1. Start op Kontrolpanel ved at søge efter hjælpeprogrammet i Start-knappen eller ved at klikke på knappen Søg (Cortana) i venstre del af proceslinjen (nederste venstre del af skærmen.
 2. Du kan også bruge Windows Key + R-nøglekombinationen, hvor du skal skrive “control.exe”Og klik på Kør, som også åbner Kontrolpanel direkte.
 1. Når kontrolpanelet åbnes, skal du ændre visningen til Kategori og klikke på Let adgang for at åbne dette afsnit. Bemærk, at du bliver nødt til at løse problemet ved hjælp af Kontrolpanel og ikke Indstillinger på Windows 10.
 2. Find afsnittet under Optimer visuel visning mulighed, skal du venstreklikke på den en gang og rulle, indtil du ser afsnittet Gør ting på skærmen lettere at se.
 1. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Fjern baggrundsbilleder (hvis tilgængelige) og anvend de ændringer, du har foretaget. Kontroller, om problemet stadig vises!