Sådan løses 169.254.X.X - "Ugyldig IP-konfigurationsproblem" i Windows

169.254.x.x er en privat IP-adresseringsplads, der er reserveret af Microsoft, som den automatisk tildeler din netværksadapter, hvis den ikke kan få en IP-adresse fra DHCP-serveren. Nu da det er tildelt direkte af selve Windows, kan problemet enten være med netværksadapteren eller med din router / modem.

I denne vejledning vil vi foretage fejlfinding af problemet for at diagnosticere årsagen og derefter løse det. Da problemet kan stamme fra Modem eller fra pc'en, starter vi fra pc'en.

Her er et par metoder, der løser dette problem. Metode 1 løser problemet næsten hele tiden, så prøv metode 1 først. Hvis det ikke løser problemet, skal du gå til metode 2, 3 eller 4.

Metode 1: Genstart pc'en

 1. Holde Windows og tryk på R
 2. Type nedlukning / r / f / t 0

ELLER

 1. tryk og hold Flytte
 2. Klik på Start >Lukke ned. Hold Shift-tasten nede, indtil din computer genstarter

Metode 2: Forny rettelse af IP-konfiguration

 1. Holde Windows og tryk på R
 2. Type compmgmt.msc tryk derefter på Gå ind
 3. Vælg Enhedshåndtering >Udvid netværkskort.
 4. Højreklik på Ethernet eller Trådløs adapter der har problemet (Du kan se udråbstegnet eller fejlmærket i venstre side) og klik derefter på Afinstaller
 5. Højreklik Netværkskort >Scan efter hardwareændringer
 6. Hold Windows-nøgle og Tryk på R. Typencpa.cplog klikOKAY.Højreklik på den pågældende netværksadapter, og vælg Egenskaber -> Uncheck Internetprotokol version 6 (TCP / IPv6) klik derefter på OKAY.
 7. Holde Windows og tryk på xog vælgKommandoprompt (administrator). Klik på for Windows 7 Start > type cmdderefter højreklik cmd og vælgKør som administrator.
 8. I det sorte kommandopromptvindue, der åbnes, skal du skrive netsh winsock reset-katalog trykke Gå ind
 9. Type netsh int ip reset reset.log trykke Gå ind
 10. Type ipconfig / release trykke Gå ind
 11. Type ipconfig / forny trykke Gå ind
 12. Genstart din computer

Metode 3: Fjern markeringen af ​​hurtig genstartindstilling (midlertidig)

 1. Holde Windows Tast> Tryk x (slip Windows-nøgle)>Strømindstillinger til Windows 8 og 10. Klik på Windows 7 Start >Kontrolpanel >Hardware og lyd >Strømstyring
 2. Vælg Skift, hvad tænd / sluk-knapperne gør >Skift indstillinger, der i øjeblikket ikke er tilgængelige (hvis hurtig opstartsindstilling er nedtonet).
 3. Fjern markeringen Slå hurtig opstart til
 4. Klik på Gem ændringer

Metode 4: Genstart DNS-klient

 1. Hold Windows-nøgle og Tryk på R. Typeservices.mscog klik på OK. Rul ned på fanen tjenester, og vælgDNS-klient,Højreklik på det og vælg Genstart.

Hvis problemet stadig ikke er løst, skal du genstarte dit modem / router, det bedste er at slukke for dem i 5 minutter og derefter tænde dem igen.