Fix: Optælling af brugersessioner til generering af filterpooler mislykkedes

Fejlen “Optælling af brugersessioner for at generere filterpuljer mislykkedes”Er en fejltilstand til stede i Windows-fejllogfiler med hændelses-id 3104. Det er relateret til Windows-søgemekanismen, der er uafhængig af Cortana.

Denne fejl opstår normalt med nyinstallerede versioner af Windows 10 og betyder primært, at Windows ikke er i stand til at initialisere Windows-søgemekanismen korrekt. I nogle tilfælde forårsager denne fejltilstand en genstart af systemet, og i nogle tilfælde fungerer søgefunktionaliteten ikke som beregnet.

Hvad forårsager hændelsesloggen 'Opregning af brugersessioner for at generere filterpooler mislykkedes'?

Som nævnt tidligere forekommer denne fejlmeddelelse i hændelsesloggen i nyinstallerede versioner af Windows, især i Windows 10 pro. Hovedårsagerne til, at denne fejl vises i hændelsesloggen, er:

 • Søgetjenesten er ikke initialiseret korrekt der forårsager fejlmeddelelsen under diskussion.
 • Der er et problem med post i registreringsdatabasen af Windows-søgning.
 • SYSTEM-kontoen er ikke tilføjet til DCOM-sikkerheden. Systemkontoen skal føjes til sikkerhedsmodulet for at få fuld adgang til operativsystemet, så det kan udføre opgaver ikke kun for en bruger, men for dem alle.

Før du fortsætter, skal du sikre dig, at du er logget ind som administrator og har den nyeste version af Windows installeret. Microsoft har officielt dokumenteret denne fejl, og ifølge brugere løser opdateringen af ​​Windows til den nyeste version fejltilstanden for godt.

Løsning 1: Ændring af starttype for Windows-søgning

Windows-søgning er den vigtigste søgemekanisme i operativsystemet, som også inkluderer indekseringsfunktionen for at gøre søgningen hurtigere og lettere for brugeren. Hvis søgetjenestens opstartstype ikke er indstillet korrekt, kan modulet muligvis ikke starte, når du bliver bedt om det og dermed forårsage fejlmeddelelsen.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “tjenester.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i tjenester, skal du søge efter posten “Windows-søgning”, Højreklik på den og vælg Ejendomme.

 1. Når du er i Egenskaber, skal du indstille Starttype som Automatisk og Start tjenesten, hvis den stoppes. Tryk på Anvend for at gemme ændringer og afslutte.

 1. Genstart computeren fuldstændigt, og kontroller hændelsesloggen, hvis fejlindtastningen stadig vedvarer.

Løsning 2: Ændring af registreringsdatabasen i Windows Search

Hvis dine Windows-søgeegenskaber er indstillet korrekt, når tjenesten kører, og hændelsesloggen stadig logger denne fejl, kan du prøve at ændre registreringsdatabasen for Windows-søgning. I tilfælde af et nyt operativsystem oprettes registerværdierne muligvis ikke korrekt, hvilket kan inducere fejlen. Sørg for, at du er logget som administrator.

Bemærk: Registreringseditoren er et meget kraftfuldt værktøj med definerende indflydelse i operativsystemet. Du må ikke ændre de værdier, som du ikke kender til, ellers forværres problemet.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “regedit”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Naviger til stien nedenfor:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows Search
 1. Søg nu efter post “SetupCompletedSuccessfully”, Højreklik på det og klik Modificere.

 1. Skift værdien fra 1 til 0. Trykke Okay for at gemme ændringer og afslutte. Genstart din computer og kontroller dine fejllogfiler for at se, om fejlloggen stadig bliver oprettet.

Løsning 3: Tilføjelse af SYSTEM til DCOM-sikkerhed

Hvis du har anvendt begge ovenstående løsninger, og fejlen stadig vedvarer, kan du forsøge at tilføje brugerens SYSTEM til DCOM-sikkerhed ved hjælp af komponenttjenester. Det ser ud til, at SYSTEMET har brug for fuld adgang til dette modul for at fungere korrekt, så det kan initialisere alle tjenester uden nogen hindring.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “komponenttjenester”I dialogboksen, og åbn applikationen.

 1. Klik på posten Computere og når du ser Min computer, højreklik på den og vælg Ejendomme.

 1. Vælg fanen COM-sikkerhed og klik på indstillingen Rediger grænser under overskriften Adgangstilladelser.

 1. Når fanen Adgangstilladelse åbnes, skal du klikke på Tilføje og vælg Fremskreden fra det næste vindue.

 1. Klik på Find nu, Vælg SYSTEM fra listen over brugere, og tryk på Okay.

 1. Efter tilføjelse af SYSTEM skal du sørge for, at den har det alle tilladelser og klik Okay.

 1. Genstart computeren fuldstændigt, og kontroller din hændelseslog for at se, om fejlen for nylig opstod igen.

Bemærk: Hvis du ser fejlmeddelelsen i dine logfiler, men den ikke forårsager nogen problemer eller tab af computerens funktionalitet, er det sikkert at sige, at du kan ignorere den. Dette scenarie er til stede i mange computere, hvor det ikke påvirker noget modul inklusive søgning