Fix: Kan ikke aktivere Flash i Chrome

Selvom dagene med Flash player, som vi kender den, er nummererede, leveres Google Chrome stadig med en indbygget version af Flash - det er ikke nødvendigt at installere et separat plugin for at aktivere Flash i Google Chrome. Der er dog stadig mange brugere kan ikke aktivere Flash i Chrome. De mest berørte brugere rapporterer, at Flash-indhold ikke fungerer på hver webside, der bruger denne teknologi. I de fleste tilfælde vises Flash-indhold ikke korrekt, selv efter at de følger instruktionerne på skærmen for at aktivere Adobe Flash Player. Alle brugere, der støder på dette problem, rapporterer, at Flash-indholds-id'et vises fint i forskellige browsere.

Hvad er Flash Player?

Adobe Flash er en nu forældet softwareplatform, der tidligere var ekstremt populær til produktion af animation, rige internetapplikationer, mobile apps, desktop-apps, mobilspil og indlejrede webbrowser-videoafspillere.

I de sidste par år bevæger internettet sig væk fra Adobe Flash til fordel for HTML5 - sidstnævnte kræver ingen yderligere plugins og fungerer sammen med alle de nyeste browsere og enheder.

I 2017 meddelte Adobe, at de forbereder sig på at bringe Flash i hvile i 2020. Ifølge virksomheden vil 2020 være det år, hvor de ophører med support, distribution og sikkerhedsopdateringer til Flash Player.

Hvad forårsager fejlen 'Kan ikke aktivere Flash i Chrome'?

Vi undersøgte denne særlige fejl ved at se på forskellige brugerrapporter og de reparationsstrategier, som de brugte til at få løst problemet. Baseret på vores fund er der flere almindelige scenarier, hvor dette særlige problem rapporteres.

 • Google Chrome-fejl - Problemet kan opstå, hvis du kører en alvorligt forældet version af Chrome. Alle de større fejl relateret til Flash er siden patched, så opdatering af din Google Chrome-version til den nyeste version bør løse enhver forekomst forårsaget af en fejl.
 • Flash-indhold skal køres manuelt - I betragtning af at Google bevæger sig så hurtigt som muligt fra Flash, opretholder browseren ikke længere gemte brugerindstillinger vedrørende flashindhold. Dette betyder i det væsentlige, at du bliver nødt til at tillade, at flash-indhold køres efter hver genstart af browseren.
 • Hardwareacceleration er i modstrid med flashindholdet - Som mange brugere har rapporteret, kan flashindhold muligvis ikke fungere på computere med lave specifikationer, der har hardwareacceleration aktiveret. I dette tilfælde er løsningen at deaktivere hardwareaccelerationsfunktionen fra Chromes indstillinger.

Hvis du kæmper for at løse denne særlige fejlmeddelelse, giver denne artikel dig et par bekræftede reparationsstrategier. Nedenunder finder du et par potentielle rettelser, som andre brugere i en lignende situation har brugt til at få løst hans særlige problem.

Hvis du vil være så effektiv som muligt, skal du følge nedenstående metoder i rækkefølge, da de er ordnet efter effektivitet og sværhedsgrad. Lad os begynde!

Metode 1: Opdater Chrome til den nyeste version

Første ting først, lad os starte med at sikre, at Google Chrome kører på den nyeste tilgængelige version. Normalt skal Google Chrome opdatere sig manuelt, når en ny version bliver tilgængelig. Men hvis du til enhver tid holder en Chrome-fane åben, og du ikke genstarter din computer ofte, kan din version være bagud.

Heldigvis kan du tvinge Chrome-klienten til at opdatere sig selv til den nyeste version ganske let. Dette løser de fleste fejl relateret til Flash-afspiller, der muligvis forhindrer den i at køre Flash-indhold.

Sådan opdateres Chrome til den nyeste version:

 1. Åbn Google Chrome, og klik på handlingsknappen øverst til højre på skærmen. Gå derefter til Hjælp> Om Google Chrome.
 2. Når du kommer til det næste skærmbillede, scanner klienten automatisk efter en ny tilgængelig version. Hvis den finder en, bliver du bedt om at opdatere og genstarte. Gør det, og genstart derefter din computer.
 3. Ved næste browserstart skal du se, om problemet er løst.

Hvis du stadig ikke kan køre Flash-indhold, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 2: Klik på Flash-indholdet for at køre det

Der er en ændring, der måske har forvirret mange brugere til at tro, at Flash ikke er aktiveret i deres Chrome-version. Årsagen til dette er, at startende med Chrome v 69, skal du klikke på hvert Flash-vindue for at køre det uanset dine flashpræferencer. Så hver gang du genstarter browseren, glemmes dine Flash-præferencer.

Dette er alt sammen en del af Googles plan om at gøre det sværere at køre Flash-indhold, da udløbsperioden er nær.

Med dette i tankerne skal du klikke på flashindholdet for at køre det og se om Flash-indholdet vises korrekt. Klik blot på feltet med puslespilikonet, og tryk derefter på Tillad for at give hjemmesiden adgang til at køre Blitz.

Hvis Flash-indholdet vises korrekt, når du har udført ovenstående trin, fungerer teknologien som beregnet. Hvis du stadig ikke kan se Flash Player-indhold, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 3: Tillad Flash for hele hjemmesiden

Hvis du besøger et websted, der er fyldt med Flash-indhold, er det næppe en effektiv metode til at løse problemet ved at klikke på hvert element individuelt for at køre det.

I disse tilfælde er den bedste måde at aktivere Flash på at gøre det for hele domænet. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Besøg webstedet, der indeholder flashindhold. Klik derefter på Låse ikon (info ikon, hvis webstedet ikke er sikkert) og klik på Webstedsindstillinger.
 2. I Indstillinger menu på det pågældende websted, rul ned til Blitz og indstil den tilknyttede rullemenu til Aktiveret.
 3. Det er det. Du kan nu vende tilbage til hjemmesiden ved hånden, så alt flashindholdet skal kunne afspilles med det samme.

  Bemærk: Husk, at selvom denne metode lykkedes at løse problemet, vil det sandsynligvis vende tilbage næste gang du genstarter din browser. Du bliver derefter nødt til at gentage ovenstående trin igen. Dette sker, fordi de nyeste Chrome-versioner ikke længere gemmer Flash-præferencer - Dette er en del af Googles plan om at flytte væk fra Flash.

Hvis denne metode ikke gjorde det muligt for dig at løse flashindholdsfejlen, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 4: Deaktiver hardwareacceleration

Hvis du støder på dette problem på en computer med lav specifikation, fungerer Flash muligvis forkert på grund af en konflikt med hardwareaccelerationsfunktionen. Flere brugere, der har kæmpet for at aktivere Flash-indhold i Google Chrome, har endelig været i stand til at få løst problemet ved at deaktivere Chromes hardwareacceleration.

Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Åbn Google Chrome, og klik på handlingsknappen (øverst til højre) og klik på Indstillinger.

 2. Inde i Indstillinger menu, rul ned til bunden af ​​skærmen og klik på Fremskreden for at få vist resten af ​​menuindstillingerne.
 3. Rul ned til System fanen, og fjern markeringen af ​​den skifte, der er knyttet til Brug hardwareacceleration, når den er tilgængelig.Klik derefter på det nyligt optrådte Genstart for at genstarte din Chrome browser.

Metode 5: Skift til en mere tilladelig browser

Hvis alle ovenstående metoder har fejlet dig, når det kommer til at aktivere Flash i Chrome, er det tid til at overveje en anden browser. Husk, at Google Chrome har en af ​​de mest aggressive holdninger, når det kommer til at udrydde Flash, så du kan forvente, at tingene bliver endnu værre i fremtiden.

Hvis du leder efter en browser, der ikke placerer så mange vejspærringer, når det kommer til at køre Flash-indhold, råder vi dig til at overveje Mozilla Firefox. Firefox giver dig stadig mulighed for at beholde dine brugerindstillinger, når det kommer til Flash, og du kan også opretholde en Tilladt-ikke tilladt liste med flash-websteder.