Sådan fortrydes og gentages med Ctrl + Z og Ctrl + Y

Hjem/Lære/ Sådan fortrydes og gentages med Ctrl + Z og Ctrl + Y

Sådan fortrydes og gentages med Ctrl + Z og Ctrl + Y

Af Habiba Rehman 21. februar 2019 2 minutter læst

Mit arbejde for det meste er at skrive og designe, og jeg laver fejl hele tiden. Jeg har altid spekuleret på, hvor let livet ville være, hvis jeg kendte genvejen til at fortryde et ord eller et billede, jeg klistrede. Heldigvis blev jeg introduceret til genvejen Ctrl + Z.

Hvad gør Ctrl + Z

Uanset om du arbejder på Microsoft Word, Excel eller endda på nogen af ​​Adobes-software som Adobe Photoshop eller Illustrator, er nøglen til fortrydelse den samme for alle. Selv for Wordpress kan denne genvejstast, dvs. Ctrl + Z, bruges til at fortryde en handling. Når du lærer af mine egne oplevelser, når du vil 'fortryde' en handling på et af disse fora, skal du trykke på tasterne 'Ctrl' og 'Z', begge sammen. Dette fjerner den handling, du foretog med det samme. Jeg har prøvet dette på ovennævnte software på Windows, nøglerne kan variere for Apple.

For eksempel, på Microsoft Word, skrev du de forkerte stavemåder for 'rigtigt', og nu i stedet for at 'backspacere' det fra dit tastatur, skal du trykke på tasten for Ctrl og Z. Bemærk: Der er en lille forskel i den måde, Ctrl på + Z fungerer på alle disse forskellige software. Mens det er på en software, kan det fortryde et alfabet ad gangen, og for andre kan det bakke hele ordet og ikke kun et alfabet.

Hvis Ctrl + Z er til Fortryd, hvad er det modsatte?

Nu, for de fleste af os må undre sig over, om Ctrl + Z er til fortrydelse, hvad der skal være det modsatte for dette. Her er en anden genvej, som er det modsatte af Ctrl + Z, igen noget meget få mennesker kender til. Det er 'Ctrl' + 'Y'. Fortsæt eksemplet for Ctrl + Z som vi nævnte i det foregående afsnit, lad os antage, at stavemåden til højre var rigtig (få vittigheden her), nu fordi du fejlagtigt annullerede de rigtige stavemåder for 'rigtigt', vil du gøre stavemåden som de var. For dette skal du blot trykke på tasten Ctrl sammen med tasten til 'Y'. Ja, det er så simpelt.

Mens denne genvej til gentagelse af en handling på Microsoft Word ville være en livredder og spare dig for meget tid, er du muligvis IKKE i stand til at bruge Ctrl + Y som en genvej til det modsatte af Ctrl + Z for resten af ​​softwaren, der Jeg nævnte tidligere. Årsagen til dette er, at tasterne undertiden fungerer forskelligt for anden software. I nogle programmer som Adobe Illustrator bruges Ctrl + Y til en helt anden handling end at vende en redigering. For Adobe Illustrator vil et tryk på Ctrl + Y ændre visningen af ​​dit kunstrum til en sort / hvid skærm, der kun viser konturen.

Hvad skal du gøre, hvis modsatsen til Ctrl + Z ikke virker

Alle de softwares, du bruger, har indbyggede faner eller muligheder, der er adgang til for at fortryde eller gentage en handling, hvis Ctrl + Z eller det modsatte af Ctrl + Z, det vil sige Ctrl + Y ikke fungerer. Jeg vil dele et par eksempler på, hvor du kan finde disse faner på nogle af softwaren.