Sådan overføres fotos mellem Android-enheder uden at miste tidsstempler

Hvis du kan lide at holde dine fotos organiseret efter den dato, de blev taget, kan du støde på et irriterende spørgsmål vedrørende datoer. Specifikt vil tidsstemplerne på dine fotos i mange tilfælde blive "opdateret" til den aktuelle dato når du overfører fotos fra din Android-telefon til din pc via MTP-forbindelse, og derefter fra din pc til en anden Android-telefon.

Dette sker typisk, fordi Windows opdaterer “Dato ændret ” tag på fotos (den dag, du overførte dem til din pc), og mange Android-galleri-apps fortolker dette tag i stedet for de korrekte EXIF-data (Dato taget). Dette resulterer i, at dine billeder vises ude af drift.

Der er et par måder at nærme sig dette på, som vi vil liste nedenfor.

Mulighed 1: Lynlåse dine fotos inden overførsel

 1. Du skal bruge en Android-filudforsker, der er i stand til at oprette arkiver / .zip-mapper. Vi anbefaler MiXplorer med MiX Archive plug-in aktiveret. Andre filudforskere kan have lignende funktionalitet, men MiXplorer er generelt den bedste samlede filudforsker til Android-enheder, så det er bare værd at have det uanset dit formål.
 2. Under alle omstændigheder skal du efter installation af MiXplorer og MiX Archive plug-in langvarigt trykke på den mappe, der indeholder alle dine fotos, og derefter vælge at arkivere den i en .zip-fil.
 3. Overfør nu denne .zip-fil til din pc, og overfør den derefter til din anden Android-enhed.
 4. Installer MiXplorer og MiX Archive på den nye Android-enhed, og fjern zip-mappen.

Alle dine fotos skal være intakte, fordi Windows ikke har opdateret deres “Dato ændret ” tag, mens de var inde i en arkivmappe. Bemærk venligst dette fungerer muligvis ikke perfekt, nogle brugere rapporterer, at et par billeder eller videoer (men ikke alle) påvirkes stadig selv under denne metode.

Mulighed 2: Total kommandør

Denne metode vil kræve en rodfæstet Android-enhed.

 1. Download Total Commander-appen til Android og Total Commander LAN-plug-in.
 2. Tilslut din Android-enhed og pc til det samme netværk, enten via WiFi eller USB-internetdeling.
 3. Start Total Commander, og tryk på LAN-knappen, og tilføj derefter den statiske IP på din Windows-pc.
 4. Dette opretter en "Backup" -mappe til Total Commander på din pc - du skal starte en overførsel af alle dine fotos fra din Android-telefon til denne mappe gennem Total Commander-appen. Træk / slip ikke ved hjælp af File Explorer!
 5. Derefter kan du starte et "pull" på en anden Android-enhed med Total Commander for at overføre alle fotofiler fra mappen Backup på din pc til den nye Android-enhed.

Mulighed 3: FTP-server + GoodSync

 1. Download en FTP-server til din Android-telefon (f.eks. med FTP Server-app).
 2. Installer GoodSync på din pc.
 3. Start FTP-serveren på din Android-telefon.
 4. Start GoodSync-softwaren på din pc, og tilføj telefonens fotomapper.
 5. Træk fotos fra din telefon gennem GoodSync-appen, mens FTP-serveren kører på din Android-enhed over en WiFi-forbindelse.
 6. Nu kan du gøre den modsatte procedure på din anden Android-enhed.

Afsluttende noter

Det er værd at nævne, at du typisk aldrig vil støde på dette problem, hvis dusynkroniseredine fotos til en online lagringssky, f.eks. Google Fotos. Vi forstår dog, at synkronisering ikke altid er mulig, især på begrænsede dataplaner.

En anden åbenbar løsning, du måske tænker på, er hvorfor ikke bare bruge en galleri-app, der korrekt sorterer efter EXIF-data? Desværre er der næsten ingen! Dette er blevet stillet mange gange på forskellige Android-fora. Af alle de galleriapps, der er tilgængelige til Android, er der kun en kendt, der ser ud til konsekvent at læse et metadata for fotos og er i stand til at sortere efter metadata-tags (såsom dato taget). Det er Piktures, der er tilgængeligt på Google Play.

Mærker android