Hvad er IMY, og hvornår bruges det?

Hjem/Lære/ Hvad er IMY, og hvornår bruges det?

Hvad er IMY, og hvornår bruges det?

Af Habiba Rehman 30. oktober 2018 3 minutter læst

Imy står for 'jeg savner dig'. Mennesker, der tilhører alle aldersgrupper, især de unge voksne og teenagere, bruger dette internetforkortelse enten på sociale mediefora som facebook og twitter og når der sendes sms'er. De bruger imy, når de mangler nogen.

Internettet har gjort sms'er og samtaler på de sociale medier meget lette. Og internetjargoner gør det endnu lettere. I stedet for at skrive en lang besked i en travl verden som i dag, kan du bare skrive IMY i en tekstbesked for at lade personen i den anden ende vide, at du savner dem.

Kapitaliser det eller ej? 

For alle internetjargoner er det ikke nødvendigt, at du bruger akronymet. På samme måde kan imy skrives som IMY og imy. Betydningen på begge måder forbliver den samme. Du bruger normalt et ord eller et internetjargon, når du vil lægge lidt mere vægt på ordet. Den samme ideologi kan implementeres på IMY. Når du vil vise nogen, at du virkelig savner dem, skal du skrive det i alle hovedstæder.

Hvornår skal jeg bruge IMY? 

Hvis du savner nogen, kan du sende dem en simpel tekst, der siger imy. Og internettet har globaliseret hele verden, hvor du kan sende beskeder til dine kære, der bor meget langt. Når det er sagt, er folk blevet super travle i disse dage med at tale med hinanden. Og disse korte hænder er en form for lykke for folk, der sandsynligvis foretrækker et opkald frem for tekstbeskeder. Hvis du ikke har lyst til at sende en besked til dem, og de har for travlt til at deltage i et opkald, kan du blot sende dem et lille akronym, som vil være nok for dem at vide, at du tænkte på dem og mangler dem.

Min søster bor i et andet land. Og når jeg sender en besked til hende om en 'imy', føler jeg mig meget bedre. Du kan også bruge IMY til at lade dem der bor væk fra dig vide, at du savner dem. Men endnu en gang er imy ikke kun for de mennesker, der bor i et andet land end dit eller endda en anden by. Du kan sige det til alle, der er kære for dig, selvom de bor i nærheden. Langt distancerede forhold er ikke de eneste, hvor IMY kunne bruges. Se på følgende eksempler for at lære, hvordan du kan bruge imy i dine samtaler med dine venner og familie. Dette hjælper dig med at forstå bedre, hvordan du bruger IMY i tekstbeskeder eller via sociale medier.

Eksempler på IMY

Eksempel 1

Jeremy: hvornår kommer du tilbage i byen broder?

Taz: ingen idé, så længe jeg har brug for det her. Sandsynligvis i et par måneder, hvorfor? Hvad skete der?

Jeremy: intet meget, imy, jeg savner vores kampe!

Taz: ha ha, savner dig også mand, vil snart være der, ikke rolig vær glad =)

Eksempel 2

Jen: imy!

Jill:savner også dig!

Jen: kom tilbage snart bedste ven!

Jill: Jeg prøver hårdt på at komme over med dette møde så hurtigt som muligt

Jen: vi ses derefter <3

Jill:<3

Eksempel 3

Henry: mor imy! Kan du besøge mig i weekenden?

Mor: Jeg er også min skat. Jeg vil. Jeg planlægger med din far og kommer til Melbourne i næste flyvning.

Henry: ly mor

Mor: elsker dig også søn!

Eksempel 4

Fætter 1: det var sådan en dejlig tur med dig, gå glip af det hele.

Fætter 2: Jeg ved rigtigt, jeg har ikke grinet så meget siden idk hvor længe. Jeg er så meget!

Fætter 1: auww, imy også.

Fætter 2: * trist smiley *

Fætter 1: vær ikke ked af det, jeg vil fortælle din far at sende dig til Dubai til din vinterferie! Vi mødes snart derefter!

Fætter 2: yay !!!

Eksempel 5

H: jeg er ked af det.

Z: hvad skete der?

H: imy!

Z: jeg er lige her.

H: men vi kan ikke mødes indtil næste måned.

Z: det er okay at savne nogen, vi mødes snart ... btw ...

H: btw hvad ??

Z: imy også.

H: ^_^

Eksempel 6

D.J: Hej Fiz, hvordan har du været?

Fiz: Hej, været god. Fortæller du det?

D.J: Jeg har også været god. Du kom ikke til genforening hos Lilly?

Fiz: Hej ja, min datter havde det ikke så godt, så kunne ikke klare det.

D.J: åh, hvordan har hun det nu?

Fiz: hun er bedre. Hvordan var festen.

D.J: det var godt. Imy dog.

Her i dette eksempel er imy blevet brugt i fortiden. Her står imy for, at jeg 'savnede' dig. Du kan ændre ordet i fortid i henhold til den sætning, du komponerer. Bare sørg for at du ikke ændrer ordet fuldstændigt, hvis du vil bruge det samme akronym. Ellers ændrer ordet akronymet. For eksempel skrev jeg tænkte på dig i stedet for at jeg savnede dig.

Andre akronymer som imy

Lige hvordan vi bruger imy til at fortælle nogen, at vi savner dem, kan vi også bruge ily til at fortælle dem, at vi elsker dem. Ily står for I love you og bruges ofte i en lignende sammenhæng som IMY. For eksempel at fortælle dine forældre 'ily' i stedet for at skrive den fulde formular.