Fix: Kamera fejlkode 0xa00f4243

Nogle Windows 10-brugere rapporterer, at de får fejlkoden0xA00F4243 (0xC00D3704)når du prøver at få adgang til Kamera app. Fejlkoden vises typisk sammen med følgende fejlmeddelelse: “Luk andre apps. Det ser ud til, at en anden app allerede bruger et kamera. 0xA00F4243 (0xC00D3704) ”. I de fleste tilfælde ser dette ud til at ske kontinuerligt, og fejlmeddelelsen peger mod en anden app, der allerede bruger kameraet. Problemet rapporteres at forekomme på Windows 10 og Windows 8.1.

Hvad forårsager 0xA00F4243 (0xC00D3704) fejlen?

Vi undersøgte denne særlige fejl ved at se på forskellige brugerrapporter og de reparationsstrategier, der ofte bruges til at løse denne særlige fejlmeddelelse. Som det viser sig, er der flere potentielle synder, der har potentialet til at udløse denne fejlmeddelelse:

 • Filkorruption udløser fejlen - Som det viser sig, kan dette særlige problem også være forårsaget af filkorruption eller en ufuldstændig driver, der begrænser kameraets funktionalitet. Hvis dette scenarie er relevant, kan du løse problemet ved at køre fejlfindingsprogrammet Hardware og enheder eller ved at geninstallere kameradriveren ved hjælp af Enhedshåndtering.
 • Kameraet deaktiveres via tastetryk - Nogle laptop-konfigurationer (især Lenovo-modeller) inkluderer en fysisk genvej, der giver dig mulighed for at deaktivere det indbyggede kamera ved hjælp af FN-knappen. I dette tilfælde kan du løse problemet ved at bruge genvejen igen til at genaktivere det indbyggede kamera.
 • Dårlig Windows-opdatering - En anden mulighed, der muligvis ender med at udløse denne fejl, er en dårlig Windows Update, der ender med at påvirke kamerafunktionaliteten. I dette tilfælde vil du være i stand til at løse problemet ved at tilføje en registreringsværdi, der sikrer, at kameradriveren gendannes til den oprindelige konfiguration.
 • Kameratjenesten er deaktiveret - Denne særlige fejl kan også opstå, hvis den tjeneste, der bruges af dit kamera, med vilje deaktiveres. Hvis det er tilfældet, kan du løse problemet ved at åbne skærmbilledet Tjenester og tvinge til at starte tjenesten igen.
 • Overbeskyttende AV forstyrrer kamera-appen - Node32, AVG og flere andre tredjeparts sikkerhedssuiter forhindrer muligvis adgang til kameraappen fra sikkerhedsmæssige årsager. Hvis du er sikker på, at der ikke er nogen sikkerhedstrussel, kan du afinstallere tredjeparts antivirusprogrammet.

Metode 1: Kørsel af fejlfinding til hardware og enheder

Hvis problemet skyldes filkorruption eller en ufuldstændig driver, der begrænser kameraets funktionalitet, er chancerne for, at Camera-appen vil udløse0xA00F4243 (0xC00D3704)fejl. Heldigvis er både Windows 8 og Windows 10 udstyret med et hjælpeprogram, der muligvis kan løse dette problem automatisk.

Flere berørte brugere har rapporteret, at det lykkedes dem at løse problemet efter kørsel af fejlfinding til hardware og enheder. Efter at have gjort dette, anbefalede værktøjet dem en reparationsstrategi, som (når den blev håndhævet) formåede at rette0xA00F4243 (0xC00D3704)fejl.

Her er en hurtig guide til, hvordan du kører fejlfinding med hardware og enheder:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv “i tekstfeltetms-indstillinger: fejlfinding”Og tryk på Gå ind at åbne op for Fejlfinding fanen i Indstillinger app.
 2. Inde i Fejlfinding skærm, rul ned til Find og rette andre problemer og klik på Hardware og enheder. Klik derefter på Kør fejlfindingsværktøjet fra den nyligt viste menu.
 3. Vent, indtil den indledende diagnostiske fase er afsluttet, og klik derefter på Anvend denne rettelse hvis der findes en passende reparationsstrategi.
 4. Når reparationsstrategien er håndhævet, skal du genstarte din computer og se, om problemet automatisk er løst ved næste opstart.

Hvis du stadig støder på den samme fejlmeddelelse, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 2: Aktivering af kameraet (hvis relevant)

Hvis du er heldig nok, er løsningen på0xA00F4243 (0xC00D3704)fejl kan være så simpelt som at trykke på et par tastaturtaster. Som det viser sig, vises denne særlige fejl også, hvis kameraet er deaktiveret på din pc. Dette problem findes typisk på bærbare computere fra Lenovo.

Prøv at trykke på FN + F8 og åbn kameraet igen for at se, om problemet er løst. Dette er en genvej til aktivering af kameraet på bærbare computere fra Lenovo (men det fungerer muligvis også for forskellige producenter).

Hvis denne metode lykkes, betyder det, at fejlen opstod, fordi dit indbyggede kamera var deaktiveret.

Hvis denne metode ikke var anvendelig, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 3: Geninstallation af kameraenhedsdriveren

En meget almindelig årsag til, at dette problem opstår, er Imaging-enhedsdriveren. Hvis den driver, du bruger, er beskadiget, eller installationen er ufuldstændig, støder du muligvis på 0xA00F4243 (0xC00D3704)fejl, fordi dit operativsystem narre til at tro, at kameraet altid er i brug.

Nogle berørte brugere har rapporteret, at det lykkedes dem at løse dette særlige problem ved at geninstallere Imaging-enhedsdriveren ved hjælp af Enhedshåndtering. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Devmgmt.msc” og tryk på Gå ind for at åbne Enhedshåndtering. Når du bliver bedt om det af UAC (Brugerkontokontrol), klik på Ja at give administrative rettigheder.
 2. Inde i Enhedshåndtering skal du udvide rullemenuen, der er knyttet til Billedbehandlingsenheder (eller kameraer).
 3. Inde iBilledbehandlingsenheder (eller kameraer)rullemenu, højreklik på din kameradriver og vælg Afinstaller enhed.
 4. Klik derefter på Afinstaller for at bekræfte afinstallationen og vente på, at processen er afsluttet.
 5. Genstart computeren, så dit operativsystem kan geninstallere Kameradriver ved næste opstart.
 6. Åbn kameraappen, og se om problemet er løst.

Hvis du stadig støder på den samme fejlmeddelelse, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 4: Oprettelse af en EnableFrameServerMode-værdi ved hjælp af Registreringseditor

En anden grund, der kan ende med at udløse0xA00F4243fejl er en beskadiget installation forårsaget af en dårlig Windows Update eller andre drivere, der er i konflikt med kameradriveren. I dette tilfælde har flere berørte brugere formået at løse problemet ved at tilføje en registreringsværdi for at rette den fejlagtige adfærd.

Her er en hurtig guide til brug af Registreringseditor til at tilføje EnableFrame ServerMode-værdien til registreringsdatabasen:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Regedit” og tryk på Gå ind at åbne op for Registreringseditor. Når du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Inde i registreringseditoren skal du bruge menuen til venstre for at navigere til følgende placering:
  Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ WOW6432Node \ Microsoft \ Windows Media Foundation \ Platform

  Bemærk: Du kan også indsætte placeringen direkte inde i navigationslinjen og trykke på Gå ind.

 3. Når du når den rigtige placering, skal du flytte til højre rude, højreklikke og vælge Ny> DWORD (32-bit) værdi.
 4. Navngiv det nyoprettede DWORD tilEnableFrameServerModeog tryk på Gå ind for at gemme ændringerne.
 5. Åbn det nyoprettede EnableFrameServerMode værdi og sæt Grundlag til Hexadecimal og Værdidata til 0. Når du er færdig, skal du klikke på Okay for at gemme ændringerne.
 6. Luk Registreringseditor, genstart din computer og se om problemet er løst ved næste opstart ved at åbne Camera-appen igen.

Hvis du stadig ser, at0xA00F4243 (0xC00D3704)fejl, når du prøver at åbne kameraappen, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 5: Kørsel af en SFC-scanning (System File Checker)

Nogle berørte brugere har rapporteret, at problemet blev løst, efter at de brugte System File Checker (SFC) -værktøjet til at scanne og rette korruption, der muligvis kunne forårsage0xA00F4243 (0xC00D3704)fejl. SFC er et indbygget værktøj, der erstatter eventuelle beskadigede systemfiler med friske lokalt gemte kopier.

Her er en hurtig guide til udførelse af en Systemfilkontrol (SFC) scanning:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Cmd” og tryk på Ctrl + Skift + Enter for at åbne en forhøjet kommandoprompt. Når du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder til kommandoprompten.
 2. Inde i den forhøjede kommandoprompt skal du skrive følgende kommando og trykke på Gå ind at starte en systemfilkontrolscanning:
  sfc / scannow
 3. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se om0xA00F4243 (0xC00D3704)fejl opstår ikke længere, når du prøver at starte Camera-appen igen.

Hvis det samme problem stadig opstår, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 6: Aktivering af kameratjenesten

Nogle berørte brugere har rapporteret, at0xA00F4243 (0xC00D3704)fejl stoppede med at opstå, når de besøgte skærmbilledet Tjenester og opdagede, atIntel (R) RealSense (TM) dybde tjenesten blev deaktiveret. Men husk, at dit kamera muligvis bruger en anden kameratjeneste, så navnet på den service, der er deaktiveret, kan være anderledes.

Hvis dette scenario er relevant, kan du løse problemet ved at åbne skærmbilledet Tjenester og genaktivere kameratjenesten:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “Services.msc” i tekstfeltet, og tryk på enter for at åbne Tjenester skærm.
 2. Inden i hjælpeprogrammet Services skal du bruge højre rude til at finde din Kamera chauffør. I de fleste tilfælde vil det blive navngivet Intel (R) RealSense (TM) dybde.
 3. Når det er lykkedes dig at finde den tjeneste, der bruges af din Kamera, højreklik på den og vælg Start.
 4. Åbn Kamera-app igen og se om du stadig støder på det samme problem.

Hvis du stadig støder på0xA00F4243 (0xC00D3704)fejl, gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 7: Afinstallation af tredjeparts antivirus

Som det viser sig, kan dette problem også skyldes en overbeskyttende antivirussuite. Flere berørte brugere har rapporteret, at problemet stoppede med at opstå, når de afinstallerede deres tredjeparts-AV og tillod den indbyggede Windows Defender at overtage.

Baseret på flere brugerrapporter er Node32, AVG og et par andre websteder kendt for at forårsage0xA00F4243 (0xC00D3704)fejl i Windows 10. I dette tilfælde vil du være i stand til at løse problemet ved at afinstallere din tredjeparts sikkerhedspakke.

For at sikre, at du ikke efterlader nogen restfil, der ender med at påvirke din computer, opfordrer vi dig til at følge denne artikel (her) for trin til afinstallation af dit sikkerhedsprogram fuldstændigt.