Sådan køres Google Chrome på 32-bit Linux-maskiner
Mange rapporter viser, at Google Chrome er den mest populære webbrowser på stationære, bærbare og mobile enheder. Google overraskede dog mange Linux-brugere, da de meddelte, at de ikke længere ville levere opdateringer til 32-bit Linux-distributioner. Moderne versioner kommer kun ud til 64-bit Linux-miljøer. Der er en løsning til installation af den sidste stabile version af 32-bit-softwaren på maskiner, men husk et par advarsler. Google understøtter ikke længere denne version, så du modtager ikke opdateringer. Faktisk vil softwaren advare dig som sådan. Da du ikke er sikker, vil du kun bruge dette til et par specialiserede opgaver som at se Netflix-videoer. Du bør ikke bruge den som en live browser, men den understøtter stadig Netflix-platformen. Du injicerer også lukket kildekode i en open source-installation ved at gøre det. Det er heller ikke tilrådeligt at installere denne pakke, hvis du allerede har en anden version af Chrome installeret.
Søg efter en fil med titlen google-chrome-stable_48.0.2564.116-1_i386.deb, men sørg for kun at downloade den fra en velrenommeret kilde. Du skal også bekræfte md5sum, så husk dette, når du søger efter det. Websteder som internetarkivet på archive.org har legitimt en sikker kopi af denne fil, men du vil stadig udføre en malware-scanning, selv efter at du har gennemført en bekræftelse. Dette fungerer på distributioner, der bruger DEB-pakker, som inkluderer Debian og Ubuntu.
Installation af 32-bit Google Chrome på Linux
Når du har erhvervet filen og forstå de involverede risici, skal du åbne pakken med den grafiske pakkehåndtering. Du skal muligvis dobbeltklikke på filen i en filhåndtering på ~ / Downloads for at åbne den. Klik på knappen "Installer pakke", og derefter bliver du bedt om at køre installationsprogrammet som root.
Under de fleste omstændigheder har du ikke afhængighedsproblemer. Disse løses automatisk, hvis du gør det, selvom installationsprogrammet muligvis beder dig om at godkende installationen af yderligere pakker, hvis det er nødvendigt.
Når pakkeinstallatøren er færdig med installationen, meddeler den den, men du bliver nødt til at lukke den manuelt, medmindre du har valgt andet. Klik eller tryk på luk-knappen for at sende pakkeinstallationsvinduerne væk. Du modtager en hurtig beskrivelse af den pakke, du måske har set før, som du også kan lukke. Hvis der læses "Geninstaller pakke" og "Fjern pakke" som etiketter på de to øverste knapper, ved du, at den er installeret korrekt.
Hvis du bruger nogen form for GNOME, KDE eller LXDE, er der oprettet et nyt Google Chrome-ikon i applikationsmenuen under Internet. Dette vises under den samme moniker i Whisker-menuen under de fleste varianter af Xfce-skrivebordsmiljøet. Uanset hvor ikonet er, skal du klikke eller trykke på det for at åbne et nyt Chrome-vindue.
Chrome beder dig om at logge ind efter at have advaret dig om, at det Linux-system, du arbejder under, ikke understøttes længere. Klik på x ud for denne advarsel, inden du fortsætter, og vælg derefter "Spørg ikke igen" i prompten om, at Chrome ikke er din standardbrowser. Du vil ikke have, at en gammel browser er din standard. Når begge meddelelser er væk, skal du i stedet klikke på menuen ved siden af det stjerneformede Foretrukne-ikon og vælge Indstillinger. Du skal derefter klikke på "Administrer søgemaskiner" og vælge en standardsøgemaskine. Da du ikke bruger denne browser til noget rigtigt arbejde, anbefales det kun at vælge en og slette resten.
Når du er færdig, vil du sandsynligvis deaktivere gæstesurfing, og vælg derefter "Vis avancerede indstillinger ..." for at fortsætte, før du er i stand til at markere feltet Privatliv ved at klikke på den relaterede knap. Dette felt er ret vigtigt i betragtning af at du skal arbejde med en dateret browser. Mere end sandsynligt vil du deaktivere brugen af webtjenester og forudsigelsestjenester. Sørg dog for, at "Beskyt dig og din enhed mod farlige steder" er valgt. Hvis farverne ser lidt underlige ud, har du Chrome indstillet til at tegne systemfarver fra dit GTK + -tema. Husk, at Linux-skrivebordsmiljøer, der ikke er relateret til GNOME, inklusive LXDE og Xfce4, stadig bruger GTK + -biblioteker til applikationer. Under overskriften Udseende skal du vælge "Brug klassisk tema" for at tvinge Chrome til at bruge standardblåt og hvidt farveskema i stedet for det skema, du angiver til GTK + -applikationer. Hvis du bruger en hvilken som helst moderne vinduesadministrator, inklusive dem, der kommer med alle de store skrivebordsmiljøer, skal du sørge for, at "Brug systemtitelinje og kanter" ikke er valgt. Dette er kun nødvendigt, hvis du bruger en klassisk vinduesadministrator.
Når du først har fået muligheden for at vælge en startside, vil du sandsynligvis indstille den til ca.: tom for blot at indlæse en tom side. Når du åbner nye faner, og du får mulighed for at skjule standardsøgevisninger ved at gøre det, vil du også vælge denne mulighed. Dette forhindrer Chrome i at downloade unødvendige data med din browsertrafik og reducerer muligvis også sit hukommelsesaftryk. Nogle 32-bit mobile og bærbare enheder har ret lave mængder RAM.
Vælg alternativknappen, der er mærket, så du kan åbne en eller flere specifikke sider ved opstart. Indstil URL'en i den resulterende dialogboks til ca.: tom, og klik eller tryk derefter på ok.
Når du vælger den mulighed, der beder Google Chrome om at sende en “Spor ikke”Anmodning med din browsertrafik, ser du ud til at modtage en fejl.
Du kan sikkert ignorere denne meddelelse og vælge ok for at sende anmodningen. Da du kun bruger Chrome til at udføre nogle få opgaver, er dette slet ikke relevant for dig. Denne meddelelse angiver blot, at afsendelse af denne besked ikke garanterer fuldstændig privatliv. Husk, at du ikke skal bruge denne browser til at logge ind på Google-tjenester, uanset hvornår den beder dig om at gøre det. Når du er færdig med disse privatlivsindstillinger, skal du gå over til udvidelseslinjen på venstre side og klikke på papirkurven ved siden af hver udvidelse for at slette dem. Du vil ikke have nogen af disse installeret i din specialbrowser.