Fix: Scanning og reparation af drev, der sidder fast

Hvis du pludselig slukker for din computer, får du sandsynligvis en besked fra systemet om, at den scanner og reparerer dit drev. Når Windows kører, læser og skriver det kontinuerligt data til og fra din harddisk, RAM osv. Hvis du brat lukker det, kan det forårsage harddiskfejl eller endda inkonsekvens i data.

Så næste gang du starter din computer, vil Windows kontrollere for eventuelle fejl og rette dem om nødvendigt. Denne 'kontrol' kan tage meget lang tid. I meget gennemsnitlige timer ifølge flere brugerrapporter.

Hvad skal jeg gøre, hvis kontrollen sidder fast?

I mange tilfælde sidder scannings- og reparationsdialogen fast på en procentdel i meget lang tid. I nogle tilfælde forlængede denne langvarige tid til 2-3 timer med at sidde fast på en enkelt procentdel. Hvad skal man gøre? Der er to metoder, hvorigennem du kan løse dette irriterende problem. Enten kan du vente for at processen skal gennemføres, eller du kan tryk på mellemrum, så snart Windows starter op (eller hold det nede).

Bemærk, at hvis du vælger at vælge den første mulighed, skal du muligvis vente op til 24 timer i træk. Der var nogle tilfælde, hvor brugerne måtte vente en betydelig tid, før de kunne få adgang til deres computer. Ikke desto mindre vil vi forsøge at hjælpe dig med at løse problemet på ingen tid.

Løsning 1: Fjernelse af alle USB-enheder

Hvis du har tilsluttet flere USB-enheder eller eksterne harddiske til din computer, er det muligt, at operativsystemet forsøger at udføre scanningen på dem, og det kan tage ekstra tid.

Hvis din computer sidder fast i meget lang tid på en enkelt procent, skal du gøre det sluk for computeren helt og træk stikket ud alle USB-enheder en efter en. Bare for at være sikker skal du sørge for, at du også frakobler alle eksterne enheder, inklusive USB-mus og tastatur.

Når du har frakoblet alle enheder, skal du genstarte din computer og lade processen fortsætte. Det kan tage meget tid at starte fra 0%, men tålmodighed er nøglen!

Løsning 2: Kontrol af disk ved hjælp af fejlsikret tilstand

Hvis du sidder fast i kontroldisksløjfen i meget lang tid, kan du prøve at gå i sikker tilstand og derefter udføre kontroldisken. Hvis der er fejl, indtaster vi nogle yderligere kommandoer, og når Windows starter i normal tilstand, vil processen være super hurtig uden forsinkelser.

  1. Gå ind i sikker tilstand. Du kan tjekke vores artikel om, hvordan du går ind i sikker tilstand.
  2. Når du er i sikker tilstand, skal du trykke på Windows + S, skriv “kommandoprompt”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“Kør som administrator”.
  3. Når du er i forhøjet kommandoprompt, skal du udføre kommandoen “chkdsk”. Lade være med indtast parameteren “/ F”, ellers sidder du fast i den endeløse loop igen.

  1. Hvis der var nogen fejl som i billedet nedenfor, skal du udføre kommandoen “chkdsk / scanning”.

  1. Hvis du under scanningen ser en linje “… I kø til offline reparation”, Betyder det, at Windows skal genstarte, før det kan løse de opdagede problemer.

  1. Indtast kommandoen “chkdsk / spotfix”Og tryk“Y”Når du bliver bedt om det.

  1. Nu genstart computeren, og vent på, at scanningen er færdig. Forhåbentlig tager scanningen kortere tid og afsluttes hurtigere end før.

Løsning 3: Kørsel af Repair-Volume –DriveLetter Command

Hvis løsning 2 ikke fungerer, kan du bruge en anden kommando til at reparere din disk i sikker tilstand. Denne kommando registrerer og retter også drevfejl, der ligner kontroldisken, og hvis det lykkes, vil det sikre, at du ikke sidder fast i en bestemt procentdel.

  1. Gå ind i sikker tilstand. Du kan tjekke vores artikel om, hvordan du går ind i sikker tilstand.
  2. Når du er i sikker tilstand, skal du trykke på Windows + S, skrive “PowerShell”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“Kør som administrator”.
  3. Når du er i PowerShell-vinduet, skal du udføre følgende kommando:
reparationsvolumen -driveletter C

Her betyder bogstavet "C" i slutningen, at du vil reparere lydstyrken C. Når reparationsprocessen er udført, skal du genstarte computeren og kontrollere, om vores tilstand er løst.

Hvad skal jeg gøre, ingen af ​​metoderne fungerer?

Hvis ingen af ​​metoderne fungerer, og du sidder fast på kontroldiskprompten med en bestemt procentdel i lang tid, skal du vente tålmodigt. Som vi forklarede ovenfor, er løsningerne bare 'løsninger '. De kan arbejde for nogle og ikke for andre.

Hvis de ikke fungerer for dig, behøver du ikke bekymre dig. Diskkontrollen fortsætter, men vil til sidst fortsætte til afslutning. Der var også mange tegn på, at det pludselig springer til 100% efter at have været fast i en bestemt procentdel. Så tålmodighed er nøglen.

Hvis du selv efter længere perioder, f.eks. 2 dage, ikke har adgang til din computer, og diskkontrollen kører konstant, betyder det sandsynligvis, at der er nogle fejl forbundet med dit drev. Det er bedst at slutte drevet til en anden computer eller få det kontrolleret af en tekniker. Hvis du starter fra et eksternt drev, kan du opleve denne fejl og muligvis overveje at skifte dit operativsystem.

Før du får dit drev kontrolleret, skal du starte i sikker tilstand og sikkerhedskopi alle dine data fuldstændigt.