FIX: Kan ikke deltage i eller oprette hjemmegruppe på Windows 10

På Windows er en HomeGroup en samling af computere, der er på et internt hjemmenetværk og er konfigureret, så de er i stand til at dele printere og filer med hinanden. Oprettelse af en hjemmegruppe på dit lokale netværk og derefter tilslutning af alle computere under dit tag til den hjemmegruppe er den mest ideelle måde for dig at aktivere alle computere på dit hjemmenetværk for at kunne dele filer med hinanden. Imidlertid er mange computere, der kører på forskellige versioner af Windows-operativsystemet, undertiden ikke i stand til at deltage i eller oprette en hjemmegruppe af deres lokale netværk.

Dette problem ledsages normalt (men ikke altid) af en fejlmeddelelse om, at "Windows kan ikke oprette en hjemmegruppe på denne computer. Fejlkode: 0x80630801 ”, der vises hver gang brugeren forsøger at deltage i eller oprette en hjemmegruppe via den berørte computer. I de fleste tilfælde er manglen på at starte en bestemt Windows-tjeneste med navnet på Gruppering af peer-netværk service er skyld i dette problem. Det Gruppering af peer-netværk service er en legitim Windows-tjeneste, der har meget at gøre med en Windows-computers evne til at deltage i og oprette HomeGroups, og hvordan Windows-computere på den samme HomeGroup kommunikerer med hinanden.

Du kan nemt bekræfte, om din computers manglende evne til at deltage / oprette en hjemmegruppe skyldes dette specifikke problem ved blot at trykke på Windows-logo tast + R at åbne en Løb dialog, skrive services.msc ind i Løb dialog, trykke på Gå ind, lokalisering af Gruppering af peer-netværk service på listen over din computers tjenester og kontrollere, om den kører eller ej. Hvis den Gruppering af peer-netværk tjenesten ikke kører, er du påvirket af dette problem. Men frygt ikke, da du kan løse dette problem ret let. Hvis du er påvirket af dette problem, er det her, hvad du skal gøre for at slippe af med det og med succes gendanne din computers evne til at deltage i og / eller oprette en hjemmegruppe:

Hvis du bruger Windows 8 eller nyere, skal du blot højreklikke på Start-menu at åbne WinX-menu og klik på Kommandoprompt (administrator). Hvis du bruger en ældre version af Windows, skal du åbne Start-menu, søge efter "cmd”, Højreklik på det navngivne søgeresultat cmd og klik på Kør som administrator. Dette starter en forhøjet kommandoprompt.

 1. Skriv følgende i forhøjet Kommandoprompt og tryk på Gå ind:
  net stop p2pimsvc / y
 2. Afslut den forhøjede Kommandoprompt.
 3. Tryk på Windows-logo tast + E for at starte Windows File Explorer.
 4. Naviger til følgende bibliotek:
  C: \ Windows \ ServiceProfiles \ LocalService \ AppData \ Roaming \ PeerNetworking
 5. Find og højreklik på en fil med navnet idstore.sst.
 6. Klik på Slet i genvejsmenuen.
 7. Bekræft handlingen i den resulterende popup.
 8. Genstart din computer. Kontroller, om problemet er løst, når computeren starter op eller ej.