Sådan redigeres gameplayvideoer med SHAREfactory på PS4

Hvis du er en spiller, er jeg villig til at satse på, at du har mindst et gameplay-øjeblik, som du er ekstremt stolt af. Men hvis ingen af ​​dine venner var der for at være vidne til din gnist af geni, hvordan i alverden kan du prale med at opnå noget så fantastisk? Nå, du kan bruge noget, der hedder SHAREfactory.

AKTIEfabrik er PS4s indbyggede videoredigeringsapp. Den er tilgængelig gratis i PlayStation Store. Det giver spillere mulighed for at manipulere deres gameplay-optagelser og producere kvalitetsvideoer, der passer til deling på YouTube, Facebook og andre sociale netværkskanaler. Heldigvis har SHAREfactory nogle detaljerede brugsfunktioner med avancerede delingsfunktioner, der er ekstremt lette at mestre. Du vil være i stand til at manipulere videoklip og fotos for at producere GIFS og actionfyldte videoer uden brug af en dyr pc-redigeringssoftware.

Nedenfor har du en række guider, der gennemgår alt det grundlæggende og hjælper dig med at forstå, hvordan du bruger SHAREfactory til at omdanne rå spiloptagelser til noget virkelig underholdende.

Brug af SHAREfactory til at redigere gameplay-optagelser på PS4

Før du dykker ned i denne vejledning, skal du sørge for at downloade den nyeste version af SHAREfactory fra PlayStation Store. Du kan gøre dette let ved at få adgang til din Bibliotek fra instrumentbrættet. Derfra skal du vælge Sharefactory og ramte Download-knap.

Trin 1: Optagelse af dit gameplay

Hvis du allerede har det nødvendige gameplay-materiale, kan du springe dette trin over. For dem af jer, der ikke har optaget på deres PS4 endnu, ville du være glad for at vide, at det er ekstremt let.

Som standard er din PS4-konsol programmeret til at optage og gemme de sidste 15 minutter af din gameplay. Når du ender med at gøre noget fantastisk, skal du bare trykke på Del på din PS4-controller. Hvis du vælger Videoklip, din PS4 opretter automatisk en video med de sidste 15 minutter af din gaming-session. Du kan også fremstille et simpelt skærmbillede ved at vælge Skærmbillede knap.

Bemærk: Du kan udvide standardoptagelængden ved at trykke på Del knap og vælge Dele- og udsendelsesindstillinger. Derfra skal du vælge Længden af ​​videoklippet og vælg en anden mulighed i rullemenuen.

For at gøre tingene nemmere kan du bruge standardgenveje til at producere gameplay-optagelser. Hvis du holder langt inde på Del -knappen oprettes automatisk et skærmbillede. Hvis du dobbeltklikker på Del knappen, din PS4 begynder at optage gameplayvideoen - du kan lukke optagelsen ved at dobbeltklikke på Del knappen igen.

Trin 2: Oprettelse af et nyt projekt og valg af et tema

Når du først har fået de rå optagelser klar, er det tid til at smede det til noget virkelig godt. Åbn SHAREfactory og vælgVideoer> Nyt projekt. Du kan også oprette projekter fra skærmbilleder (fotos), men du har ikke så mange tilpasningsmuligheder.

Dernæst skal du se en liste over SHAREFactory-temaer. Bortset fra den forudindlæste liste kan du downloade yderligere temaer fra PlayStation Store ved at vælge Nye temaer. I SHAREFactory kommer hvert tema med sine egne brugerdefinerede overgangsskærme, unikke skærmbilleder, originale soundtrackstykker og en masse andre godbidder. Hvis du vil lave en video med et bestemt spil i tankerne, skal du sørge for at vælge det relevante tema.

Når du navngiver dit projekt, får du alle de gemte klip fra din PS4. Du kan tilføje et videoklip til dit projekt ved at fremhæve det og trykke på X-knappen. Åh, og bekymre dig ikke om at gå glip af nogle optagelser. Du kan altid gå tilbage og tilføje mere.

Trin 3: Beskæring af gameplay-videoer

Afhængigt af dine gameplay-optagelser er chancerne for, at dine rå optagelser indeholder mange ting, du ikke vil medtage i den endelige video. Heldigvis kan du trimme overskydende optagelser ret let. Vælg det pågældende videoklip, og tryk på firkantet knap at åbne Rediger menu.

Derfra skal du vælge Trim klipog brug venstre og højre pind til at fjerne de overskydende dele, du ikke ønsker. Når du er tilfreds med din beskæring, skal du trykke på x for at bekræfte.

Trin 4: Tilføjelse af overgange

Hvis du laver en video fra flere forskellige klip, vil du bemærke, at standardmåden for at hoppe fra et klip til et andet virker meget brat. Det gode er, at du kan få det til at se meget bedre ud ved at tilføje overgange mellem dine klip. De fleste overgange er kortere end 3 sekunder og vil gøre et godt stykke arbejde med at passere over skærmen til næste klip.

For at være i stand til at vælge mellem forskellige overgangsanimationer, skal du placere markøren mellem de to klip. Når markøren er på plads, skal du trykke på X-knappen og vælge Tilføj overgang. Derefter får du en liste over overgangsordrer i 3 hovedkategorier. Husk, at denne liste bliver betydeligt større, hvis du allerede har downloadet mange brugerdefinerede temaer. Under alle omstændigheder skal du fremhæve et tema og bruge X-knappen til at vælge det. I tilfælde af at du ikke ender med at linke overgangen, kan du vælge den med markøren, trykke på den firkantede knap og vælge Rediger overgang.

Trin 5: Tilføjelse af overlayelementer og opdelingsklemmer

FX-elementer kan være forskellen mellem en almindelig gameplayvideo og en øjeblikkelig klassiker. For at tilføje FX-elementer skal du placere markøren på et klip og trykke på X-knappen og derefter navigere til Tilføj overlay. Nu har du en liste over overlay-elementer at vælge imellem. Du kan også importere dine egne billeder og bruge dem som FX-elementer eller indsætte brugerdefineret tekst.

Når du tilføjer et overlay-element, vises det som standard, indtil klippet slutter. Hvis du vil slette elementet på et eller andet tidspunkt, før klippet slutter, skal du bruge en funktion kaldet opdeling af klip. For at gøre dette skal du lukke overlay-menuen og trykke på den firkantede knap. Vælg nu Delt skærm fra den nyåbnede menu. Brug markøren til at signalere, hvor klippet skal opdeles. Når du rammer X-knap, klippet deles automatisk i to halvdele, hvilket gør den anden halvdel fri for overlejringselementer.

Trin 6: Tilføjelse af kommentarer

Først og fremmest skal du bruge en Headset eller a PS-kamera for at kunne optage kommentarer. Du kan enten kun optage lyd, eller du kan vælge at gå til både lyd og video. Kun lyd bruges bedst, når du vil optage oven på din gameplay. Lyd og video optager din stemme og dit ansigt oven på din gameplay - du kan derefter vælge hvilket hjørne af skærmen du gerne vil placere dig selv.

For at inkludere kommentarer skal du trykke på x knappen for at åbne Tilføj menu og vælg Tilføj spor 2. Placer nu markøren, hvor kommentaren skal starte, og tryk på x igen. Vælg hvilken type kommentar du ønsker, og start optagelsen efter nedtællingen. Hvis du ikke er tilfreds med, hvordan det blev, kan du slå firkant knappen og rediger den endnu mere.

Trin 7: Tilføjelse af musik

Tilføjelse af musik til din gameplay er ret ligetil i SHAREfactory. Ligesom vi gjorde før, skal du trykke på x knap for at åbne menuen Tilføj og vælge Tilføj musik. Standardvalget af SHAREfactory's musik er ret imponerende, men du kan tilføje endnu mere ved at bruge Import fra USB funktion.

Samme som med de andre funktioner, kan du trykke på firkantet knap for at få adgang til forskellige redigeringsmuligheder. Du kan bruge denne menu til at flytte musikken, trimme den, opdele den og endda skabe fadeeffekter.

Vigtig: Standardopstillingen af ​​SHAREfactory-spor er ikke ophavsretligt beskyttet, så du kan bruge det, som du vil. Men hvis du uploader din egen musik via USB, er chancerne for, at du har brug for særlig tilladelse til at bruge dem. Hvis du planlægger at uploade din video til YouTube og andre sociale mediekanaler, vil du måske holde fast i standardmusiklinjen.

Trin 8: Brug af Time Benders

Time Benders er en af ​​SHAREFactory's seneste tilføjelser. I det væsentlige giver de dig mulighed for at bremse eller fremskynde videoafspilningshastigheden. Stol på mig, det hjælper dig utroligt med at fange den fantastiske gameplay i super slow-mo.

Du kan indsætte en tidsbukker ved at trykke på firkantet knap og vælge Time Bender. Derefter vil du blive dirigeret til en skærm, hvor du kan bestemme hastigheden på klippet. Hastighederne til venstre bremser klippet, og dem til højre fremskynder det.

Du kan også vælge mellem to typer tidsbøjning. Det Trin tilstand bevarer den normale effekt og slet ikke manipulerer med klipets stil. Men den Glat mode tilføjer et cool touch til dit klip, der får det til at se mere detaljeret og fokuseret ud. På samme måde som før kan du opdele et klip i flere poster, og anvend kun tidsbøjningseffekten på nogle dele.

Trin 9: Brug af filtre og layout

Filtre giver en unik måde at ændre udseendet på dine videoer på. For at tilføje et filter skal du trykke på x-knappen og vælge Tilføj filter. Nu har du en ret stor samling af filtre, der er pænt organiseret i 5 kategorier. Fremhæv et filter og brug x knap for at indsætte det i dit klip.

Når du har indsat et filter, kan du redigere det yderligere ved at trykke på firkant knap og adgang Filterindstillinger. Husk, at mens de fleste filtre kan redigeres, når du har indsat dem, vil nogle af dem have Filterindstillinger mulighed gråtonet. Som normalt kan du begrænse rækkevidden af ​​et filter ved at opdele klippet i flere segmenter.

Hvis du vil opnå en virkelig unik effekt, kan du parre det filter, du lige har indsat, med et tilpasset layout. Layout hjælper dig med at ændre udseendet på videoen yderligere, men pas på ikke at tage den for langt. Du kan tilføje et layout ved at trykke på x knap og vælge Tilføj layout. Vælg nu et brugerdefineret layout fra listen.

Nogle kombinationer af filtre og layouts passer perfekt, men jeg vil lade dig opdage dem selv.

Trin 10: Gengivelse og upload af din video

Når alle brikkerne er på plads, er alt, hvad der er tilbage at gøre, gengive videoen. Så dobbelttjek alt igen og tryk på trekant på din DualShock 4-controller, når du er klar. Før du beslutter dig for, hvad du skal gøre med det, bliver du tvunget til at vente, indtil det gengives fuldt ud. Afhængig af længden og kvaliteten af ​​din endelige redigering, kan du måske ikke vente i mere end 10 minutter.

Når gengivelsen er færdig, bliver du spurgt, om du vil dele videoen. Hvis du beslutter at uploade på YouTube, bliver du bedt om at indsætte dine kontooplysninger. Efter min erfaring mislykkes upload på YouTube, hvis videoen er ret stor. Hvis det sker, skal du følge nedenstående trin:

  1. Vent til videoen gengives fuldt ud.
  2. Gå til Dashboard> Indstillinger> Systemlagringsstyring og vælg Capture Gallery.
  3. Se nu efter din video, og tilslut en USB-lagringspind i din PS4.
  4. Med den valgte video skal du trykke på Muligheder og vælg Kopier til USB-lager.
  5. Sæt USB på din computer, gå på YouTube, og upload den derfra.

Bonustrin: Oprettelse af GIF'er

Evnen til at oprette GIF'er fra gameplayoptagelser er den seneste tilføjelse til SHAREFactory. Nu kan du gøre dine spilklip til animerede GIF'er og dele dem på Twitter eller en anden social medieplatform, der fungerer med dette format.

Husk, at du ikke vil være i stand til at oprette GIF'er med SHAREFactory, medmindre du opdaterer til den nyeste version. Når du får det til at gå, skal du åbne SHAREfactory og fremhæve Animerede GIFS fanen. Vælg nu en indstilling, der passer dig bedre fra listen, men jeg anbefaler at oprette den direkte fra capture-galleriet. Vælg derefter et klip fra dit galleri.

Når du er til GIF-editoren, skal du placere markøren på det sted, hvor GIF'en skal starte. Tryk nu på x knap for at forberede GIF. Appen griber automatisk en 9-sekunders loop capture fra dit startpunkt. Du kan derefter bruge venstre og højre pinde at trimme fra begge ender, indtil du er tilfreds med resultaterne. På dette tidspunkt er alt, hvad der er tilbage at gøre, at ramme trekant knap for at gengive din GIF. Når det er overstået, bliver du bedt om at dele det - selvom du beslutter at dele det senere, gemmes det i dit galleri som en GIF.

Pak ind

Nu hvor du ved, hvordan man manøvrerer SHAREfactory, er der ingen grund til, at du ikke spammer alle dine venner med legendariske gameplay-optagelser. I stedet for at uploade en lang video og pege dine venner på det øjeblik, hvor magien sker, hvorfor ikke oprette en strømlinet redigering af dine spilfunktioner?

Selvom du ikke er fortrolig med alle dens funktioner, er SHAREfactory et utroligt kraftfuldt værktøj. Men hvad der gør det endnu større, er det faktum, at det er utroligt intuitivt, når du først får fat på det.

SHAREfactory er tilgængelig på PS4 phat, PS4 Slim og PS4 PRo. Uanset din Sony-konsol skal du sørge for at hente den og oprette fantastiske videoer med den.