Fix: comctl32.ocx-fil mangler eller er ugyldig

Nogle brugere støder på fejl forbundet med comdlg32.ocx komponent, når du prøver at åbne forskellige applikationer eller spil. Det meste af tiden opstår der fejl som disse, når brugeren forsøger at åbne et gammelt eller meget forældet program på Windows 10.

Der er flere variationer af fejl forbundet medcomdlg32.ocx komponent. Her er et par af de mest populære begivenheder:

 • ”Komponent‘ COMDLG32.OCX ’ikke korrekt registreret: filen mangler eller er ugyldig“
 • “Komponent comdlg32.ocx eller en af ​​dens afhængigheder er ikke korrekt registreret: en fil mangler eller er ugyldig."

Det meste af tiden en fejl forbundet medcomdlg32.ocxruntime-bibliotek opstår, fordi dette specifikke runtime-bibliotek enten ikke er registreret, mangler eller alvorligt forældet.

Bemærk: Husk, at en fejl peger modcomdlg32.ocxkan også være et tegn på, at den pågældende applikation er designet til at køre på en anden bitversion.

Hvad er Comctl32.ocx

Comctl32.ocx er en valgfri Visual Basic 6.0 runtime-fil. denne fil (Comctl32.ocx) og de fleste af de andre valgfri biblioteksfiler, der er nødvendige af de applikationer, der kører på Visual Basic 6.0, er ikke inkluderet i Windows 10 som standard.

Den måde, som denne biblioteksfil kopieres og registreres på din pc, er via et program, der er udviklet med Visual Basic 6.0. Typisk ethvert program, der har brug for Comctl32.ocx biblioteksfilen kopierer og registrerer den under installationsprocessen. Det meste af tiden problemer medComctl32.ocx filen opstår, hvis runtime-filen kopieres forkert eller registreres under installationsprocessen.

Hvis du kæmper med et problem, der er forbundet medComctl32.ocx fil, vil nedenstående metoder hjælpe. Følg de to mulige rettelser i rækkefølge, indtil du støder på en metode, der formår at løse situationen. Lad os begynde!

Metode 1: Registrer comctl32.ocx-filen fra en forhøjet kommandoprompt

Det meste af tiden opstår problemet, fordicomctl32.ocxfilen er ikke registreret på din computer. Langt størstedelen af ​​brugere, der støder på dette problem, har formået at rette det ved at registrere comctl32.ocx-filen fra en forhøjet kommandoprompt.

Her er en hurtig guide til registrering afcomctl32.ocxfil:

 1. Gå til Windows Start-bjælke (eller tryk på Windows-tasten) og skriv “cmd”For at gøre brug af søgefunktionen. Højreklik derefter på Kommandoprompt, og vælg Kør som administratorfor at åbne en forhøjet kommandoprompt.

 2. I den forhøjede kommandoprompt skal du skrive følgende kommando (tilknyttet din bitversion) og trykke på Gå ind for at registrere filen comctl32.ocx:

  regsvr32 comctl32.ocx - Windows 32 - bit

  C: \ Windows \ SysWOW64 \ regsvr32 C: \ Windows \ SysWOW64 \ comdlg32.ocx -Windows 64 - bit

 3. Hvis du ser “DllregisterServer comctl32.ocx lykkedes“, Det betyder, at operationen var vellykket.
 4. Luk den forhøjede kommandoprompt, og genstart din computer. Ved næste opstart skal du åbne det program, der tidligere viste”Komponent‘ COMDLG32.OCX ’ikke korrekt registreret: filen mangler eller er ugyldig“.Du skal være i stand til at åbne den normalt.

Hvis du stadig kæmper med”Komponent‘ COMDLG32.OCX ’ikke korrekt registreret: filen mangler eller er ugyldig”fejl, gå ned til Metode 2.

Metode 2: KopierCOMDLG32.OCX fra C: \ Windows \ SysWOW64

Hvis den første metode var en buste, skal du se om kopiering af COMDLG32.OCX fil fraC: \ Windows \ SysWOW64til C: \ Windows. Nogle brugere har rapporteret, at denne løsning har gjort det muligt for dem at starte det program, der tidligere viste”Komponent‘ COMDLG32.OCX ’ikke korrekt registreret: filen mangler eller er ugyldig”fejl.

Her er en hurtig guide til kopiering afCOMDLG32.OCX fil fraC: \ Windows \ SysWOW64tilC: \ Windows:

 1. Åbn File Explorer, og naviger tilC: \ Windows \ SysWOW64. Når du ankommer der, skal du enten bruge søgefunktionen eller gennemse manuelt for at findeCOMDLG32.OCX fil. Når du har gjort det, skal du kopiere det til dit udklipsholder.

  Bemærk: Hvis det ikke lykkes dig at findeCOMDLG32.OCX fil, besøg dette link (her) og ramte Hent knappen for at downloade Microsoft Visual Basic 6.0 Almindelige kontrolelementer. Åbn derefter installationsprogrammet, og følg instruktionerne på skærmen for at installere Microsoft Visual Basic 6.0 Almindelige kontrolelementer på dit system. Når installationen er afsluttet, skal du genstarte din computer og udføre trin 1 igen.

 2. MedCOMDLG32.OCX fil kopieret på dit udklipsholder, skal du navigere tilC: \ Windowsog indsæt filen der. Hvis du bliver spurgt, om du vil tilsidesætte den gamle fil, skal du trykke på Ja.
 3. Start den besværlige applikation igen. Det skal åbnes uden”Komponent‘ COMDLG32.OCX ’ikke korrekt registreret: filen mangler eller er ugyldig”fejl.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found