Sådan kontrolleres, analyseres og hastighedstestes HDD- eller SSD-ydeevne

Diskdrevet, der gemmer indeni både din computers operativsystem og alle dine filer, mapper og data er absolut en integreret del af din computer. Det være sig en harddisk (HDD) eller et solid state-drev (SSD), det ville være mindre end ideelt (mildt sagt) for din computers diskdrev at underpræstere, da en langsom, underpresterende harddisk eller SSD kan vise sig at være den død af computere med selv den hurtigste af processorer og den største RAM.

Heldigvis kan du og alle andre nemt kontrollere og analysere ydeevnen på en HDD eller SSD. Der er masser af ekstremt nemme at bruge tredjepartsapplikationer derude, der kan bruges til at analysere ydeevnen på en HDD eller SSD, en af ​​de mest populære er CrystalDiskMark. CrystalDiskMark er et tredjepartsprogram, der er i stand til at benchmarkere en HDD eller SSD, og ​​de benchmarks, den producerer, kan bruges til at bestemme, hvor godt en HDD eller SSD klarer sig. Hvis du ønsker at kontrollere og analysere ydeevnen for en HDD eller SSD, er følgende alle de trin, du skal gennemgå:

her og download CrystalDiskMark (det Standardudgave klarer sig fint). Installere CrystalDiskMark på din computer, og kør den derefter. Åbn rullemenuen i højre ende af CrystalDiskMark vindue, og vælg den partition på den harddisk eller SSD, som du vil sammenligne. Hvis du vil sammenligne hele harddisken eller SSD'en, skal du køre flere benchmarks, hver med en anden partition af det valgte drev. Medmindre du ved hvad du laver, skal du ikke rode med størrelsen på tekstfilen og antallet af gange, at testen køres for at opnå et nøjagtigt benchmark og lade dem have deres standardværdier. Hvis du ved, hvad du laver, og vil ændre testen efter din smag endnu længere end disse to indstillinger, skal du gå til Fil >Testdata og du får lov til at lege med mange flere muligheder.

At køre alle de fire tests - Sekvens Q32T1, 4KQ32T8, Seq og 4K - klik samtidig på det grønne Alle Dette anbefales, hvis du er ny i hele HDD / SSD-benchmarking-processen. Hvis du kun vil køre en af ​​disse fire tests ad gangen, skal du blot klikke på den grønne knap for den, du vil køre.

Alle: Alle test (“Seq Q32T1”, “4K Q32T1”, “Seq”, “4K”)

Sekvens Q32T1: Sekventiel (blokstørrelse = 128 KB) Læs / skriv med flere køer og tråde

4K Q32T1: Tilfældig 4KiB læse / skrive med flere køer og tråde

Sekvens: Sekventiel (Blokstørrelse = 1MiB) Læs / skriv med en enkelt tråd

4K: Tilfældig 4KiB Læs skrivning med enkelt kø og tråd

Vent til testene er afsluttet. Når de er afsluttet, får du de producerede benchmarks, og du kan disse evaluere ydeevnen på din HDD / SSD.

Note 1: At køre for mange benchmarks på en SSD kan føre til et fald i dens ydeevne.

Note 2: Hvis du tester en HDD eller SSD, der har dit operativsystem, kan du opleve dårlig ydelse og forsinkelse, hvis du bruger computeren under benchmarking-processen.

Bortset fra at kontrollere og analysere ydeevnen for HDD eller SSD, der er din computers primære lagerenhed, ville det også være i din bedste interesse at overvåge dens helbred og andre aspekter for at sikre, at du holder dig informeret i tilfælde af, at dets helbred begynder at nedgang. Det er her CrystalDiskInfo (et program, der kan downloades fra her) kommer ind. Designet af samme producent som CrystalDiskMark, CrystalDiskInfo, enkelt sagt, giver dig mulighed for at overvåge tilstanden og status på din harddisk eller SSD i realtid, komplet med drevets temperatur, drevets sektorers sundhed og alt imellem.