Fix: Strøm / batteriikon mangler Windows 10

Der er et batteriikon på bærbare computere, der kører Windows-operativsystem, hvorigennem du kan kontrollere batteriets aktuelle status, ændre lysstyrkeindstillingerne eller endda tænde for batterispareren direkte.

Hvis du pludselig finder ud af, at indstillingen er væk fra proceslinjen, eller hvis den er væk i et stykke tid nu; Ikke at bekymre sig. Dette kan ikke være et permanent problem for din computer. Enten kan det være deaktiveret fra indstillingerne, eller der kan være nogle problemer involveret med driverne.

Inden du fortsætter med de nævnte løsninger, skal du klikke på pil op-knappen nederst til højre på skærmen for at udvide proceslinjen. Kontroller nu, om ikonet er til stede der. Hvis det er tilfældet, skal du klikke på det og trække det ned til det sted, hvor du vil have det.

Løsning 1: Aktivering af batteriikonet fra Indstillinger

Windows 10 giver dig mulighed for at vælge hvilke ikoner du vil se på proceslinjen, og hvilke ikoner du vil deaktivere. Hvis du ikke har set batteriikonet i nogen tid på din computer, er det muligt, at det blev deaktiveret ved indstillingerne.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “indstillinger”I dialogboksen, og åbn applikationen. Vælg underkategori “System”.

 1. Vælg nu “Underretninger og handlinger”Sektion ved hjælp af venstre navigationsrude.

 1. Klik på "Slå systemikoner til eller fra”Så vi kan kontrollere, om ikonet faktisk er tændt.

 1. Sørg for, at “Strøm”Mulighed er afkrydset. Nu vil vi kontrollere, om det er aktiveret at vises i proceslinjen. Gå tilbage og vælg “Vælg hvilke ikoner der vises på proceslinjen”.

 1. Sørg for, at Strøm mulighed er aktiveret. Når du har foretaget de nødvendige ændringer, skal du genstarte computeren, tilslutte strømmen til din bærbare computer, tilslut den igen og tænde din computer igen. Kontroller nu, om ikonet dukkede op på proceslinjen.

Løsning 2: Genstart Windows Stifinder

Hvis du ser dit strømikon nedtonet, kan vi prøve at nulstille Windows Stifinder. Der var forskellige tilfælde, hvor genstart af opdagelsesrejsende løste problemet med det samme.

Bemærk: Alle dine nuværende opdagelsesvinduer lukkes. Sørg for at gemme alt dit arbejde, inden du fortsætter.

 1. Tryk på Windows + R for at åbne Løb Skriv “taskmgr”I dialogboksen for at få din computers task manager op.
 2. Klik på “Processer”-Fanen øverst i vinduet.
 3. Find nu opgaven med Windows Stifinder i listen over processer. Klik på den og tryk på “Genstart”-Knap til stede i nederste venstre side af vinduet.

 1. Efter genstart af opdagelsesrejseren skal du kontrollere, om strømikonet vises igen på proceslinjen.

Løsning 3: Nulstilling af lysnetadapter og ACPI-kompatibel kontrolmetodebatteri

Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) giver en åben standard, som operativsystemer kan bruge til at opdage hardware og udføre strømstyring. Det overvåger også enhedens status og giver oplysningerne til andre processer.

Det er muligt, at der er nogle miskonfigurationer med dette modul, som får din computer til at tro, at der ikke er noget batteri til stede. Vi kan prøve at nulstille det og kontrollere, om det aktuelle problem løses.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.mscmsc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Udvid “Batterier”Sektion, højreklik på“Microsoft lysnetadapter”Og klik på Deaktiver. Gør det samme for “Microsoft ACPI-kompatibel kontrolmetode batteri”.

 1. Når du har deaktiveret begge moduler, skal du genaktivere dem ved at højreklikke på dem igen og trykke på “Aktiver“.
 2. Kontroller nu, om ikonet blev synligt på din proceslinje.

Hvis det ikke gjorde det, kan du opdatere begge disse komponenter enten manuelt eller automatisk ved hjælp af Windows-opdatering. Hvis opdatering heller ikke gør tricket, skal du højreklikke på begge moduler og klikke på "Afinstaller". Efter afinstallation af begge komponenter skal du højreklikke på et tomt område og vælge “Scan for hardware changes”. Dette skal installere standarddriverne på begge moduler.

Bemærk: Hvis du ser batteriikonet med en røde Kors på det viser det, at Windows registrerer komponenten, men der er noget hardwarefejl til stede. Det er muligt, at batteriet, der er tilsluttet din computer, er beskadiget, eller at det ikke er installeret korrekt. Sluk for din computer, og prøv at tilslutte batteriet igen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found