FIX: Windows XP-skærmen bliver sort

Windows XP er på dette tidspunkt et ret gammelt operativsystem. Der er dog stadig en anstændig mængde brugere, der stadig bruger det, og nogle af dem har haft et underligt problem. Når du tænder for din computer, viser den nemlig startskærmen til Windows XP, og skærmen bliver sort, hvilket gør din computer ubrugelig.

Dette problem plager en hel del brugere, og grundårsagen bag det er stadig ukendt. Der er et par mulige årsager, såsom explorer.exe ikke lastning eller strømproblemer og endda problemer med grafikkortdrivere, men ingen er blevet bekræftet som den eneste løsning.

Der er et par ting, du kan prøve. De er alle rapporteret at arbejde for forskellige brugere, og hvilken der fungerer mest afhænger af, hvad der forårsager problemet i dit specifikke tilfælde. Du kan gå videre og prøve dem en efter en og se, hvilken af ​​dem der hjælper dig med problemet.

Metode 1: Udfør en strømindstilling (kun bærbar computer)

Udførelse af en strømnulstilling aflader enhver elektrisk ophobning, og som nævnt tidligere kan det være en af ​​de mulige årsager til dette problem. At udføre en nulstilling er ret let, så læs videre for at se trinene.

 1. Tag stikket ud den bærbare computer fra dens strømkilde.
 2. Fjerne den bærbare computers batteri. Du har muligvis problemer med dette, hvis batteriet på din bærbare computer ikke kan fjernes, for i så fald skal du adskille den bærbare computer. Hvis dette er tilfældet, skal du gå videre til den næste metode og komme tilbage til denne som en sidste udvej.
 3. Holde det tænd / sluk-knap for mellem 30 sekunder og 2 minutter. Dette dræner al elektricitet fra den bærbare computer.
 4. Sætte batteriet tilbage i.
 5. Tænd den bærbare computer. På dette tidspunkt skal det starte op fint, og du vil kunne bruge det igen.

Metode 2: Start explorer.exe manuelt

Nogle gange starter din computer faktisk op, men explorer.exe starter ikke, og alt hvad du får er en sort skærm og din musemarkør, men du kan ikke rigtig gøre noget med computeren. På dette tidspunkt skal du starte explorer.exe manuelt.

 1. Når du er på den sorte skærm, skal du trykke samtidigt på dit tastatur Ctrl, Alt og Slet. På dette tidspunkt vil du enten se Jobliste direkte eller en menu, der tilbyder dig at Lås computer, luk, skift adgangskode og Jobliste. Uanset hvad det er, skal du åbne Jobliste.
 2. Nederst er der en Ny opgave Klik på den, og du vil se et pop op-vindue med et tekstfelt.
 3. Indtaste opdagelsesrejsende i tekstfeltet, og tryk enten på Gå indeller klik på Okay på dit tastatur. Alt skal være tilbage til det normale nu.

Metode 3: Start i sikker tilstand og kontroller grafikkortdriveren

Hvis grafikkortdriveren er beskadiget, vil opstart i sikker tilstand med succes, som starter med generiske drivere, fortælle dig det. Hvis dette er tilfældet, skal du geninstallere driverne til dit grafikkort.

 1. Inden Windows XP starter, skal du trykke på F8 eller Flytte og dette fører dig til en menu med flere bootindstillinger, vælg Sikker tilstand. Se om dette løser problemet, og hvis det gør det, skal du gå videre til næste trin.
 2. Tryk på Windows på tastaturet, og åbn Kontrolpanel fra startmenuen.
 3. Åben System, og naviger til Hardware Åben Enhedshåndtering.
 4. Under Displayadaptere, find dit grafikkort, og Højreklik det, vælg derefter Afinstaller fra menuen. Følg guiden, indtil du har afinstalleret driverne, og genstart til sidst. Når din computer starter op, starter den med den generiske driver igen, kun den registrerer, at der mangler en driver, og installerer den manuelt.
 5. Hvis det dog ikke gør det, betyder det, at driveren er fuldstændig korrupt, og du bliver nødt til at downloade den manuelt fra producentens websted. For at gøre dette, se trin 1 fra denne metode, men vælg i stedet Sikker tilstand med netværk, at have internetadgang.
 6. Gå til webstedet for producenten af ​​dit grafikkort, og download senest tilgængelige drivere.
 7. Gå til din Downloads mappen, og installer de drivere, du lige har downloadet. Genstart igen, og enheden skal fungere uden problemer.

Dette er et ret mærkeligt problem, men uanset årsagen kan du løse det ved at følge en af ​​ovenstående metoder. De er lavet til at passe til forskellige situationer, og du er nødt til at finde en, der hjælper dig med din specifikke situation.