Fix Roku viser fejl 016 - Vil du ikke oprette forbindelse til internettet?

Fejlen "Kan ikke oprette forbindelse til internetfejlkoden 016" vises, når du prøver at streame indhold på Roku, og det indikerer forbindelsesproblemer mellem Roku-enheden og Roku-serverne.

Hvad får Roku til ikke at oprette forbindelse, og hvordan fikser man det?

Vi fandt de underliggende årsager til at være:

 • Internetforbindelse:Roku kræver, at der oprettes en stabil internetforbindelse med sine servere for at kunne streame indhold. Men hvis din internetforbindelse ikke er stabil, eller den står over for hyppige forbindelses- / afbrydelsesproblemer, kan denne fejl muligvis udløses. Det er også vigtigt, at internetforbindelsen giver tilstrækkelig båndbredde til at være i stand til at streame indholdet i en bestemt kvalitet, ellers kan der opstå langsomme bufferproblemer.
 • Kanalsupport:Hvis denne fejl udløses under forsøg på at streame en kanal, der ikke kræver internet, kan dette være relateret til et andet problem. Roku opdaterede sit programmeringssprog for et stykke tid tilbage og bad kanalerne om det også. Visse kanaler opdaterede dog ikke dette og blev ikke længere inkluderet i listen over understøttede kanaler fra Roku. Disse kanaler skal lukkes helt i den nærmeste fremtid, så der er ikke nogen understøttelse af dem, og denne fejl ses ofte.
 • DNS-cache:I nogle tilfælde kan DNS-cachen, der er opbygget i routeren, være årsagen til, at denne fejl udløses. DNS-cachen gemmer vigtige oplysninger vedrørende routerkonfigurationer, og de kan undertiden blive korrupte, hvilket kan udløse denne fejl. Det er vigtigt, at denne cache ryddes, så routeren kan regenerere en ny.

1. Tænd din router

Der kan være en opbygning af korrupt DNS-cache i routeren, og dette kan forhindre enheden i at være i stand til at oprette en sikker forbindelse med sine servere, der kan udløse denne fejl. Derfor vil vi i dette trin være PowerCycling-routeren fuldstændigt for at slippe af med denne cache. For det:

 1. Tag stikket ud strømmen fra routeren, tv'et og enheden.
 2. Tryk på og hold nede "Strøm" knapperne på disse enheder i mindst 20 sekunder for at aflade den elektricitet, der opbevares af kondensatorer.
 3. Prop enhederne igen og drej dem PÅ.
 4. Vente for at få adgang, og kontroller, om problemet fortsætter. \

2. Opret en ny forbindelse

I nogle tilfælde er SSID eller adgangskoden til internetforbindelsen muligvis ikke blevet registreret korrekt, hvorfor denne fejl udløses. Derfor opretter vi i dette trin en ny forbindelse. For det:

 1. Tryk på "Hjem" på fjernbetjeningen, og vælg “Netværk” mulighed.
 2. Klik på “Opsæt ny forbindelse” og vælg “Trådløs” knap.
 3. Fremhæv og vælg din internetforbindelse, og indtast adgangskoden til den.
 4. Vente for at forbindelsen etableres og kontrollere for at se, om problemet fortsætter.

3. Kontakt support

Dette problem er hovedsageligt relateret til et problem med enten serviceblokering i Roku's ende eller på grund af manglende support fra en bestemt kanal. Derfor anbefales det, at du tjekker ind med Roku's kundesupport og informerer dem om det nøjagtige problem, du står over for. De vil være i stand til at hjælpe dig bedre i denne henseende.