Fix: Windows Update-fejl 0x8024a11a på Windows 10

Windows Update-fejlen 0x8024a11a kan være forårsaget af en række faktorer, der inkluderer det beskadigede system eller opstartsfiler osv. Denne fejl forhindrer brugere i at genstarte eller lukke deres maskine, og systemet er kun i stand til at gå i dvaletilstand. Fejlmeddelelsen i sig selv leverer beskeden om problemer med at genstarte systemet.

I nogle tilfælde løser problemet genstart af dit system manuelt et par gange, men det er ikke bundet til at fungere for alle. En officiel løsning til denne fejl er ikke frigivet af Microsoft, men i betragtning af fejlens forfald er der et par rettelser, du kan implementere for at omgå den nævnte fejl. Men inden vi går ind på det, er det nødvendigt at se på årsagerne.

Hvad forårsager Windows Update-fejl 0x8024a11a på Windows 10?

Som vi nævnte tidligere, kan fejlen skyldes flere grunde, der inkluderer -

 • Korrupte system- eller opstartsfiler. Når du genstarter dit system, bruges dine boot-filer til at hjælpe systemet med at genstarte sikkert. Men hvis dit system eller startfiler er beskadiget, kan det få fejlen til at dukke op.
 • Windows opdateringstjenester. En anden grund, som brugerne støder på denne fejl, ville være, hvis de nødvendige tjenester til Windows-opdatering ikke fungerer korrekt.
 • Tredjeparts antivirus. Nogle gange kan fejlen skyldes interferens fra dit tredjeparts antivirus med opdateringsprocessen.

Brug følgende løsninger for at få dit system tilbage på vejen.

Løsning 1: Genstart dit system flere gange

Som fejlmeddelelsen antyder, fejler opdateringen, fordi systemet ikke kan genstarte. Derfor skal dit første skridt være at genstarte dit system flere gange. I de fleste tilfælde vil du ikke kunne genstarte dit system fra Start-menuen. Hvis dette gælder for dig, skal du tvinge det ved at tage kontakten ud. Hvis ikke, skal du bare genstarte dit system flere gange fra Start-menuen og se om det løser problemet.

Hvis din fejl fortsætter, skal du følge nedenstående løsninger.

Løsning 2: Kør Windows Update-fejlfinding

Microsoft har en indbygget fejlfinding til forskellige ting, herunder Windows-opdatering. Fejlfindingsprogrammerne scanner dit system for årsagen til fejlen og forsøger derefter at rette det. Windows Update-fejlfinding har løst dette problem for bestemte brugere, og sørg derfor for at prøve det. Sådan gør du:

 1. Trykke Windows-nøgle + I at åbne Indstillinger.
 2. Gå til Opdatering og sikkerhed.
 3. Gå til menuen til venstre Fejlfinding.
 4. Vælg Windows Update, og klik derefter på Kør fejlfindingsværktøjet.

Løsning 3: Kontroller dit system for beskadigede filer

Fejlen kan være forårsaget af beskadigede systemfiler, som vi nævnte ovenfor. I et sådant scenario bliver du nødt til at scanne dit system for beskadigede filer ved hjælp af Windows indbyggede værktøjer. Systemfilkontrol (SFC) og Deployment Imaging and Servicing Management (DISM) er Windows-indbyggede værktøjer, der giver dig mulighed for at søge i dit system efter beskadigede filer og derefter reparere dem ved hjælp af en sikkerhedskopi. I visse tilfælde SFC fanger ikke den fejl, som du skal sørge for at køre DISM såvel.

At udføre Kontrol af systemfiler, Vær sød at henvise til denne artikel. Til DISM, henvise til denne artikel offentliggjort på vores side.

Løsning 4: Kørsel af Windows Module Installer

Windows-modulinstallatør er en Windows-opdateringstjeneste, der giver dig mulighed for at installere, fjerne eller ændre Windows-opdateringer. For at en opdatering skal kunne gennemføres, skal denne tjeneste køre. Visse fejl kan dukke op, hvis den nævnte tjeneste stoppes. Sørg derfor for at starte tjenesten. Sådan gør du:

 1. Åbn en forhøjet kommandoprompt ved at trykke på Windows-nøgle + X og vælge Kommandoprompt (administrator) fra den givne liste.
 2. Indtast følgende kommando inde i kommandoprompten:
  SC config betroet installationsprogram start = auto
 3. Dette indstiller tjenesten til automatisk at starte ved opstart.
 4. Genstart dit system, og giv opdateringen en chance.

Løsning 5: Deaktivering af antivirus fra tredjepart

Dit antivirus kan gribe ind i opdateringsprocessen og forhindre dit system i at genstarte, hvorfor fejlen dukker op. Nogle brugere har rapporteret, at deres problem blev løst, når de slukkede for deres antivirus. Sørg derfor for at slukke for din antivirus og derefter køre opdateringen.

Hvis dette løser dit problem, skal du måske se efter et alternativt antivirusprogram eller huske at slukke for dit antivirus hver gang du kører en opdatering.

Løsning 6: Installation af opdateringen manuelt

Hvis ingen af ​​ovenstående løsninger fungerer for dig, skal du installere opdateringen manuelt. Dette kan let gøres. Du bliver nødt til at kopiere KB-koden fra opdateringsindstillingerne og derefter søge efter den på Microsoft Update-katalog. Hvis du er forvirret og ikke ved, hvordan du downloader opdateringen manuelt, kan du gøre følgende:

 1. Klik først på 'Se opdateringshistorik'I Windows Update-indstillinger.
 2. Kopier KB-koden, som normalt er angivet øverst.
 3. Åbn en browser og gå til Microsoft Update-katalog internet side.
 4. Søg i din KB-kode.
 5. Hent opdateringen til dit systems respektive arkitektur (32-bit eller 64-bit).
 6. Når du har downloadet opdateringen, skal du åbne en forhøjet kommandoprompt som nævnt under opløsning 4.
 7. Indtast følgende kommando:
  wusa C: \ PATH-TO-UPDATE \ NAME-OF-UPDATE.msu / stille / norestart
 8. Genstart dit system.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found