Sådan løses 'Fejl ved åbning af installationslogfil'

Du oplever muligvis beskeden “Fejl ved åbning af installationslogfil”Når du prøver at afinstallere et program ved hjælp af applikationsadministrator i Windows. Denne fejl opstår kun, hvis du har aktiveret Windows Installer Logging, men på grund af en fejl eller konflikt kan Windows Installer-motoren ikke skrive afinstallationslogfilen korrekt.

Dette sker normalt, hvis Windows Installer's applikationsbunke frigøres, og på grund af dette mister den informationen om, hvor logfilen skal gemmes. Windows forsøger derefter at skrive loggen til en standardplacering som en fil, men undlader at gøre det. Dette er en meget gammel fejl og er blevet behandlet af Microsoft officielt på deres websted. Løsningerne til dette emne er ret enkle og ligetil.

Hvad forårsager 'Fejl ved åbning af installationslogfil'?

Som diskuteret ovenfor er denne fejl relateret til logning af Windows Installer. Logning er dybest set at holde styr på alle installationer og afinstallationer og lagring af dem. På denne måde kan du få de tekniske detaljer i et tekstdokument. En detaljeret liste over, hvorfor denne fejl kan opstå, er:

 • Det Windows Installer-modul har problemer med at føre en log over installationer og afinstallationer, fordi den ikke ved, hvor filen skal gemmes.
 • Installatøren er enten korrupt eller dens installationsfil er mangler.
 • Windows Stifinder er direkte relateret til alle Windows Installer-funktioner. Det kan være i en fejltilstand.

Før du går videre med løsningerne, skal du sørge for at have administratorrettigheder. Vi udfører muligvis nogle kommandopromptudtalelser, som muligvis har brug for forhøjet status.

Løsning 1: Kørsel af programmets afinstallationsprogram

Før du går videre til de detaljerede løsninger, skal det bemærkes, at det altid anbefales at afinstallere et program ved hjælp af dets eget afinstallationsprogram. Når du afinstallerer et program ved hjælp af Windows Application Manager, starter det muligvis ikke altid programmets oprindelige afinstallationsprogram.

Når du bruger programmets oprindelige afinstallationsprogram, omgår det alle disse problemer, som Windows Installer støder på og afinstallerer programmet korrekt efter fjernelse af alle filerne. Du kan finde applikationens afinstallationsprogram ved at navigere til dets bibliotek og finde filen 'afinstallere.exe'. Kør det, og følg instruktionerne på skærmen. Sørg for, at du har administratoradgang.

Løsning 2: Genstart Explorer.exe

Explorer.exe er processen med Windows Stifinder, der mere ligner en filhåndtering. I modsætning til andre enkle filadministratorer kommunikerer den imidlertid og overfører information til andre moduler som f.eks. Windows Installer. Hvis det er korrupt eller i en fejltilstand, kan du opleve fejlmeddelelsen under diskussion. Genstart af Windows Stifinder er også den officielle rettelse, der er angivet af Microsoft.

 1. Tryk på Windows + R for at åbne Løb Skriv “taskmgr”I dialogboksen for at få din computers task manager op.
 2. Når du er i task manager, skal du klikke på “Processer”-Fanen øverst i det nye vindue.
 3. Find nu opgaven med Windows Stifinder i listen over processer. Klik på den og tryk på “Genstart”-Knap til stede i nederste venstre side af vinduet.
 1. Efter genstart af Windows Stifinder, skal du prøve at køre installationsfilen igen og kontrollere, om fejlmeddelelsen er løst.
 2. Hvis din filhåndterings- og skrivebordsikoner forsvinder, kan du starte Windows Stifinder igen manuelt. Tryk på Windows + R, skriv 'explorer.exe' i dialogboksen, og tryk på Enter.

Løsning 3: Rettelse af TMP- og TEMP-mapper

Du kan også opleve denne fejl, hvis 'TMP' og 'TEMP' mapper i filen er forskellige. Dette får Windows Installer til at skrive til TMP ', men når det forsøger at læse dem ved hjælp af attributten' TEMP ', får den en fejl og udbreder den til dig. Vi kan prøve at henvise begge værdier til den samme retning, så konflikten bliver løst.

 1. Tryk på Windows + S, skriv "kommandoprompt" i dialogboksen, højreklik på den og vælg Kør som administrator.
 2. Når du er i kommandoprompten, skal du udføre følgende erklæring.
indstil TEMP +% tmp%
 1. Prøv nu at køre installationen og se om dette løser problemet.

Løsning 4: Fjern logfilen manuelt

Hvis du stadig modtager denne fejl, selv efter at have fulgt ovenstående to løsninger, kan du prøve at fjerne INSTALL-logfilen manuelt fra programmets bibliotek. Der er nogle tilfælde, hvor der allerede er en logfil med de korrekte filnavne. Hvis dette sker, erstatter Windows Installer det ikke og giver en fejlmeddelelse. Vi kan prøve at fjerne det manuelt og se, om dette tager installationsprogrammet ud af sin fejltilstand.

 1. Åbn dine programfiler på Local Disk C (dette er standardplaceringen for installationsfiler. Hvis du installerede på en anden disk, skal du åbne den mappe) og finde dit program.
 2. Når du er i programmets mappe, skal du søge efter filen 'INSTALL.txt'. Når du har fundet det, skær det og indsæt det til et andet bibliotek (som skrivebordet).
 1. Prøv nu at køre installationsprogrammet igen og se om dette har løst problemet.

Ud over de ovennævnte løsninger kan du også prøve følgende rettelser:

 • Kører en SFC Kontrolprogram til systemfiler scanner alle dine Windows-filer (inklusive Windows Installer) og retter eventuelle uoverensstemmelser (hvis de findes). Åbn en forhøjet kommandoprompt og udfør følgende 'sfc / scannow'.
 • Registrer igen Windows Installer eller Geninstaller Hvis Windows Installer er beskadiget, kan du opdatere det manuelt. Geninstallationen kan muligvis rette eventuelle manglende dele eller moduler i programmet. Du kan få detaljerede oplysninger om, hvordan du gør dette, på Microsofts officielle websted.