Sådan ordnes XAPOFX1_5.DLL fejlen

Nogle Windows-brugere støder på en fejlmeddelelse, der siger, at en bestemt DLL-fil (Dynamic Link Library) mangler - XAPOFX1_5.dll. Dette problem er ikke eksklusivt for en bestemt Windows-version, og det rapporteres typisk, at det sker under lanceringen af ​​et spil (DayZ, Arma 3 osv.).

Efter at have undersøgt dette særlige problem grundigt viser det sig, at dette problem vil opstå, fordi der mangler en almindelig lyd-DLL-afhængighed på din computer, så programmet eller det spil, der bruger det, kan ikke starte.

Hvis dette scenario er relevant, kan du løse problemet på 3 forskellige måder:

 • Opdatering af DirectX-version ved hjælp af Runtime Web-installationsprogrammet - Den mest almindelige måde at løse dette problem på er at stole på Runtime Web-installationsprogrammet for at sikre, at hver DirectX-pakke findes på din computer.
 • Opdatering af DirectX via Windows Update - Hvis du bruger Windows 10, og du har flere ventende Windows-opdateringer, skal du kunne løse dette problem ved at bruge WU til at installere de manglende afhængigheder.
 • Kopiering af XAPOFX1_5-filen manuelt - Hvis du ikke ønsker at gå igennem besværet med at installere hver manglende DirectX-pakke, kan du gå den nemme rute og specifikt downloade den manglende fil og indsætte den på den rigtige placering.

Metode 1: Opdatering af DirectX-version med alle manglende pakker

Langt den mest almindelige forekomst, der vil forårsage denne særlige fejlkode, er et klassisk tilfælde, hvor denne DLL-afhængighed (XAPOFX1_5.dll) mangler i din lokale DLL-installation.

Det viser sig, at denne Dynamic Link Library-fil meget almindeligt bruges i sandkassespil som Dayz Z og Arma 3.

Hvis du støder på dette problem hver gang du prøver at starte et bestemt spil, skal du være i stand til at løse dette problem ved hjælp af DirectX Slutbruger Runtime-webinstallatør at installere hver manglende DirectX-pakke for at sikre, at spillet har al afhængighed, det kræver for at køre spillet.

Bemærk: Husk det XAPOFX1_5.dll er ikke en del af den nyeste DirectX-udgivelse, så installation af kun den nyeste version af DirectX løser ikke problemet. For at løse dette problem skal du installere hver DirectX-pakke.

For at gøre det nemmere for dig har vi sammensat en guide, der guider dig gennem processen med at installere alle manglende DirectX-pakker på din computer:

 1. Åbn enhver browser på din Windows-computer, og åbn download-side af Direct X End-User Runtime Web Installer. Når du er inde, skal du klikke på Hent knap.
 2. Når du kommer til den næste skærm, skal du fjerne markeringen fra enhver bloatware, som Microsoft skubber, og derefter klikke påNej tak og fortsæt med Direct X End-User Runtime Web Installerknap.
 3. Vent til dxwebsetup.exe filen er downloadet, dobbeltklik derefter på den, og følg instruktionerne på skærmen for at opdatere din lokale DirectX-installation med hver manglende pakke.
 4. Når hver manglende pakke er installeret, skal du genstarte din computer manuelt, hvis du ikke bliver bedt om det af DirectX-webinstallatøren.
 5. Når den næste opstart er afsluttet, skal du forsøge at starte det samme spil, der tidligere mislykkedes, og se om XAPOFX1_5.dll-fejlen stadig forekommer.

Hvis den samme fejlkode stadig er et igangværende problem, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Installer hver afventende Windows Update

Hvis du støder på denne fejlkode på Windows 10, skal du være i stand til at løse dette problem ved at installere hver afventende opdatering, der er tilgængelig via Windows Update.

Ifølge nogle berørte brugere vil dette problem blive løst, så snart du installerer en infrastrukturopdatering, der sikrer XAPOFX1_5.dllfilen er let tilgængelig, når en applikation kalder på den.

Hvis du stadig har ventende opdateringer, skal du følge instruktionerne nedenfor for at installere alle afventende Windows Update:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter '‘Ms-indstillinger: windowsupdate”inde i tekstfeltet, og tryk på Gå ind at åbne op forWindows opdateringfanen iIndstillinger app.

  Bemærk: Hvis du ikke bruger Windows 10, skal du bruge 'Wuapp' kommando i stedet for 'ms-indstillinger: windowsupdate '.

 2. Når du er inde i Windows-opdateringsskærmen, skal du flytte til højre sektion og klikke påSøg efter opdateringer knap.

 3. Når du har startet scanningen, skal du vente tålmodigt, indtil operationen er afsluttet. Hvis der findes nyligt tilgængelige opdateringer, skal du følge vejledningen på skærmen for at installere hver forekomst, indtil du bringer din Windows-bygning til den senest tilgængelige.

  Bemærk: Husk, at hvis du har mange ventende opdateringer, bliver du muligvis bedt om at genstarte, før du får chancen for at installere hver afventende opdatering. Hvis dette sker, skal du genstarte som beskrevet, men sørg for at vende tilbage til det samme Windows Update-værktøj og fortsætte med at installere den resterende opdatering, når den næste opstart er afsluttet.

 4. Når hver afventende opdatering er installeret, skal du genstarte din computer manuelt. Når den næste opstart er afsluttet, skal du starte det spil, der tidligere forårsagede problemet, og se om problemet nu er løst.

Hvis den samme XAPOFX1_5.dll-fejlkode stadig er et igangværende problem, skal du gå ned til den næste potentielle løsning nedenfor.

Metode 3: Kopiering af XAPOFX1_5.dll manuelt

Hvis metoden ovenfor ikke fungerede for dig, eller du leder efter en hurtig løsning, der ikke involverer installation af enhver manglende DirectX-afhængighed, skal du også være i stand til at rette XAPOFX1_5.dll fejl ved at hente filen fra et DLL-websted og indsætte den i det rigtige bibliotek.

Vi anbefaler ikke at gøre dette fra et tilfældigt websted, da du potentielt kan ende med at downloade malware eller adware.

Men hvis du holder dig til store DLL-database-websteder, og du følger instruktionerne nedenfor, skal du være i stand til at tage sig af problemet hurtigt.

Her er hvad du skal gøre:

 1. Første ting først skal du finde ud af din systemarkitektur, så du ved, hvilken fil du skal downloade. For at gøre dette skal du trykke på Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter 'Msinfo32' inde i tekstfeltet, og tryk på Gå ind at åbne op for Systemoplysninger skærm.

  Bemærk: Hvis du allerede kender din systemarkitektur, skal du springe dette trin helt over.

 2. Når du er inde i Systemoplysninger vindue, skal du vælge menuen Systemoversigt fra skærmbilledet til venstre på skærmen og derefter flytte til højre sektion og se på systemtypen.

  Bemærk: Hvis systemtypen angiver en x64-baseret pc, skal du downloade 64-bit-versionen af ​​DLL-eksekverbar. Hvis der står x86-baseret pc, skal du bruge 32-bit versionen.

 3. Åbn din standardbrowser, og naviger til download side af XAPOFX1_5.DLL på DLL-Files.com. Husk, at vi har kontrolleret denne fil grundigt, og at den ikke indeholder nogen adware eller malware.
 4. Når du kommer til den korrekte liste, skal du rulle ned til Hent sektion og tryk på Hent knap tilknyttet arkitekturen, der er kompatibel med dit system (32-bit eller 64-bit).
 5. Når downloadingen er afsluttet, skal du bruge et ekstraktionsværktøj til at pakke ud .zip-filen og afsløre. DLL-filen.
 6. Når du har pakket den korrekte DLL-fil, skal du kopiere den til dit udklipsholder. Dernæst skal du indsætte det på den rigtige placering. For at gøre dette skal du åbne File Explorer og naviger til et af følgende placeringer afhængigt af dit systems arkitektur:
  32-bit version placering - C: \ Windows \ SysWOW64 64-bit version placering - C: \ Windows \ System32
 7. Når du kommer til den rigtige placering, skal du indsætte XAPOFX1_5.dll-filen på den rigtige placering på rodplaceringen (ikke inde i en mappe).
 8. Når operationen er afsluttet, skal du genstarte computeren og se, om problemet er løst, når den næste opstart er afsluttet.
Mærker Windows