Skal jeg give netværksadgang til Akamai NetSession (netsession_win.exe)?

Nogle brugere er forvirrede, omAkamai NetSession klienten er ondsindet eller ikke, efter at den indbyggede (eller eksterne) firewall har blokeret noget af det på offentlige og private netværk. Brugerne er i konflikt med, om de skal tillade den eksekverbare (Netsession_win.exe) af Akamai NetSession klient til at kommunikere på private og offentlige netværk.

Hvad er Akamai NetSession?

Den ægte netsession_win.exe filen er uden tvivl den vigtigste softwarekomponent i Akamai NetSession-klient. Formålet er at starte NetSessions værktøjsgrænseflade - et værktøj med fokus på at tilbyde hurtigere og mere pålidelige downloads. Akamai NetSession annonceres som en sikret klientsides netværksteknologi, der tilbyder forbedrede netværksprotokoller til levering af software og medier. Softwaren er kendt for at forbedre hastigheden, pålideligheden og effektiviteten af ​​indhold, der downloades fra internettet.

Det Akamai Netsession klient kan betragtes som et fyrtårn for Akamais globale servernetværk - et sammenflettet netværk af servere, der øger brugerdownloads ved at forbinde dem til den nærmeste server baseret på fysisk nærhed.

Akamai NetSession er på ingen måde en kritisk Windows-komponent, og dens fjernelse vil ikke forårsage underliggende problemer. Akamai Netsessions indflydelse på CPU- og RAM-ressourcer er for det meste minimal og vil ikke påvirke en bestemt pc's ydelse.

En masse MMOG-spil (massivt multiplayer onlinespil) og software stoler på netsession_win.exe at implementere opdateringsdata hurtigt og effektivt. Selvom du ikke selv installerede softwaren, er der en enorm chance for, at softwaren blev installeret sammen med en software eller et spil.

Den eneste bekymring med Akamai-softwaren er, at deres platform stort set tillader, at din computer bruges til at opstrøms indhold til andre brugere. Mens NetSession er installeret på dit system, giver du Akamai mulighed for at kontrollere din inaktiv båndbredde for at overføre filer til andre Akamai-brugere.

Potentiel sikkerhedstrussel?

Hvis dennetsession_win.exeprocessen er legitim, skal du ikke bekymre dig om at fange en virus via Akamai-softwaren. Softwaren er universelt betroet og bruges i øjeblikket af store organisationer som NASA, ESET og McAfee.

Det er dog vigtigt at afgøre, om netsession_win.exe er ægte, eller hvis det er en forklædt malware. For at gøre dette skal du åbne Jobliste (Ctrl + Skift + Esc),højreklik pånetsession_win.exeeksekverbar og vælg Åbn filplacering.

Hvis den afslørede placering er anderledes end C: \ Brugere \ * Din bruger * \ AppData \ Lokal \ Akamai, har du sandsynligvis at gøre med en ondsindet eksekverbar, der udgør den legitime proces. I dette tilfælde anbefales det stærkt, at du scanner dit system med en kraftig malware-fjerner. Hvis du ikke har en klar, kan du følge vores omfattende trinvise artikel (her) om rengøring af dit system for malware ved hjælp af Malwarebytes.

Skal jeg slette Netsession_win.exe?

Hvis du finder detNetsession_win.exeog softwaren bag det (Akamai NetSession Client)bruger for mange ressourcer, kan du blive fristet til at fjerne det fra dit system. Imidlertid fjerner bareNetsession_win.exe processen er ikke den mest elegante måde at gøre det på. Mislykkes med at fjerne resten afAkamais NetSession-klientfiler vil sandsynligvis producere fejl, når denNetsession_win.exe processen kaldes.

Bemærk: Husk, at nogle applikationer kan lide Cisco Download Manager og de fleste MMO-spil, der frigiver regelmæssige opdateringer, kræver, at du beholder Akamai NetSession Interface klient installeret.

Den bedste måde at gøre det på er at afinstallere det heleAkamai NetSession-klientsuite. For at gøre dette skal du åbne et kørselsvindue (Windows-tast + R), skriv “appwiz.cpl”Og ramte Gå ind at åbne Programmer og funktioner. I Programmer og funktioner,rul ned gennem applikationslisten, højreklik på Akamai NetSession-klient, vælg Afinstaller og følg vejledningen på skærmen for at fjerne den fra dit system.