Fix: Windows Defender-fejlkode 0x800b0100

Når du starter Windows Defender, kan du muligvis se en fejl med fejlkoden 0x800b0100. Denne fejl forhindrer dig i at tænde Windows Defender, og din Windows Defender forbliver slået fra.

Fejlen 0x800b0100 kan være forårsaget af mange ting. Det kan vises, fordi dit system er inficeret, eller der kan være et antivirus, der forårsager dette problem, eller det kan være på grund af korrupte systemfiler. Da der kan være flere grunde, er der også forskellige løsninger til rådighed for dette problem. Enhver metode kan fungere for dig afhængigt af årsagen til fejlen, så prøv hver metode, der er angivet nedenfor, indtil problemet er løst.

Metode 1: Rens boot

Ren start hjælper dig med at starte din Windows med minimalistiske funktioner, hvilket betyder, at det kan hjælpe dig med at kontrollere, om problemet skyldes en tredjepartsapplikation eller ej. Hvis Windows Defender begynder at fungere korrekt, når du renser boot, betyder det, at fejlen skyldtes et tredjepartsprogram.

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type msconfig og tryk på Gå ind
 3. Vælg Tjenester fanen
 4. Kontroller den mulighed, der siger Skjul alle Microsoft-tjenester
 5. Klik på Slå alt fra

 6. Klik på Start op fanen
 7. Klik på Jobliste
 8. Højreklik på et af de emner, der dukkede op i Jobliste og vælg Deaktiver

 9. Gentag trin 8 for hvert element i Start op fanen
 10. Tæt Jobliste
 11. Vælg Okay i System konfiguration vindue
 12. Genstart computeren

Når genstart er afsluttet, skal du prøve at køre Windows Defender igen for at kontrollere, om problemet stadig er der. Hvis problemet er løst, betyder det, at en tredjepartsapplikation forstyrrede Windows Defender. Den mest sandsynlige applikation kan være ethvert andet antivirusprogram. Afinstaller ethvert antivirusprogram, og prøv derefter Windows Defender igen.

Når du har tjekket Windows Defender, skal du ændre indstillingerne til, hvordan de var, for at din computer kan starte normalt igen. For at gøre dette skal du følge nedenstående trin

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type msconfig og tryk på Gå ind
 3. Vælg Generel fanen
 4. Vælg Normal opstart
 5. Klik på Tjenester fanen
 6. Fjern markeringen af ​​indstillingen Skjul alle Microsoft-tjenester
 7. Klik på Aktivér alle
 8. Klik på Start op fanen
 9. Vælg Jobliste
 10. Lige på hvert af elementerne (en efter en) i Jobliste og vælg Aktiver for hver af dem
 11. Hvis du bliver bedt om at genstarte, skal du vælge genstart. Hvis du ikke bliver bedt om det, skal du bare genstarte din computer, og den skal fungere som normalt

Metode 2: Tjek Windows Defender Service

Sørg for, at Windows Defender-tjenester er tændt. Nogle gange kan de blive slukket ved infektion eller en tredjepartsapplikation

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type tjenester.msc og tryk på Gå ind
 3. Find Windows Defender
 4. Dobbeltklik Windows DefenderService
 5. Sørg for, at Starttype er Automatisk og tjenesten er i Startede tilstand (hvis det ikke er det, kan du se den aktiverede Start-knap)
 6. Kontrollere Windows Defender Advanced Threat Protection Service og Windows Defender netværksinspektionService. Sørg for, at disse er aktiveret og kører ved at gentage trin 5. Afhængigt af dine konfigurationer er disse indstillinger muligvis nedtonede, så rolig. Skift bare, hvis indstillingerne ikke er nedtonede og ikke er indstillet til automatisk.

Når du er færdig, skal du kontrollere, om Windows Defender kører. Hvis det ikke er det, skal du kontrollere, om du kan starte Windows Defender uden fejlen.

Metode 3: Kontroller for infektioner

Nogle gange kan din Windows Defender være slukket, fordi dit system er blevet kompromitteret. En infektion kan muligvis slukke for din Windows Defender for at gøre dit system mere sårbart.

Gå her og download Malwarebytes. Malwarebytes hjælper dig med at kontrollere og løse eventuelle problemer på grund af infektion og malware. Download Malwarebytes og installer det. Scan derefter din computer med Malwarebytes for at se, om dit system er inficeret eller ej.

Metode 4: Kør SFC-scanning

Problemet med Windows Defender kan også skyldes de beskadigede systemfiler. Så du bliver nødt til at køre SFC-scanningen for at finde og rette eventuelle beskadigede filer for at løse problemet, hvis det skyldes de beskadigede systemfiler.

Gå her og følg denne trinvise vejledning for at køre SFC-scanningen og reparere eventuelle beskadigede systemfiler.

Metode 5: Kør DISM

Deployment Image Servicing and Management (DISM) er et værktøj, der kan bruges til at rette korrupte systemfiler. Dette er et indbygget værktøj, der er forudindlæst i Windows. Så du behøver ikke downloade nogen tredjepartssoftware, og du kan simpelthen køre kommandoerne fra cmd.

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på x
 2. Vælg Kommandoprompt (administrator)
 3. Type dism.exe / Online / Oprydningsbillede / Restorehealth og tryk på Gå ind.

Det vil tage noget tid, så vent på det. Når kommandoen er afsluttet, anbefales det, at du følger metode 4.

Kontroller nu og se om Windows Defender fungerer eller ikke.