Sådan oprettes en USB-multiboot-flash ved hjælp af WinSetupFromUSB

En Multiboot-disk eller en USB er et medie, der kan starte i flere operativsystemer og installere dem. Dette er ideelt til pc-teknikere, der udfører et par installationer nu og da.

WinSetupFromUSB er et Windows-program, der forbereder multiboot USB-flash eller fast disk til at installere alle Windows-versioner siden 2000 / XP, starte forskellige Linux- og * BSD-varianter samt mange Windows-, Linux-, DOS-baserede og andre hjælpeprogrammer.

Vi viser dig en komplet guide til opsætning af en USB med forskellige ISO'er. WinSetupFromUSB kan downloades via dette link. Softwaren er fantastisk, og de ISO'er, du kan tilføje via den, kan også være af ethvert andet operativsystem; som f.eks. en Linux-distribution.

Et lille trin inden du begynder at indlæse ISO'erne på USB'en, er at sikre, at der faktisk er plads nok på drevet til at indeholde alle de ISO'er, du vil installere. Når du er sikker på, at der er plads, skal du flytte til mappen, hvor du downloadede WinSetupFromUSB værktøj. Det er et bærbart værktøj, der ikke kræver nogen installation, og du vil snart opdage, at det er meget nemt at bruge. Installationsmappen indeholder to eksekverbare filer. Hvis du vil køre programmet på en 64-bit arkitektur, skal du vælge filen, hvis navn slutter med "x64"; Hvis du har et 32-bit OS, skal du vælge det andet. Følg disse trin med det lancerede værktøj:

Øverst på værktøjet finder du en bar, der skal indeholde navnet og beskrivelsen af ​​mål-USB-drevet. Hvis drevet allerede er isat, skal du finde det beskrevet i rummet. Hvis ikke, skal du indsætte det og klikke på “Opdater”Og det skulle vises.

Der er en “Avancerede indstillinger”Afkrydsningsfelt i vinduet. Klik på den.

Dette fungerer ikke rigtig som et afkrydsningsfelt, så når pop op-vinduet vises, skal du ikke føle dig for fascineret. I vinduet Avancerede indstillinger skal du markere afkrydsningsfeltet “Navne på brugerdefinerede menuer til Vista / 7/8/10 / Serverkilde”, som findes under Vista / 7/8/10 / Server 2008/2012 Opsætning / PE-sektionen. Hvis du markerer dette afkrydsningsfelt, kan du indtaste navnene på de mapper, hvor ISO'erne skal installeres, i. Luk vinduet.

Vær opmærksom, hvis du ikke allerede er det. Du tilføjer ISO'er fra dette trin og frem. Når du tilføjer den første ISO, skal du sørge for, at afkrydsningsfeltet “Formater det automatisk med FBinst” er markeret. Dette gør det muligt for værktøjet at formatere måldrevet, inden det første ISO smides. Dette er nødvendigt, fordi det rydder eventuelle filsystemforskelle, der måtte være på drevet.

Hvis du med sikkerhed ved, at du starter en computer i UEFI-tilstand, kan du vælge "FAT32", ellers kan du bare vælge "NTFS".

Nu under afsnittet "Føj til USB-disk" vælger du din første ISO. Marker afkrydsningsfeltet bag tekstfeltet i afsnittet “Vista / 7/8/10 / Server 2008/2012 Setup / PE”.

Klik på "Gennemse”-Knappen (de tre prikker) ved siden af ​​feltet, og find vej til, hvor ISO er placeret.

Hvis du bruger FAT32, og hvis filen er for stor, bliver du bedt om tilladelse til at hugge filen ned i to dele eller formatere USB som NTFS. Klik på “OK”.

Inden du fortsætter, skal du tage et par sekunder på at dobbelttjekke, om måldrevet faktisk er den faktiske USB, og at den tilføjede ISO er den, du vil tilføje. Hvis du får advarsler på grund af størrelsen på din USB eller fordi du har valgt afkrydsningsfeltet automatisk format, skal du ikke gider og bare fortsætte.

Formateringsprocessen begynder derefter, og du bliver bedt om at indtaste navnet på den mappe, hvor du vil have ISO installeret. Tænk dog ikke for hårdt, for hvis du ikke indtaster noget inden for 30 sekunder, skal installationsprogrammet vælger standardnavnet. Navnets længde kan være mellem 1 og 7 tegn.

Et andet vindue, der ligner det sidste, vises nu og beder dig om at indtaste det navn, du vil se i startmenuen til ISO. Inden for 30 sekunder bliver du bedt om at tilføje et navn, der indeholder mellem 5 og 35 tegn.

Når det også er indtastet, begynder værktøjet at oprette og tilføje mapper til USB-drevet. Du kan observere status for operationen i statuslinjen i det åbne vindue.

Når ISO-installationen er afsluttet, viser værktøjet et vindue, der siger “Færdigt arbejde”.

Nu skal værktøjet vende tilbage til sin oprindelige tilstand, der viser dig det oprindelige vindue igen. Du kan lukke programmet nu eller vælge at tilføje andre ISO'er. Før du fortsætter med tilføjelsen af ​​flere ISO'er (ved hjælp af de samme trin), er der et par ting, du skal huske på:

Tilføjelse af flere ISO'er til en disk, der allerede indeholder en ISO, kræver, at du sørger for, at afkrydsningsfeltet "Formater det automatisk med FBinst" IKKE er markeret. Afkrydsningsfeltet er som standard ikke markeret i værktøjet, men det er altid bedre at være sikker end at være ked af det. Formateringen skal kun udføres til den første ISO-tilføjelse, og hvis du fortsætter med afkrydsningsfeltet, vil du stadig ende med en ISO i slutningen af ​​processen: Den, du lige har tilføjet.

Hver gang du tilføjer en ny ISO, skal du gå til "Avancerede indstillinger" og sørge for, at du ikke fortsætter, før du aktiverer afkrydsningsfeltet "Navne på brugerdefinerede menuer til Vista / 7/8/10 / Serverkilde". Det er meget vigtigt, at dette trin ikke glemmes, ellers bliver du ikke bedt om at vælge navne til dine mapper, og standardindstillingerne vælges.

Bortset fra disse to nævnte ting, bør du ikke stå over for problemer, mens du tilføjer så mange ISO'er, som din USB kan omfatte ved hjælp af dette fremragende bærbare værktøj.