Fix: CD / DVD-drev vises ikke i Windows Stifinder

Windows-operativsystemet tildeler et bogstav i alfabetet til hvert enkelt drev, der er knyttet til en computer. Cd- eller dvd-rom'en, der er knyttet til en computer, tildeles også et bogstav og vises som et drev i Denne computer og alle andre områder i Windows Stifinder. CD- eller DVD-drevet kan dog i nogle tilfælde forsvinde helt fra Windows Stifinder. Drevet vises undertiden ikke engang også i enhedsadministratoren. Dette problem er langt mere almindeligt end du ville være tilbøjelig til at tænke og kan skabe alvorlige problemer, især hvis du har brug for at få adgang til din DVD / CD med det samme.

Fejlen skyldes sandsynligvis på grund af en problematisk driver. Hvis problemet startede lige efter Windows-opdateringen, kan problemet være den nye driver. På den anden side, hvis problemet startede uden nogen ændring i computeren, så kunne driverne være beskadiget eller forældede. Der er en lille chance for, at problemet også skyldes et hardwareproblem. Så udelukk ikke det.

Her er en liste over metoder, der hjælper dig med at løse problemet.

Tips

 1. Sørg for, at dit DVD / CD-diskdrev fungerer. Drevet skal have et lys foran det. Hvis lyset ikke blinker eller tændes, når du indsætter din DVD, kan problemet muligvis være hardware. Hvis der ikke er noget lys, så prøv at høre lyden. Du skal være i stand til at høre lyden af, at din DVD / CD drejer.
 2. Hvis du finder et problem med DVD / CD-diskdrevet, skal du åbne kabinettet på dit system og sikre dig, at dit DVD / CD-drev er korrekt monteret, og at ledningerne er tilsluttet. Der bør ikke være løse forbindelser.
 3. Genstart computeren. Nogle gange er der ingen problemer. En simpel genstart af maskinen løser problemet.
 4. Kør Windows egen indbyggede fejlfinding.
  1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
  2. Type control.exe / navn Microsoft. fejlfinding og tryk på Gå ind
  3. Klik på Konfigurer en enhed under Hardware og lyd
  4. Klik på Næste

Metode 1: Slet posterne UpperFilters og LowerFilters fra registreringsdatabasen

Der er et par registreringsdatabaseværdier, som du kan ændre for at løse dette problem. Denne løsning er kompliceret, og da du vil foretage nogle ændringer med en følsom del af dit system, er det bedre at først oprette en sikkerhedskopi og have en måde at komme tilbage til din nuværende tilstand, hvis ting går galt.

Backup-registreringsdatabasen

Sådan opretter du en sikkerhedskopi af dit systemregister:

 1. Åbn Løb dialogboks ved at trykke på Windows + R
 2. Type regedit i boksen og tryk på Gå ind eller klik Okay.
 3. Naviger nu til denne adresse HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class \ {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}. Hvis du ikke ved, hvordan du navigerer til denne sti, skal du følge trinene nedenfor
  1. Find og dobbeltklik HKEY_LOCAL_MACHINE fra venstre rude
  2. Find og dobbeltklik SYSTEM fra venstre rude
  3. Find og dobbeltklik CurrentControlSet fra venstre rude
  4. Find og dobbeltklik Styring fra venstre rude
  5. Find og dobbeltklik Klasse fra venstre rude
 4. Find og enkelt klik {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} fra venstre rude
 5. Vælg denne fil, og klik derefter på Fil på toppen.
 6. Klik derefter på Eksport og vælg det sted på dit system, hvor du vil sikkerhedskopiere denne registreringsdatabase-fil.
 7. Tildel et identificerbart navn til sikkerhedskopien, og klik Gemme for at oprette sikkerhedskopien.

Hvis du har lavet en fejl, og du ønsker at gendanne en eksisterende sikkerhedskopi i registreringsdatabasen, kan du gøre det let ved at gøre dette:

 • Åbn Løb dialogboks ved at trykke på Windows + R
 • Type regedit i boksen og tryk på Gå ind eller klik Okay.
 • Klik på i registreringseditoren Fil fra værktøjslinjen, og klik derefter på
 • Gå til det sted, hvor du har gemt sikkerhedskopifilen, venstreklik på filen, og klik derefter på Åben eller dobbeltklik blot på filen.

Slet strengene til UpperFilters og LowerFilters

Nu hvor du ved, hvordan du sikkerhedskopierer og gendanner filer, og forhåbentlig har du oprettet en sikkerhedskopi af ovennævnte fil; lad os fortsætte med at foretage ændringerne og løse det oprindelige problem.

 1. Åbn Løb dialogboks ved at trykke på Windows + R
 2. Type regedit i boksen og tryk på Gå ind eller klik Okay.

 1. Naviger nu til denne adresse HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class \ {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}. Hvis du ikke ved, hvordan du navigerer til denne sti, skal du følge trinene nedenfor
  1. Find og dobbeltklik HKEY_LOCAL_MACHINE fra venstre rude
  2. Find og dobbeltklik SYSTEM fra venstre rude
  3. Find og dobbeltklik CurrentControlSet fra venstre rude
  4. Find og dobbeltklik Styring fra venstre rude
  5. Find og dobbeltklik Klasse fra venstre rude

 1. Find og enkelt klik {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} fra venstre rude
 2. Find ruden i højre rude Øvre filtre og Nedre filtre strenge. Hvis du kan se de to, skal du fortsætte med følgende instruktioner, hvis du ikke kan gå videre til sidste del af denne løsning.

 1. Vælg begge strenge ved at holde CTRL og venstre klik på dem begge (en efter en).
 2. Derefter Højreklik og vælg Slet, hvis du bliver bedt om at bekræfte, skal du trykke på Gå ind.

Hvis du ikke kan se UpperFilters og LowerFilters, bliver du nødt til at oprette strengene. Sådan gør du:

 1. Du er nødt til at gå til denne vej nu HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ atapi. Følg disse trin for at navigere til denne sti
  1. I venstre rude skal du rulle op, indtil du finder CurrentControlSet folder. Denne mappe skal allerede udvides. Hvis det ikke er tilfældet, skal du dobbeltklikke på det.
  2. Find og dobbeltklik Tjenester fra venstre rude. Dette skal være en af ​​undermapperne i CurrentControlSet

 1. Find og vælg atapi fra venstre rude
 2. Når du har klikket på atapi i venstre side, skal du flytte markøren til et tomt mellemrum i højre rude og højreklik.
 3. Klik på Ny og vælg Nøgle.

 1. Navngiv denne nøgle Controller0. (Dette er store og små bogstaver, så sørg for at store og små bogstaver er skrevet nøjagtigt ens)
 2. Trykke Gå ind og nøglen oprettes, og den vises under atapi i venstre rude.

 1. Venstre klik og vælg det nyoprettede Controller0 (fra venstre rude).
 2. Når Controller0 er valgt, skal du flytte markøren tilbage til højre rude og højreklikke på et tomt rum.
 3. Klik på Ny og vælg derefter DWORD (32-bit)Værdi fra listen.

 1. Indstil navnet på denne variabel som EnumDevice1 (Dette er også store og små bogstaver), og tryk på Gå ind
 2. EnumDevice1-variablen vises i højre rude, Dobbeltklik det.
 3. I Rediger DWORD (32-bit) værdi vindue, under Værdidata indsæt 1; sørg for, at på højre side af denne dialogboks Hexadecimal er markeret.
 4. Indstil Værdi data til 1 og tryk på Gå ind eller klik Okay.

 1. Afslut registreringsdatabasen.

Genstart din computer og kontroller fejlen igen, forhåbentlig er dit DVD-drev igen vist.

Bemærk: Filtrene er i de fleste tilfælde, hvad der får brevet til cd / dvd-drevet til at forsvinde fra Windows Stifinder, hvorfor det er den mest populære løsning. Hvis du ikke er for sikker på at rode rundt med din computers registreringsdatabase, skal du blot downloade denne .zip-fil, køre .reg-filen inde, og den sletter posterne for dig.

Metode 2: Brug et Microsoft Fix It-værktøj

Download Microsoft Fix It-værktøjet designet til fejlfinding af problemer i forbindelse med cd- og dvd-drev. For computere, der kører på Windows XP, Vista eller 7, kan denne løsning findes her. For computere, der kører på Windows 8 eller 8.1, kan denne løsning findes her.

Løb Fix It-værktøjet.

Når du bliver bedt om det af hjælpeprogrammet, skal du klikke på Find problemer, og anvend rettelserne for mig.

Hvis problemet faktisk skyldes forvirrede nedre / øvre filtre, registrerer Fix It-værktøjet og løser problemet med succes.

Metode 3: Tildel et brev manuelt til dit CD / DVD-drev

I tilfælde af at dit cd / dvd-drev ikke er synligt i Windows Stifinder, fordi Windows ikke har tildelt et bogstav til det, gør det manuelt at tildele et brev til drevet.

Trykke Windows-nøgle enkelt gang

Type diskmgmt.msc ind i søgefeltet og åbn programmet

I den nederste halvdel af Diskhåndtering vindue, skal du kontrollere, om der ikke er noget bogstav under CD-ROM 0 eller CD-ROM 1.

Hvis der ikke er noget bogstav til cd / dvd-drevet, skal du højreklikke et eller andet sted på eller i nærheden af ​​udtrykket CD ROM og klik på Skift drevbogstav og stier.

Klik på Tilføje.

Åbn rullemenuen foran Tildel følgende drevbogstav og vælg et drevbogstav til dit CD / DVD-drev.

Klik på Okay.

Tilbage i Diskhåndtering vindue, tryk på F5 til at udføre en opdatering, hvoraf det respektive bogstav er tildelt cd / dvd-drevet, når det er afsluttet.

Metode 4: Afinstaller DVD-drivere

Afinstallation af dine DVD-drivere og genstart af dit system skal være den næste ting på din liste. Afinstallation af en driver kan virke ulogisk, men Windows har sine egne generiske drivere til hver enhed. Så hvis du genstarter systemet efter afinstallation af en bestemt driver, installerer Windows automatisk en driver til den enhed. Da Windows egne drivere er de mest kompatible versioner, så dette er bundet til at fungere.

Følg nedenstående trin for at afinstallere DVD-driverne

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type devmgmt.msc og tryk på Gå ind

 1. Find og dobbeltklik DVD / CD-ROM-drev
 2. Her vil du se dine DVD / CD-drivere. Højreklik den første driver, og vælg Afinstaller. Bekræft eventuelle yderligere meddelelser. Gentag dette for alle de drivere, du ser under DVD / CD-ROM-drev.

 1. Hvis du ikke kan se nogen driver under DVD / CD-ROM-drev, skal du klikke på Udsigt og vælg Vis skjulte enheder. Dine DVD / CD-drivere skal være synlige nu. Højreklik på de nyligt viste drivere, og vælg Afinstaller.

Når du er færdig, skal du genstarte dit system. Windows skal automatisk installere de mest kompatible versioner af drev, når computeren genstartes. Dit problem skal løses.

Metode 5: Afinstaller IDE ATA / ATAPI-controllere

Hvis metode 4 ikke fungerede, skal du gøre følgende.

Bemærk: Sørg for, at du har fulgt metode 2, før du følger trinnene i denne metode.

 1. Tryk på Windows + R taster for at åbne Løb dialog boks.
 2. Skriv derefter devmgmt.msc og tryk på Gå ind eller klik Okay.

 1. Dette åbner vinduet Enhedshåndtering og viser en liste over drivere / software.
 2. I listen finder du IDE ATA / ATAPI-controllere og dobbeltklik på den
 3. Se efter de navngivne chauffører ATA-kanal 0 eller ATA kanal 1. Du kan muligvis kun se en eller flere af disse drivere. Du kan endda se 3 ATA Channel 0-drivere. Så rolig.
 4. Slet alle ATA Channel 0 og ATA Channel 1 drivere ved at højreklikke og vælge Afinstaller for alle til alle chauffører (inden for IDE ATA / ATAPI-controllere).

Når du har afinstalleret fuldstændigt, skal alle disse software / drivere genstarte computeren. Windows konfigurerer automatisk driverne, og dit problem skal løses efter dette. Kontroller, om dit DVD-drev er vendt tilbage.

Bemærk: Hvis en genstart ikke hjalp, skal du genstarte igen. Mange brugere har bekræftet, at problemet blev løst ved deres anden genstart.