Fix: Cortana opretter ikke forbindelse til internettet

Nogle Windows 10-brugere rapporterer, at de ikke kan bruge mange Cortana-funktioner, fordi AI-assistenten ikke kan oprette forbindelse til internettet. De fleste berørte brugere rapporterer, at dette problem opstår, selv når internetforbindelsen er stabil, placeringstjenester er aktiveret.

Opdatering: Denne særlige Cortana-opførsel er kun bekræftet, at den forekommer med Microsoft-konti.

Hvad forårsager, at Cortana ikke opretter forbindelse til internetfejlen

Efter at have undersøgt problemet og kigget på forskellige brugerrapporter lykkedes det os at oprette en liste over potentielle årsager, der vil udløse denne Cortana-opførsel. Her er en liste over synder, der kan udløse eller bidrage til opfattelsen af ​​dette emne:

  • En proxyserver forstyrrer Cortana - Der er bekræftede rapporter, hvor dette særlige problem var forårsaget af en proxy, der filtrerede netværksforbindelsen. Dette forstyrrer angiveligt Cortanas evne til at tilpasse søgeresultater og forespørgsler i henhold til brugerens placering.
  • Glitched hjemmenetværk- Hvis du har en dynamisk IP, kan du forvente at få lejlighedsvise uoverensstemmelser med Cortana, hver gang din IP ændres midt i driften. Løsningen er i dette tilfælde simpelthen at genstarte hjemmenetværket.
  • Microsoft-kontooplysninger er inkonsekvente - Som flere brugere har rapporteret, kan dette problem også opstå, hvis dine Microsoft-kontooplysninger er ufuldstændige eller overtræder fællesskabsstandarderne.
  • Microsoft-konto skal verificeres - Hvis du har totrinsgodkendelse aktiveret på din Microsoft-konto, skal du muligvis bekræfte din konto for at Cortana skal kunne bruges igen.

Sådan løses Cortana, der ikke opretter forbindelse til internetfejlen

Hvis du i øjeblikket kæmper for at få Cortana til at oprette forbindelse til internettet, præsenterer denne artikel dig en samling af bekræftede fejlfindingstrin. Nedenfor har du en samling af metoder, som andre brugere i en lignende situation har brugt for at få problemet løst.

For de bedste resultater skal du følge nedenstående metoder i den rækkefølge, de præsenteres. Start med den første, og arbejd dig ned, indtil du støder på en løsning, der giver dig mulighed for at løse problemet. Lad os begynde!

Metode 1: Genstart eller nulstil dit modem eller din router

Nogle brugere, der kæmper med det samme problem, har rapporteret, at problemet blev løst, så snart de genstartede deres hjemmenetværk. Så før du gør noget andet, skal vi sørge for, at problemet ikke er forårsaget af din router eller dit modem.

For at teste denne teori skal du blot trække stikket til dit modem ud og tilslut det igen eller bruge reset-knappen på bagsiden, hvis dit modem har et.

Bemærk: Husk, at med nogle modeller slettes Reset-knappen også forbindelsesoplysningerne. Hvis du vil undgå yderligere besvær, er det sandsynligvis det sikreste valg at frakoble strømkablet.

Når dit netværk er genstartet, anbefales det også, at du genstarter din computer for at tvinge routeren / modemet til at omfordele en IP-adresse til din pc.

Hvis denne metode ikke var effektiv til løsning af Cortana-problemet, skal du fortsætte med den næste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktiver eventuelle fuldmagter (hvis relevant)

Hvis du bruger en generel proxyapplikation, eller hvis du bare filtrerer dine udgående browserforbindelser gennem en proxy, skal du deaktivere dem og se, om Cortana formår at gendanne.

Men husk, at du muligvis bliver bedt om at genstarte din computer, efter at du har deaktiveret din proxy-løsning. Når du har gjort det, skal du se, om Cortana er i stand til at oprette forbindelse til internettet ved næste opstart.

Hvis denne metode ikke var anvendelig til dit specifikke scenario, skal du fortsætte ned med den næste metode nedenfor.

Metode 3: Start et andet program, der bruger enMicrosoft konto

Dette kan virke som en underlig løsning, men mange brugere rapporterede, at denne metode var en succes, der gjorde det muligt for Cortana at oprette forbindelse til Internettet igen. Denne metode involverer at starte en anden applikation, der bruger dine Microsoft-kontooplysninger på en lignende måde, da Cortana - Store er en stor konkurrent til denne opgave.

Flere brugere, der tidligere kæmpede med dette særlige problem rapporterede, at lanceringen af ​​Store-appen bad dem om en dialogboks, der gjorde det muligt for dem at opdatere deres Microsoft-konto med de krævede oplysninger.

Med dette i tankerne skal du åbne din Sore-app og se, om du er i stand til at udfylde dine Microsoft-kontooplysninger. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se, om dit Cortana-forbindelsesproblem er løst ved næste opstart.

Metode 4: Bekræft din Microsoft-konto

I henhold til flere brugerrapporter kan Cortana muligvis ikke oprette forbindelse til internettet, fordi din Microsoft-konto ikke længere er bekræftet. Dette sker typisk i de tilfælde, hvor brugeren bruger et totrinsgodkendelsessystem med deres Microsoft-konto.

Hvis dette scenarie gælder for din situation, skal du åbne Indstillinger app og klik på Konti. Se derefter under din Microsoft-konto for at se, om du har et Bekræft hyperlink. Hvis du har en, skal du klikke på den.

Følg derefter vejledningen på skærmen for at bekræfte din konto. Du bliver højst sandsynligt bedt om at angive en kode modtaget via SMS eller via Authenticator-appen (afhængigt af dine tidligere etablerede trin).

Når din konto er bekræftet, skal du genstarte din computer og se, om problemet er løst ved næste opstart.