Sådan rettes fejlkode 2000-0146

Brugere oplever fejlkoden 2000-0146, når deres harddisk forårsager problemer og ikke starter operativsystemet. Harddisken mislykkes med selvtesten, som får den til at afbryde driften. Denne situation er meget almindelig, og der er mange årsager til, hvorfor dette kan ske.

Denne fejlkode forekommer ikke kun på gamle harddiske. I nogle tilfælde oplevede brugerne denne fejl på nye harddiske, hvor der blev diagnosticeret andre hardwareproblemer. Der er flere måder at løse problemet på. Vi starter med at bruge softwareløsninger til at rette eller få din harddisk til at fungere igen. Hvis de ikke fungerer, starter vi med fysisk inspektion og ser, om vi kan diagnosticere noget nyttigt.

Hvad forårsager fejlkoden 2000-0146?

Som nævnt før skyldes denne fejl primært harddiskproblemer på din computer. Det kan have dårlige sektorer / fragmenter, eller det kan blive beskadiget fysisk. Hvis problemet ikke er af software, kan der også være andre fysiske problemer. Detaljerede grunde til, at denne fejl kan opstå, er:

 • Din harddisk som dårlige sektorer eller fragmenter hvilket gør det utilgængeligt for computeren.
 • SATA-tilstand e. IDE eller AHCI kan være i konflikt med harddisken. De skal muligvis ændres.
 • Din harddisk er beskadiget fysisk, eller SATA-kablet fungerer ikke.
 • BIOS forårsager problemer. Dette kan diagnosticeres ved at slutte drevet til en anden computer.
 • Andre fysiske komponenter såsom din vædder kan blive beskadiget.

Før vi starter denne tutorial, skal du sørge for at kende din vej rundt i computere. Forsøg ikke BIOS-operationer, hvis du ikke har erfaring.

Løsning 1: Ændring af SATA-tilstand

SATA-tilstande bestemmer, hvordan din harddisk kommunikerer med computeren. IDE er den enkleste tilstand, hvor harddisken er indstillet til at køre som en parallel ATA, mens Advanced Host Controller Interface (AHCI) gør det muligt at udføre avancerede funktioner såsom hot swapping osv. Vi kan prøve at ændre din SATA-tilstand og se om dette fører til harddisken, der bliver registreret af computeren.

 1. Indtast dit BIOS ved at trykke på den korrekte tast (F1, F2, F3 osv.).
 2. Når du er i BIOS-indstillingerne, skal du navigere til Lagerkonfiguration og ændre indstillingen mellem IDE og AHCI. Hvis det var IDE før, skal du ændre det til AHCI og omvendt.
 1. Når du har foretaget ændringen, skal du genstarte din computer korrekt og kontrollere, om du er i stand til at få adgang til dit operativsystem uden at systemet giver en fejl.

Løsning 2: Kontrollerer din harddisk for dårlige sektorer / fragmenter

Hvis ændring af SATA-tilstand ikke løser problemet, skal du ændre det til standard og prøve at kontrollere din harddisk for dårlige sektorer eller fragmenter til stede. Dårlige sektorer er meget almindelige på en harddisk, hvis de enten får fysisk skade, eller når de bliver induceret gennem deres levetid. En endnu ny harddisk kan undertiden få uregelmæssigheder. Følg løsningen nedenfor for at kontrollere din harddisk i gendannelsesmiljøet.

 1. Genstart din computer, og ved opstart skal du trykke på F11 for at gå ind i gendannelsesmiljøet. Vælg nu Fejlfinding.
 1. Klik på Fremskreden fra listen over tilgængelige indstillinger, og vælg kommandoprompt.
 2. Når du er i kommandoprompten, skal du udføre følgende kommando. Hvis du har Windows installeret i et andet bibliotek, kan du erstatte “C” med navnet på drevet.
chkdsk C: / r / x chkdsk C: / 

Bemærk, at chkdsk-funktionen kan tage lidt tid at behandle og fuldføre dens operationer. Vær tålmodig, og lad hele processen afslutte. Det kan endda tage en dag. I nogle tilfælde kan kontrollen tage 12-14 timer.

Når harddisken er diagnosticeret og de dårlige sektorer er rettet, kan du genstarte din computer og prøve at starte computeren igen.

Løsning 3: Kontrol af harddisk på en anden computer

Hvis begge disse løsninger ikke løser den aktuelle fejl, kan vi kontrollere, om din harddisk arbejder på en anden computer eller ej. Hvis det ikke er tilfældet, betyder det, at der er et problem med selve harddisken. Hvis det gør det, ville det indsnævre problemet til din BIOS. Så kan vi prøve at ændre det til standard i den næste løsning og se om det løser ting.

Sæt din harddisk til en anden computer og se om det starter til operativsystemet med succes. Sørg for, at du vælger den rigtige opstartsenhed, der skal startes ind i (bedste praksis vil være at afbryde det eksisterende drev midlertidigt). Du bør også kontrollere SATA-kabler. De er en af ​​de mest problematiske grunde til, at harddisken bliver uleselig.

Hvis harddisken ikke også fungerer på andre computere, er der chancer for, at din harddisk er fysisk beskadiget. Ikke desto mindre kan du følge løsning 5 for at kontrollere hardwareproblemer. Hvis det virker, indsnævrer det problemet til din BIOS, som vi nulstiller i den næste løsning.

Løsning 4: Indlæsning af BIOS i standardindstillinger

Hvis harddisken let genkendes og indlæses i en anden computer, betyder det sandsynligvis, at der er problemer med dine BIOS-indstillinger. Vi kan prøve at nulstille din BIOS eller opdatere den og se om dette løser problemer.

Ansvarsfraskrivelse: Opdatering eller gendannelse af BIOS til standardindstillinger er meget kritiske handlinger. Sørg for, at du ved, hvad du laver. Du kan søge hjælp fra en erfaren person, hvis du er tøvende med at gøre det selv.

Du kan navigere til producentens websted og følge instruktionerne der er angivet vedrørende instruktionerne. Du kan også tjekke vores side om, hvordan du nulstiller din BIOS til standard eller opgraderer den.

Løsning 5: Kontrol af andre hardwarekomponenter

Hvis alle disse metoder ikke fungerer, kan du kontrollere andre hardwarekomponenter på din computer, før du markerer din harddisk som det potentielle problem. Der var flere brugere, der rapporterede, at deres RAM-stik forårsagede problemer. Når noget RAM bliver beskadiget eller defekt, kan computeren ikke indlæse noget (selvfølgelig!).

Derfor, hvis du har mere end et RAM-modul på din computer, skal du tage hver enkelt ud en efter en og se om computeren fungerer. På den måde kan du afgøre, om din RAM er fejl eller din harddisk. Desuden skal du også kontrollere dit SATA-stik og din strømforsyning. Hvis du stadig ikke kan diagnosticere og løse problemet, er det bedst at få harddisken kontrolleret for fysisk skade.