Fix: Minecraft fejlkode 5

Minecraft er et sandkassespil og giver spillerne mulighed for at bygge kuber i en 3D-proceduregenereret verden. Det har flere aktiviteter såsom ressourceindsamling, udformning, kamp og udforskning. Minecraft har været i spilbranchen i nogen tid og har lavet et stort digitalt fodaftryk.

På trods af at det ofte får opdateringer, oplever brugerne en fejlmeddelelse, når de prøver at starte launcheren. Denne fejl var ret udbredt, og Minecraft lancerede en hurtig opdatering for at løse problemet. På trods af at opdateringen blev rullet ud, var problemet stadig ved mange computere. Her er nogle af de løsninger, du kan prøve.

Løsning 1: Kørsel af Minecraft som administrator

Den enkleste løsning, der fungerer i de fleste tilfælde, er at køre launcheren med administrative rettigheder. Dette fremhæver det faktum, at operativsystemet blokerer nogle af Minecrafts handlinger, når det ikke har fuldstændig autonomi til at udføre dem. Vi kan prøve sidstnævnte og se, om dette løser problemet for os.

 1. Find Minecraft-launcheren på din computer. Højreklik på den, og vælg Ejendomme.

 1. Klik på Fanen Kompatibilitet og kontrollere indstillingen Kør dette program som administrator. Tryk på Anvend for at gemme ændringer og afslutte.

 1. Prøv nu at starte applikationen igen og se om fejlkode 5 forsvandt.

Løsning 2: Download af ny launcher

En anden løsning, vi kan prøve, inden vi bruger mere tekniske metoder, er at downloade en ny launcher ved hjælp af tekstfilen Nativelog.txt. Nativelog.txt er en logfil oprettet af din Minecraft-launcher og findes i den mappe, hvor din launcher er. Denne tekstfil oprettes ofte på dit skrivebord.

 1. Åbn tekstfilen Nativelog.txt og kopier linjen, der slutter med “… ..minecraft.exe”.
 2. Start din browser, indsæt den kopierede linje i adresselinjen, og tryk på Enter.

 1. Efter nogle få øjeblikke starter download af launcheren. Brug nu denne launcher til at åbne Minecraft og kontrollere, om fejlkoden forsvandt.

Bemærk: Du bliver nødt til at kopiere launcheren til hovedmappen, hvor Minecraft er installeret, og erstatte den allerede eksisterende launcher. Når du bliver bedt om det, skal du trykke på Ja for at bekræfte udskiftningen.

Løsning 3: Omdøbning af 'temp' -filen

Hvis du ikke kan finde den streng, der er nævnt i løsning 2, eller downloadingen af ​​den nye launcher ikke starter, kan vi tvinge computeren til at downloade launcheren ved at omdøbe temp-filen og bruge den til at starte Minecraft. Det er lidt besvær, men det fungerer i mange tilfælde.

 1. Naviger til biblioteket “C: \ Program Files (x86) \ Minecraft \ tmp”. Hvis du har installeret Minecraft et andet sted, skal du navigere der.
 2. Søg gennem filerne, indtil du finder den, der slutter med “.tmp”. Omdøb det til “exe”. Nu kopi den fil, vi lige har omdøbt, og gå et skridt tilbage i biblioteket til “C: \ Program Files (x86) \ Minecraft ”.
 3. sæt ind den ændrede fil der og erstatte launcheren, når du bliver bedt om det. Start nu Minecraft ved hjælp af launcheren.

Dette vil bede det om at starte download-trinene, og efter et stykke tid åbnes det automatisk. Bemærk, at vi ændrer filtypenavnet fra 'tmp' til 'exe'. Følg disse trin, hvis du ikke kan:

 1. Pres Windows + E på dit tastatur for at starte File Explorer. Vælg fanen Udsigt og klik på Muligheder.

 1. Vælg Udsigt fanen igen og fjern markeringen indstillingen Skjul udvidelser til kendt filtype. Tryk på Anvend for at gemme ændringer og afslutte.

 1. Prøv nu at omdøbe filen igen til korrekt udvidelse, og se om metoden fungerer.

Tip: Hvis al ovenstående metode ikke fungerer, skal du sørge for at have den nyeste opdatering / version af spillet installeret på din computer. Minecraft har tendens til at frigive opdateringer, når der opstår et problem som dette.