FIX: AutoPlay fungerer ikke på Windows 10

AutoPlay er en funktion, der kommer med alle aktuelt understøttede versioner af Windows-operativsystemet. AutoPlay håndterer alle lagerdrev, som man kan oprette forbindelse til deres Windows-computer, hvilket giver brugeren en liste over muligheder hver gang de tilslutter et lagerdrev til deres computer. Windows 10-brugere har dog stødt på en hel række forskellige problemer i forbindelse med AutoPlay på Windows 10, hvor et af de mest betydningsfulde problemer er AutoPlay, der ikke fungerer helt på den nyeste og største iteration af Windows OS.

Brugere, der er berørt af dette problem, ser, at ingen AutoPlay-dialogboks vises, når de indsætter lagerdrev såsom en ekstern harddisk eller en USB-stick i deres computer, og i stedet modtager de bare en AutoPlay-meddelelse i deres Handlingscenter. Klik på meddelelsen, der vises i berørte brugeres Handlingscenter åbner ikke en AutoPlay-dialogboks og gør i stedet simpelthen intet for at pege brugeren mod en liste over ting, de kan gøre med den lagerenhed, de har tilsluttet. AutoPlay er en ret stor og vigtig del af Windows 10, og det fungerer ikke er et uhyre vigtigt problem. Heldigvis kan dette problem løses ved blot at redigere visse elementer i din computers registreringsdatabase, og du kan gøre det manuelt eller ved hjælp af en .REG-fil, der anvender løsningen for dig.

Løsning 1: Rediger manuelt din computers registreringsdatabase

Trykke Windows-logo tast + R at åbne en Løb

Type regedit ind i Løb dialog og tryk på Gå ind at starte Registreringseditor.

I venstre rude af Registreringseditor, naviger til følgende bibliotek:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Politikker

Klik på i venstre rude Explorer mappe under Politikker for at se dets indhold i højre rude.

Blandt indholdet af Explorer i den højre rude, skal du finde en registreringsværdi med navnet NoDriveTypeAutoRun. Hvis en sådan værdi ikke findes, skal du højreklikke på et tomt rum i højre rude og holde markøren over Ny og klik på DWORD (32-bit) værdi. Navngiv den nye værdi NoDriveTypeAutoRun.

Dobbeltklik på NoDriveTypeAutoRun værdi for at ændre det.

Sørg for, at værdiens base er indstillet til Hexadecimal.

Udskift hvad der er i NoDriveTypeAutoRun værdi er Værdidata felt med 91 og klik derefter på Okay.

Afslut det Registreringseditor, genstart din computer, og problemet er løst.

Løsning 2: Brug en .REG-fil, der er designet specielt til at løse dette problem

Hvis du simpelthen ikke vil gå igennem besværet med manuel redigering af din computers registreringsdatabase, kan du i stedet bruge en .REG-fil, der foretager alle ændringer i registreringsdatabasen til dig. For at gøre det skal du:

Download .REG-filen, der er designet til at løse dette problem med AutoPlay.

  • Indstil standard NoDriveTypeAutoRun for nuværende bruger
  • Indstil standard NoDriveTypeAutoRun til lokal maskine

Naviger til den mappe, som .REG-filen er downloadet til, find den, og dobbeltklik på den for at starte den.

Når .REG-filen beder dig om tilladelse til at redigere din computers registreringsdatabase, skal du give den den tilladelse, den kræver.

Når .REG-filen er færdig med at arbejde med sin magi, skal du bare genstart din computer, og du vil se, at AutoPlay fungerer nøjagtigt, hvordan du har konfigureret det til at fungere, når det starter op. Du kan nu slette .REG-filen fra din computer.