Brugerdefineret vandkøling: Er det det værd?

Hjem/Anmeldelser/Periferiudstyr/ Brugerdefineret vandkøling: Er det det værd?

Brugerdefineret vandkøling: Er det det værd?

Af Bill Wilson 10. september 2019 5 minutter læst

Der kan ikke benægtes, at verden af ​​pc-spil og pc-bygning er en af ​​de mest fantastiske. Simpelthen af ​​den grund, at du kan lave din pc, som du vil, da der er ubegrænsede måder at tilpasse alt til mindste detalje. Sikker på, dette giver også plads til forvirring, men hvis du er god nok til at håndtere det, og du har været på markedet i et par år, vil du vide, hvordan du skal håndtere sådanne ting.

Emnet, der er til debat i dag, handler om brugerdefineret vandkøling, og om det er det værd eller ej. For at forstå dette skal vi først se på, hvad brugerdefineret vandkøling virkelig er. I betragtning af hvordan de fleste af os ikke rigtig er opmærksomme på disse vilkår, er det bare bedre at undersøge, hvad det er i første omgang. Lad os kigge på det.

Hvad er brugerdefineret vandkøling?

I modsætning til den billigere og mere tilgængelige væskekøling med lukket sløjfe, tilpasset vandkøling eller væskekøling med åben sløjfe er den mere avancerede form, hvor du kan beslutte, hvilke komponenter du vil køle ned ved hjælp af vand. Dette kræver, at du køber pumpe, radiator, reservoir, CPU og GPU vandblok separat og derefter forbinder dem alle sammen ved hjælp af hårde eller bløde slanger.

Som processen antyder, er det bestemt vanskeligt, især for nybegyndere, og da du grundlæggende leger med væske her, er chancerne for spild også der. Så hvorfor går folk efter det? Der er to hovedårsager; open loop væskekøling fungerer bedre end lukket loop væskekøling, og ikke kun det, du har æstetik, der ser ud af denne verden.

Der er også åbenlyse fordele ved brugerdefineret vandkøling, og vi vil også kaste lys over dem.

Fordelene ved brugerdefineret vandkøling

Der er utallige fordele, som du kan få fra brugerdefinerede vandkølede pc'er. Sikker på, de er dyre i forhold til at gå uden for hylden, lukket væskekøling, men fordelene opvejer bestemt disse faktorer. Lad os se på disse, skal vi?

Stor overclocking potentiale

Med brugerdefineret vandkøling får du et fantastisk overclockingpotentiale, noget som en lukket sløjfevæskekøler ikke vil være i stand til at give dig det samme potentiale primært på grund af det begrænsede potentiale. Men med brugerdefineret vandkøling behøver du ikke bekymre dig om det.

Hvis du ønsker det, kan du endda sætte din GPU under vandkøling, noget der ikke er let muligt, når du ser på den lukkede væskekøling.

Stor æstetik

Sikker på, at de lukkede væskekølere ser godt ud, da de har lav profil, og alt hvad du har, er et par rør og en ond vandblok, men når det kommer til brugerdefineret vandkøling, kan æstetikken gå så langt som din fantasi tager dig.

Alt fra smart bøjet hårdt slange til det valg af kølemiddel, såvel som nogle af de smukkeste CPU- og GPU-blokke og fittings, der nu også er tilgængelige i ventilatorfavoritten RGB, kan også tilpasses efter eget valg. Dette er en af ​​de mest omfattende måder at gøre din pc virkelig din. Noget, som du aldrig kan opnå med andre måder at køle din computer på.

Lav temperatur

At håndtere en overophedningscomputer er aldrig en let opgave. Der er også mange faktorer, der øger risikoen. Når alt kommer til alt kan øget varme resultere i reduceret levetid for komponenterne og vigtigere kan det også medføre kritiske fejl blandt komponenterne.

Det er her den brugerdefinerede vandkøling virkelig skinner. Hvis du bruger en god radiator / pumpekombination, og du har en positiv luftstrøm, får du høje temperaturer selv ved fuld belastning. Jeg ved, at det måske lyder som meget arbejde, men hvad du skal vide er, at dette arbejde bliver betalt, når du får fantastiske temperaturer på din computer.

Ulemperne ved vandkøling fra kunderne

Nu hvor vi har set på fordelene, bør vi også se på nogle af de ulemper, der ledsager brugerdefineret vandkøling. De fleste af dem er subjektive, så det er bestemt en ting at huske på.

Koste

Mens du kan få en væskekøler med lukket sløjfe til meget billigere, er det anderledes, når det kommer til brugerdefineret køling. Hvis du prøver at opbygge en high-end loop, kan du ende med at bruge op til $ 500 eller endnu mere.

Der er simpelthen mange forskellige dele, der går ind i at skabe den rette loop, der også kan fungere.

Kompliceret

Den eneste ting, du absolut skal vide, er, at når det kommer til brugerdefineret vandkøling, kan processen være kompliceret for begyndere. Den bedste måde at tackle denne situation på er at lave en liste over alle de dele, der går ind i den brugerdefinerede sløjfe og se, hvordan tingene rager ud. Nedenfor får du en komplet oversigt over de dele, som du har brug for for at lave en brugerdefineret vandløkke.

  • Beslag
  • Slange (hårdt eller blødt)
  • Radiator.
  • Pumpe.
  • Reservoir
  • CPU-blok.
  • GPU-blok.

Tro det eller ej, alle disse dele er obligatoriske med undtagelse af enten CPU-blokken eller en GPU-blok. Det er ikke nødvendigt at have begge komponenter afkølet på samme tid, men det er bare noget, de fleste mennesker foretrækker.

Der er risiko involveret

En anden ting, du skal vide, er, at der er risiko involveret i brugerdefineret vandkøling, og risikoen er relateret til lækager. Nu er det vigtigste, du skal vide, at hvis du er god med væskekøling, kan du undgå, at lækagerne sker helt, og du kan endda køre lækagetest på disse sløjfer, men hele ideen om, at en enkelt lækage kan ødelægge hele din pc er helt sikkert der, og det er derfor, folk holder sig væk fra det.

Er brugerdefineret vandkøling det værd?

Alt dette bringer os til vores oprindelige spørgsmål. Er brugerdefineret vandkøling det værd? Nå, hvis du leder efter et kort svar, så er det bestemt det. Inden du går til webstederne og begynder at bestille dele, skal du dog vide, at du har brug for at vide, hvordan du opretter en brugerdefineret sløjfe, og du skal vide, hvordan du foretager lækagetesten og andre lignende opgaver. Og hvis alt dette lyder komplekst, skal du fortsætte med at kontrollere disse lavprofilerede CPU-kølere, der kan installeres i en smule, måske ikke fungerer godt, men hej, du risikerer ikke noget her.

Så længe du lærer dig selv om alle disse faktorer, tror vi virkelig ikke, du kan ødelægge tingene. For at være forsigtig og undgå uoverensstemmelser foreslår vi stadig, at du tjekker alle de tutorials, du kan få fat i for at vide, hvad du skal gøre, og hvad du ikke skal gøre.