Sådan repareres korrupt eller ødelagt opgaveplanlægning på Windows 8 og 10

Vinduerne Opgaveplanlægning er en app, der automatiserer opgaver, der kører, når specifikke betingelser anvendes i Windows. Det er dog blevet plaget af problemer, især med brugere, der bruger eller brugte Windows 10. Hvad der kan ske er, at Opgaveplanlæggeren bliver helt ødelagt. Du får fejlmeddelelser som f.eks Windows kan ikke køre automatisk vedligeholdelse, Opgaven ******* indeholder en uventet knude, Opgaven ******* indeholder en værdi, der er forkert formateret eller uden for rækkevidde, osv., og dette vil påvirke din samlede Window-oplevelse - og ikke på en god måde.

Denne situation sker normalt mens opgradering eller nedgradering, dog er brugere, der ikke har gjort det, ikke helt ekskluderet. Når du opgraderer fra Windows 7, 8 eller 8.1 til Windows 10, eller når du nedgraderer fra Windows 10 til en af ​​de ovennævnte udgaver, er det mere almindeligt at have dette problem, end Microsoft gerne vil indrømme, og de har ikke rigtig gjort meget for at ordne det.

Der er dog et par ting, du selv kan prøve, og de er alle rapporteret at arbejde og rette den ødelagte Windows Task Scheduler. De er alle ret nemme at forstå og til og kræver lidt eller ingen teknisk viden, så lad os komme ind på dem.

Metode 1: Brug et systemgendannelsesbillede

Denne metode er ikke for alle - det kræver, at du har et systemgendannelsesbillede, der fungerer fuldt ud, og på et tidspunkt, hvor der ikke var problemer med Task Scheduler. Det skal også være med det operativsystem, du bruger, hvilket betyder, at hvis du opgraderede til Windows 10, derefter gik tilbage til Windows 7, og du har dette problem, skulle billedet være fra, før du opgraderede til Windows 10. Mest folk skal have dette, da det er en almindelig forholdsregel at oprette et gendannelsespunkt, før du opgraderer.

 1. Tryk på Windows på tastaturet, eller tryk på Start, og indtast gendanne. Åbn Opret et gendannelsespunkt
 2. Indenfor Systembeskyttelse skal du klikke på Systemgendannelse. Du skal nu være i guiden Systemgendannelse.
 3. Klik på Næste og du skal få en liste over alle tilgængelige gendannelsespunkter. Den ideelle, som nævnt tidligere, skal være lige før opgraderingen, og du skal vide, at alt fungerede på det tidspunkt.
 4. Dette er valgfrit - du kan klikke Scan efter berørte programmer for at se, hvilke softwarestykker der påvirkes af gendannelsen.
 5. Følg guiden, og Windows skal genstarte din pc og dermed starte gendannelsesprocessen. Forstyr ikke det, dette kan få dig til endnu flere problemer, så hvis du bruger en bærbar computer, skal du sørge for at være tilsluttet, så den ikke slukker midt i processen.
 6. Når alt er gjort, skal du køre din Windows nøjagtigt som du havde det på det tidspunkt, hvor gendannelsespunktet blev oprettet.

Metode 2: Kontroller tidszoneindstillingerne

Selvom det er uventet, kan det have en række problemer at have en forkert indstillet tidszone, fra den førnævnte med Task Scheduler, til manglende evne til at bruge Windows-opdateringer osv. Dette kan dog let repareres.

 1. Tryk på Windows tast på tastaturet, og indtast Dato og tid, åbn derefter resultatet.
 2. I vinduet, der åbnes, vil du se Dato tid og Tidszone. Sørg for, at de alle er indstillet korrekt.
 3. Hvis de har det, og alligevel har du dette problem igen, kan du prøve at trykke på Skift tidszone og indstille den til OS. Dette har løst Task Scheduler-problemet mere end én gang.

Metode 3: Brug Windows Update

Da dette problem har optrådt mange flere gange, end Microsoft forventede, har de faktisk frigivet et par opdateringer, der lovede at rette det, og de fungerer normalt.

 1. Tryk på Windows tast på tastaturet, og indtast Søg efter opdateringer. Åbn resultatet, og du skal være inde i Windows Update-menuen. Det er forskelligt for de forskellige versioner af operativsystemet, men processen er mere eller mindre den samme.
 2. Trykke Søg efter opdateringer, og lad Windows gøre sine ting. Dette kan tage et stykke tid afhængigt af din computer og internetforbindelsen, men afbryd det ikke.
 3. Hvis der er en tilgængelig opdatering, registrerer Windows den og downloader den og løser sandsynligvis dit problem.

Metode 4: Brug reparationsopgaver

Hvis alt andet fejler, selvom det ikke burde være, er der et program oprettet af en Microsoft-medarbejder, der er beregnet til at opdage og løse eventuelle problemer med Windows Tasks, kendt som Reparationsopgaver. Du kan downloade det her. Installationsprocessen er ligetil, bare gå til din Downloads mappe og Dobbeltklik den eksekverbare fil, og følg guiden. Når det er installeret, kan du starte det, og det løser dine problemer med Task Scheduler.

Dette problem er et af mange, som Microsoft overså med deres operativsystem, men der er mere end en løsning tilgængelig for alle, der har det. Prøv bare metoderne ovenfor - en af ​​dem vil utvivlsomt rette din Windows Task Scheduler.