Sådan håndteres Excel VLOOKUP #REF! Fejl

Vi har alle på et tidspunkt kigget på VLOOKUP-funktionen og troet, at vi kiggede på et andet sprog. Hvis du ikke har arbejdet med VLOOKUP-funktionen før, kan det være lidt skræmmende og ofte føre til frustration, når der opstår problemer.

Forståelse af VLOOKUP-argumenter

Før vi diskuterer de forskellige løsninger til håndtering af VLOOKUP, er det vigtigt at forstå, hvad VLOOKUP gør, og hvordan det fungerer. Lad os se hurtigt og nedbryde funktionen.

Opslag_værdi

Dette er den værdi, som du vil slå op i. Dette kan være en celleværdi eller en statisk værdi, du angiver i formlen.

= VLOOKUP ("Hund", Hundebord, 2,0)

Eller

= VLOOKUP (A2, Hundetabel, 2,0) hvor A2 = Hund

Tabel_Array

Dette er det interval, hvor du vil finde din Lookup_Value. Bemærk: Den værdi, du leder efter, skal være i den længste venstre kolonne i området.

Forudsat at tabellen ovenfor hedder "DogTable". Denne navngivne tabel repræsenterer området A3: C7.

Så vores formel kunne være:

= VLOOKUP (C1, DogTable, 2,0)

Eller

= VLOOKUP (C1, A3: C7,2,0)

Begge formler fungerer dog ved hjælp af navngivne områder og tabelområder til din Table_Array er mere dynamiske og alsidige. Vi anbefaler dette snarere end absolutte intervaller.

Col_Index_Num

Kolonneindeksnummeret er den kolonne, som du vil hente data i, hvis din værdi findes i Table_Array.

Hvis du vil finde værdien af ​​“Hund” i Hundetabellen og returnere dens størrelse, vil du angive kolonnenummeret fra den første kolonne i området.

Så hvis den yderste venstre kolonne er Animal, og den næste kolonne er Size, ville din værdi være 2. Det er den 2. kolonne, hvorfra Lookup_Value kunne findes. Hvis tabellen ovenfor var Animal, Cost og derefter Size, ville værdien være 3.

Range_Lookup

Standard for rækkevidde er altid 1, hvis den udelades. Dette finder en relativ match og er generelt ikke særlig præcis til de fleste formål. Det anbefales at søge efter et nøjagtigt match ved hjælp af 0 eller FALSE.

VLOOKUP genererer en #REF! Fejl

Dette vil ske fra tid til anden og kan være frustrerende at spore, hvis du har komplekse formler involveret i VLOOKUPs. Lad os se på nedenstående eksempel og se, hvad problemet er, og hvordan vi løser det.

I nedenstående eksempel har vi et andet sæt data, hvor vi vil finde dyrets omkostninger. Så vi skal bruge VLOOKUP til at henvise til vores databasetabel "DogTable" og hente prisoplysningerne. Som det ses nedenfor bruger vi = VLOOKUP (S10, DogTable, 3,0). S10 har værdien af ​​Bird. S9 har værdien af ​​hund.

Hvis du ser under "Omkostninger", vil du se, at vi får en #REF! Fejl besked. Formlen ser dog ud til at være korrekt. Hvis du ser nærmere på, vil du se, at vi begik en fejl, da vi lavede vores bord. Vi udvidede ikke området til at omfatte kolonnen "Omkostninger".

Selvom VLOOKUP-funktionen finder værdien "Hund" i vores tabel, beder vi den om at returnere den tredje kolonneværdi. Det er underligt, men vores tabel består kun af to kolonner. I dette tilfælde skal vi udvide rækkevidden af ​​vores Table_Array til at omfatte kolonnen "Omkostninger". Når dette er gjort, er vores #REF! fejlmeddelelse forsvinder.

Tags typer fejl i Excel

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found