Fix: App på din pc har brug for .NET Framework 3.5

Hvis du bruger Windows 8 eller 10, har du sandsynligvis bemærket en pop op, der har brug for dig til at installere .NET framework 3.5. Pop op-vinduerne kan være tilfældige, hvis du kører applikationer i baggrunden eller ved opstart. Pop-up siger:

“En app på din pc har brug for følgende Windows-funktion: .NET Framework 3.5 (inkluderer Net 2.0 og 3.0)”

Pop-up er normalt ægte, men kan udløses af ethvert program, der har brug for denne ramme, inklusive malware. Hvis du vælger at springe installationen over, vises popupen muligvis igen, når du prøver at installere et program, eller når du prøver at køre et bestemt program. Hvis du henter det fra internettet og installerer det på din pc, returneres det dog kun en mere frustrerende fejl, at rammen allerede er installeret. Denne artikel forklarer, hvorfor denne popup vises, hvad .NET framework er, og hvorfor det er nødvendigt på din pc. I sidste ende vil vi give dig metoder til, hvordan du kan installere .NET Framework 3.5 på din pc.

For at forstå hvorfor .NET framework 3.5 er nødvendigt, og hvorfor denne anmodning dukker op, skal vi først forstå, hvad .NET framework er. Ved programmering er en ramme en samling af Application Programming Interfaces (API'er), der normalt er et delt bibliotek med koder, som udviklere kan ringe til, når de udvikler applikationer. På denne måde behøver de ikke selv at skrive koden, hvilket sparer værdifuld tid og opmuntrer derfor programmøren til at fokusere mere på, hvad programmet kan gøre. I .NET Framework hedder dette bibliotek med delt kode Framework Class Library (FCL). Koderne i det delte bibliotek kan udføre alle mulige forskellige funktioner, og de er tusindvis af sådanne koder. For eksempel er koden til at pinge en anden enhed på netværket eller koden til at aktivere dialogboksen 'Åbn som' eller 'Gem som' inden for denne ramme.

Ud over standardiserede koder giver .NET framework et runtime-miljø til at køre applikationer, der blev bygget ved hjælp af framework-koderne. Et runtime-miljø er en slags sandkasse, hvor applikationer kører; den samme ting, der sker med java-applikationer. .NET runtime-miljøet hedder Common Language Runtime (CLR). CLR styrer også hukommelses- og processortråde, håndterer programundtagelser og administrerer sikkerhed. Ved at kompilere koderne, før de køres, isolerer runtime-miljøet softwaren fra computerhardwaren, hvilket sikrer, at det kodede program kan køre på enhver pc.

.NET framework blev udviklet til flere operativsystemer, men på grund af dets proprietære karakter bruges det mest på Windows. Der har været flere versioner af .NET framework. Den oprindelige idé var, at de nyere versioner var bagudkompatible med koder bygget ved hjælp af ældre versioner. Imidlertid blev det indset, at det ikke længere kunne være tilfældet. .NET Framework version 3.5 indeholder koder fra version 3.0 og version 2.0 er derfor kun bagudkompatibel med disse versioner. Den nyeste version (V. 4.6) er ikke bagudkompatibel og køres derfor normalt sammen med andre versioner.

Hvad der forårsager .NET framework 3.5 er nødvendigt popup i Windows 8/10

Windows 8 og Windows 10 leveres normalt med begge .NET Framework version 3.5 og 4.6. Imidlertid er kun version 4.6 slået til, og du skal aktivere .NET Framework 3.5. Derfor vil alle programmer, der bruger .NET version 3.5 framework, udløse en popup, som .NET Framework 3.5 skal installeres, da version 4.6 ikke er bagudkompatibel. Talrige programmer blev lavet ved hjælp af denne ramme, da den understøtter programmer kodet i C #, C ++, F #, Visual Basic og et par dusin andre. I et forsøg på at tilskynde til brug af den nye version er den ældre .NET framework 3.5 derfor deaktiveret på din pc. Imidlertid distribuerer nogle kodere den påkrævede version med deres programmer.

Hvis du får den fejl, der siger, at .NET version 3.5 er nødvendig på din pc til at køre et program, kan du bruge nedenstående metoder til at installere det på din computer. .NET framework 3.5 inkluderer version 3.0 og 2.0 og løser derfor pop op-vinduer, der beder dig om at installere version 3.0 og 2.0.

Metode 1: Tænd .NET Framework 3.5 i programmer og funktioner

Heldigvis leveres .NET framework 3.5 med Windows 8 eller 10. Alt hvad du skal gøre er at tænde det og lade det bruges af programmer, der kalder det. Derfor vil installation af et downloadet .NET framework simpelthen angive, at den version, du prøver at installere, allerede findes på din pc. Sådan aktiveres denne funktion:

 1. Trykke Windows-nøgle + R at åbne løb
 2. Type appwiz.cpl ind i køre tekstboksen og tryk enter for at åbne vinduet programmer og funktioner
 3. Klik på linket “Slå Windows-funktioner til eller fra”.
 4. Lede efter ".NET Framework 3.5 (inkluderer .NET 2.0 og 3.0) ”
 5. Marker afkrydsningsfeltet til venstre, og klik på OK for at aktivere .NET Framework 3.5.
 6. Genstart din pc, hvis du bliver bedt om det.

Metode 2: Installer og aktiver .NET Framework 3.5 ved hjælp af DISM

Ved at bruge kommandolinjeværktøjet Deployment Image Servicing and Management (DISM) kan du installere og aktivere .NET framework 3.5 på din pc. Du skal bruge din Windows 8/10 DVD- eller ISO-fil for at gøre dette.

 1. Læg din DVD i bakken, og luk den, eller højreklik på din .ISO-fil og vælg 'mount'; ISO-filen indlæses som en virtuel disk / drev (bemærk dette drevs bogstav).
 2. Tryk på Windows-tast + R for at åbne kørselsvinduet
 3. Skriv CMD i køre tekstboksen, og tryk på enter for at åbne kommandoprompten
 4. Skriv eller indsæt kommandoen nedenfor i dit CMD-vindue:

  DISM / Online / Enable-Feature / FeatureName: NetFx3 / All / LimitAccess / Source: D: \ sources \ sxs

 5. Hvor D: er stien til dine Windows-installationsfiler (DVD eller virtuelt drev).
 6. Vent til installationen er gennemført
 7. Genstart din pc, hvis du bliver bedt om det.

Du kan også tjekke min anden artikel, der forklarer, hvordan man gør det Nedgradering til .NET Framework 3.5