Sådan kommer du tilbage sprogbaren på Windows 10

Nogle brugere rapporterer, at sprogbjælken pludselig er forsvundet fra proceslinjen i Windows 10. Dette særlige problem rapporteres typisk at forekomme, efter at en stor opdatering er installeret, eller efter at brugeren har opgraderet fra en ældre Windows-version til Windows 10.

Dette problem er ikke relateret til nogen anti-piratkopieringsforanstaltninger, der håndhæves af Microsoft, og skyldes typisk en fejl eller systemfilkorruption.

Hvad får problemet med sprogbjælken til at forsvinde?

Efter at have gendannet problemet og set på forskellige brugerrapporter, identificerede vi en række scenarier, der muligvis kan udløse dette særlige problem. Her er en liste over syndere, der kan være ansvarlige for, at sprogfeltet forsvinder:

 • Systemfilkorruption - Korruption i systemfiler kan muligvis bryde sproglinjen og bede dit operativsystem om at stoppe med at vise det på proceslinjen. SFC og DISM-scanning lykkes normalt med at løse problemet i dette tilfælde.
 • Registreringsnøgle blev slettet - Tilsyneladende er der et par Windows-opdateringer, der måske ødelægger din sproglinje og får den til at forsvinde. Der er et registreringsdatabasehack, der normalt lykkes med at få problemet løst.
 • Indgangsindikatoren er slukket fra Indstillinger - Denne indstilling fjerner sprogbjælken fra proceslinjen. Selvom indstillingen er aktiveret som standard, kan visse tredjepartsapplikationer eller manuel brugerinteraktion deaktivere den.

Hvordan løser jeg problemet med ikonet forsvinder?

Hvis sproglinjen er forsvundet i dit tilfælde, og du leder efter måder at bringe det tilbage, giver denne artikel dig en liste over bekræftede fejlfindingstrin. Nedenfor har du en liste over metoder, som andre brugere i en lignende situation har brugt for at få problemet løst.

For de bedste resultater skal du starte med den første metode og derefter arbejde dig ned til de næste i den rækkefølge, de præsenteres, indtil du finder en løsning, der er effektiv til at løse problemet i dit særlige scenario. Lad os begynde!

Metode 1: Aktivering af inputindikator fra menuen Indstillinger

Sprogbjælken kan deaktiveres via knappen Indgangsindikator i menuen Indstillinger. Denne indstilling er aktiveret som standard, men visse tredjepartsapplikationer, Windows-opdateringer eller manuel brugerinteraktion kan slå den fra.

Før vi gør noget andet, skal vi se, om indstillingen Indgangsindikator er slået fra fra Indstillinger menu. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “ms-indstillinger: ca.”Og tryk på Gå ind at åbne Om fanen i appen Indstillinger.
 2. Skriv i søgefeltet under knappen Hjem systemikoner og klik på Slå systemikoner til eller fra.
 3. Aktivér skiftet, der er knyttet til Indgangsindikator hvis den er slukket.
 4. Luk Indstillinger app, genstart din computer og se om sproglinjen vises igen ved næste opstart.

Hvis problemet stadig ikke er løst, skal du fortsætte med den næste metode nedenfor.

Metode 2: Ændring af registreringsdatabasen

Hvis ingen af ​​metoderne ovenfor har formået at løse problemet i dit særlige scenario, så lad os prøve at løse det ved at blive lidt teknisk. Et par brugere har rapporteret, at det lykkedes at rette problemet med sprogbjælken forsvandt efter at have udført en mindre tilpasning af registreringsdatabasen.

Tilsyneladende er denne løsning typisk effektiv, hvis sprogbjælken forsvandt et øjeblik, efter at en Windows-opdatering var færdig. Følg instruktionerne nedenfor for at hacke din registreringsdatabase for at gendanne sprogbjælken:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “regedit”Gå ind for at åbne Registreringseditor. Når du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol), vælg Ja.

 2. Inde i registreringseditoren skal du bruge den venstre rude til at navigere til følgende placeringHKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run.

 3. Med Løb nøgle valgt, gå over til højre rude, højreklik på et tomt rum og vælg Ny> strengværdi.

 4. Højreklik på registreringsværdien LanguageBarFix. Selvom navnet ikke er vigtigt for rettelsen, er det godt at holde orden.
 5. Højreklik på LanguageBarFix og vælg Modificere.
 6. I Redigere strengvindue, indsæt følgende linje i Værdidata felt og klik på OK:
  "ctfmon" = "CTFMON.EXE"
 7. Luk Registreringseditor, og genstart computeren. Hvis rettelsen var effektiv, blev Sproglinje skal være tilbage i systembakken ved næste opstart.

Hvis startlinjen stadig ikke er synlig, skal du fortsætte nedad med de næste metoder nedenfor.

Metode 3: Udførelse af en SFC- og DISM-scanning

Hvis de første metoder ikke har været effektive, er der en stor chance for, at problemet skyldes et underliggende systemkorruptionsproblem. Flere brugere, der befinder sig i en lignende situation, har rapporteret, at problemet blev løst, så snart de fik rettet deres beskadigede filer med hjælpescanninger som SFC eller DISM.

Følg instruktionerne nedenfor for at kontrollere, om sproglinjeproblemet kan løses ved at udføre en indbygget værktøjsscanning:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “cmd”Og tryk på Ctrl + Skift + Enterfor at åbne en forhøjet kommandoprompt. Når du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol), vælg Ja at give administratorrettigheder.
 2. Skriv følgende kommando i den forhøjede kommandoprompt og tryk på Enter for at udføre en SFC-scanning:
  sfc / scannow

  Bemærk: Dette kommandolinjeprogram scanner alle beskyttede systemfiler og erstatter beskadigede filer med lokalt gemte kopier i en komprimeret mappe (% WinDir%\ System32 \ dllcache)

 3. Når scanningen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se, om sproglinjen vender tilbage ved næste opstart.
 4. Hvis sproglinjen stadig ikke findes på proceslinjen, skal du bruge trin 1 igen for at åbne en anden forhøjet kommandoprompt.
 5. I den nyåbnede forhøjede kommandoprompt skal du indsætte følgende kommando og trykke på Gå ind for at starte en DISM-scanning:
  DISM.exe / Online / Oprydningsbillede / Restorehealth

  Bemærk: Denne kommando vil bruge DISM (Deployment Image Servicing and Management)at hente de filer, der er nødvendige for at rette korruption. På grund af dette skal du sikre dig, at din netværksforbindelse er stabil, før du starter scanningen.

Når DISM-scanningen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se, om sproglinjen er vendt tilbage ved næste opstart. Hvis den stadig mangler, skal du fortsætte med den næste metode nedenfor.

Metode 4: Sikring af, at input-indikatoren forbliver tændt

For nogle brugere ser det ud til, at Input Indicator deaktiverer sig selv automatisk efter et stykke tid, hvilket får sproglinjen til at forsvinde igen. Dette bekræftes at ske på grund af ctfmon.exe processen er ujævn med en bestemt brugerprofil.

Nogle brugere har formået at gøre ændringen permanent ved at eksportere nogle registreringsdatabasenøgler fra en ny brugerprofil til den gamle. Dette indebærer at oprette en ny Windows-brugerkonto og bruge Registreringseditor til at migrere indstillingerne fra den nye konto til den gamle konto. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne et nyt Løb dialog boks. Skriv derefter “ms-indstillinger: andrebrugere”Og tryk på Gå ind at åbne Konti fanen i Indstillinger app.
 2. Inde i Familie og andre mennesker skal du klikke på Føj en anden til denne pc

 3. Klik derefter på Jeg har ikke denne persons loginoplysninger og vælg derefter at Tilføj en bruger uden en Microsoft-konto.
 4. Indsæt loginoplysningerne for at fuldføre oprettelsen af ​​en ny lokal konto. Når kontoen er oprettet, skal du gå til Start-menuen, logge ud af din konto og logge ind med den nye bruger.
 5. Hvis sproglinjen er tilbage i din proceslinje, skal du fortsætte med nedenstående trin. Hvis sproglinjen stadig mangler, skal du springe direkte til Metode 5.
 6. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “regedit”Og tryk på Gå ind at åbne op Registreringseditor. Hvis du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol),vælge Ja at give administratorrettigheder.
 7. Inde i registreringseditoren skal du bruge højre rude til at navigere til følgende placering:
  Computer \ HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft
 8. Højreklik på JEG MIG og vælg Eksporter, og vælg derefter en placering, der er let at få adgang til. Gentag derefter den samme procedure med Indgang, InputMethod og InputPersonalisering nøgler.
 9. Når alle nøgler er eksporteret fra den nye konto, skal du åbne Start menu igen og log ind med den gamle bruger.
 10. Åbn nu regedit igen, mens du logger på den gamle konto (følg trin 6), og gå til Fil> Importer.Derefter importerer du systematisk hver nøgle, som vi tidligere eksporterede.
 11. Når alle nøgler er importeret, skal du lukke Registreringseditor og genstarte din computer.
 12. Følg ved næste opstart Metode 1 igen for at aktivere Input Indicator igen. Denne gang skal den forblive aktiveret på ubestemt tid.

Metode 5: Udfør en ren installation eller reparationsinstallation

Hvis du er kommet så langt uden en levedygtig mulighed, er det meget sandsynligt, at dit system lider af en systemfilfejl, der ikke kunne rettes via de indbyggede hjælpeprogrammer.

På nuværende tidspunkt er den eneste sikre mulighed for at løse problemet at gøre en ren installation. Selvfølgelig vil dette få dig til at miste alle dine personlige data og applikationer, hvilket er mindre end ideelt.

En mere elegant måde er at udføre en reparationsinstallation. En reparationsinstallation reparerer alle Windows-relaterede komponenter, samtidig med at du kan gemme dine personlige filer og applikationer. Dette minimerer skaden, samtidig med at du får problemet løst. Hvis du beslutter dig for at foretage en reparationsinstallation, skal du følge vores trinvise vejledning (her).


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found