Fix: Facebook-fejl ved validering af adgangstoken

Beskeden "Fejl ved validering af adgangstoken”Opstår ved brug af Facebook / Messenger primært af to brugergrupper; den ene er almindelige brugere, der får adgang til messenger, og den anden er udviklere, der muliggør Facebook-login ved hjælp af API'en.

Fejlmeddelelsen er for det meste relateret til sikkerhedsprocessen, som Facebook implementerer, når du får adgang til dens platform. Hvis et af trinene ikke er komplette, ugyldige eller udløbet, modtager du fejlmeddelelsen. Da der er to tilfælde, hvor brugere kan opleve denne fejl, har vi angivet to løsninger.

Hvad forårsager fejl ved validering af adgangstoken på Facebook?

Som nævnt før er fejlmeddelelsen 'fejl ved validering af adgangstoken'Ikke er som andre normale fejlmeddelelser, som slutbrugeren oplever. Årsagerne til denne fejl er:

  • Sessionen i Messenger mod din konto er på en eller anden måde ugyldig eller har udløbet.
  • Adgangstokenet til Facebook, som du bruger med API'en, er udløbet. Dette sker i mange tilfælde i et applikations udviklingsmiljø, fordi adgangstoken kun er gyldigt i en begrænset periode, før det skal opnås igen (for udviklere).
  • Brugeren har ændret adgangskoden eller har logget sig ud fra alle tilsluttede enheder på grund af sikkerhedsproblemer.
  • Facebook har bevidst logget dig ud af budbringer af sikkerhedsmæssige årsager.

Under henvisning til nedenstående løsning for udviklere antager vi, at du kender det grundlæggende i det API-opkald, du foretager, ved hjælp af adgangstokener. Hvis du er en helt nybegynder i udviklingsmiljøet, anbefaler vi at læse noget detaljeret kodemateriale for at få indsigt i adgangstokener.

Løsning 1: Opdatering af Messenger's lokale data (for fejl i messenger)

Normale brugere kan opleve denne fejlmeddelelse, når de prøver at logge ind på messenger eller mens de skifter mellem forskellige konti. Dette er ikke mere end blot en fejl i din Android-enhed. Din smartphone holder styr på alle adgangstokener relateret til Messenger. Hvis nogen af ​​dem bliver ugyldige eller ikke opdateres automatisk, kan du modtage fejlmeddelelsen.

Her opdaterer vi dataene i din Messenger-applikation. Sørg for at have dit brugernavn og din adgangskode ved hånden, fordi du muligvis bliver bedt om at indtaste det.

  1. Åbn op på din Android-enhed Indstillinger og naviger til Applikationschef.
  2. Søg efter indgangen til budbringer og åbn den.
  1. Når du er i applikationsindstillingerne, skal du vælge Slet data og ryd begge applikationsdata og cachen.
  1. Luk indstillingsappen, og genstart messenger efter først at lukke applikationen. Prøv nu at logge ind og se om fejlmeddelelsen er rettet.

Løsning 2: Kontrol af udløbet adgangstoken (for udviklere)

Adgangstokener er emner, der bruges af applikationer, der bruges til at fremsætte API-anmodninger på brugerens vegne. Hovedsageligt repræsenterer adgangstoken godkendelsen af ​​et specifikt program, så det enten kan godkende login eller få adgang til nogle oplysninger om brugeren.

Hvis du bruger Facebook API og adgangstokener af de enkleste årsager (for eksempel ved hjælp af Facebook til validering af tilmeldingsprocessen i din applikation), skal du sørge for, at den ikke er udløbet. Normalt udløber Facebook-tokens inden for 2 timer, efter at de er anmodet om det fra Facebook-serveren. Du kan tjekke den officielle dokumentation om Sådan gør du: Håndter udløbne adgangstokener af Facebook selv.

Bemærk: I nogle tilfælde i udviklingsmiljøet har brugerne Fjern offline_adgangs tilladelse aktiveret. I nogle tilfælde udløber dette token, selvom det ikke er udløbet. Sørg for at deaktivere disse indstillinger.

Du kan også prøve at få tilladelse til offline_adgang så du kan få et token, der ikke udløber og forårsager problemer.